Connect with us

Actual

ANAF lasă OIL Terminal fără autorizația privind scutirea plății accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Oil Terminal (OIL) a făcut publică informația privind decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală/Direcţia Generală Regională a Finanţelor Galaţi – Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate de revocare a autorizaţiei de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02 din data de 22.10.2015.

Asta înseamnă că OIL Terminal a rămas fără autorizația privind scutirea de la plata accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului. Concret, respectivul document – Autorizaţia de antrepozit fiscal – deținut de Oil Terminal era valabilă timp de trei ani, de la 1 noiembrie 2015 până la 1 noiembrie 2018, şi era acordată de Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor. Urmare a unui control, Direcția Regională a ANAF a decis revocarea autorizației care face referire la acciza la combustibilul depozitat în vederea exportului.

“Societatea Oil Terminal va face toate demersurile necesare în vederea contestării acestei decizii conform prevederilor legale”, a transmis compania Bursei de Valori Bucureşti printr-o comunicare publică. Prin același document, directorul general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, a mai transmis și că informaţiile deţinute nu conduc la concluzia că revocarea autorizaţiei ar avea impact asupra rezultatului financiar aferent anului 2017.

“Societatea OIL TERMINAL S.A informeaza cu privire la faptul ca in data de 04 Ianuarie  2018 s-a primit prin fax decizia nr. 02/2017 emisa deAgentia Nationala de Administrare Fiscala/Directia Generala Regionala a Finantelor Galati- Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate prin care se revoca autorizatia de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02 din data de 22.10.2015. Societatea Oil Terminal va face toate demersurile necesare in vederea contestarii acestei decizii conform prevederilor legale. Informatiile detinute la data prezentei nu conduc la concluzia ca revocarea autorizatiei ar avea impact asupra rezultatului financiar aferent anului 2017″, se arată în documentul transmis de către conducerea OIL Terminat către bvb.ro.

Amintim că, în 2015, Oil Terminal obţinuse reautorizarea ca antrepozit fiscal, după ridicarea acestui drept în anul 2010.

Ce înseamnă revocarea autorizației? Rafinăriile pot aduce benzină pentru descărcare şi depozitare în rezervoarele deținute de compania Oil Terminal numai dacă plătesc la bugetul de stat acciza pentru produse petroliere. Un alt pas în acest proces este ca, după efectuarea exportului, să o recupereze potrivit Codului Fiscal în vigoare. Prin acest lung proces, clienții companiei pot renunța la servicii.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,62% din Oil Terminal, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu are o participaţie de 13,1%, conform datelor de la jumătatea anului trecut.

Comments

comments

Actual

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat din Dunăre, în apropiere de Topalu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină pe Dunăre, în apropierea localității Topalu, unde un pescar a observat un cadavru.

La fața locului s-au deplasat 7 pompieri cu o barcă, o autospecială de interventie și un echipaj SMURD.

Trupul neînsuflețit al bărbatului – în vârstă de aproximatriv 50 de ani – a fost adus la mal și a fost preluat de către polițiștii de la Transporturi.

Până în acest moment, nu a fost identificat.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Militarii români se retrag din Afganistan. Primul contingent a ajuns ieri în țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primul contingent, alcătuit din circa 70 de militari români care au fost în misiune în Afganistan, a sosit sâmbătă, 8 mai, în Baza 90 Transport Aerian cu o aeronavă C 17 Globemaster III a partenerului american.

Planul de retragere a celor peste 600 de militari este coordonat cu comandanţii din teatrul de operaţii, astfel încât procesul să se desfășoare coerent şi în condiţii de maximă siguranţă.

Potrivit Biroului de presă al MApN, finalizarea procedurilor va avea loc până la 11 septembrie 2021 dar, din motive de securitate, calendarul repatrierii militarilor nu este public, însă este sincronizat permanent cu planificările celorlalți membri ai Alianței Nord-Atlantice.

Ministerul Apărării Naționale a demarat, de la 1 mai, procesul de retragere a militarilor români din Afganistan, conform Declarației comune a Consiliului Nord-Atlantic adoptată la recenta reuniune extraordinară comună a miniștrilor de externe si miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

România a participat cu trupe în Afganistan încă din anul 2002, atât la Operația Enduring Freedom cât și la ISAF, în spiritul solidarității față de partenerul strategic american și pentru consolidarea poziției naționale ca partener aliat.

În ianuarie 2001, primele efective de militari români – un pluton de poliție militară, o aeronavă C130 Hercules și ofițeri delegătură au fost dislocați în Afganistan, în cadrul operației ISAF, iar în luna iulie 2002, a fost dislocat în teatrul de operații Afganistan primul batalion de infanterie românesc într-o misiune de luptă în afara teritoriului național după cel de Al Doilea Război Mondial.

Din 2002 și până în prezent, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotații de câte șase luni, atât în cadrul unor elemente de comandă și control de nivel brigadă, cât și în cadrul unor structuri de forțe de nivel batalion, companie, pluton, echipe operaționale de consiliere și legătură (OMLT), detașamente din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, echipe de instructori ANA Training, subunități CIMIC. La misiuni au luat parte și elemente de sprijin logistic din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, structuri din cadrul Comandamentului Comunicațiilor și informaticii, structuri din cadrul Forțelor Navale Române, personal de stat major încadrat în comandamente NATO și multinaționale. Forțele Aeriene Române au asigurat în două misiuni diferite comanda Aeroportului Internațional din Kabul (KAIA).

Misiunile militarilor români în teatrul de operații din Afganistan au fost coordonate de Comandamentul Forțelor Întrunite din cadrul MApN.

În ultima perioadă, România a fost unul dintre cele mai importante state contributoare cu trupe la Misiunea Resolute Support, cu peste 600 de militari dislocaţi, iar în ultimii șase ani participarea la RSM a constituit principala prioritate privind contribuţia Armatei României la operaţii în afara teritoriului statului roman.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români și-au pierdut viața în acțiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniți.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Comerțul ambulant cu păsări, suspendat în toată țara. A reapărut gripa aviară!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În contextul apariției unei situații epidemiologice veterinare, generată de răspândirea virusului influenței aviare (gripa aviară), subtipul H5N8, la păsările dintr-o exploatare avicolă comercială din județul Mureș, localitatea Ungheni, CNSU, prin Centrul Național de Combatere a Bolilor, a transmis în toate județele că, începând de astăzi, 8 mai, se dispun următoarele măsuri:
– se suspendă organizarea și desfășurarea comerțului ambulant cu păsări, pentru o perioadă de 30 de zile, în toate localitățile din țară;
– se suspendă activitățile comerciale cu păsări vii, pentru o perioadă de 30 de zile, pe teritoriul României, pentru toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum și a oricăror altor activități de intermediere, în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populației. Comercializarea va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

De asemenea, prin dispoziția comună a secretarului de stat MAI, chestor general de poliție Bogdan Despescu și a șefului DSU, dr. Raed Arafat, au fost decise, printre altele, următoarele:
– inspectoratele de poliție, jandarmerie și pentru situații de urgență vor acționa cu dispozitive instituite pentru prevenirea/gestionarea corespunzătoare a situațiilor de risc. De asemenea, desfășoară, alături de personalul din cadrul ANSVSA, activități de verificare, în trafic, a autovehiculelor care transportă păsări, dar și în locațiile de desfacere/comercializare a produselor cu risc de transmitere a gripei aviare;
– Inspectoratul General al Poliției de Frontieră desfășoară, prin structurile din subordine, verificări și controale la mijloacele de transport în punctele de trecere a frontierei de stat, pentru identificarea produselor din carne de pasăre și subsecvente.

„Vom coordona și sprijini eforturile autorităților, în ceea ce privește controalele și dispunerea de măsuri, pentru că vorbim despre o situație potențial periculoasă pentru gospodăriile în care sunt crescute păsări. E drept, prima situație a apărut la sute de kilometri de județul nostru, dar asta nu înseamnă că vom aștepta, fără să luăm măsuri preventive. Ne aducem aminte cu toții cât de gravă a fost situația în 2005-2006 și, sunt sigur că, dacă vom avea acțiuni de prevenție, gospodăriile din județul nostru vor fi ferite de pericol. Astfel, am dispus deja ca zonele cunoscute pentru organizarea târgurilor și oboarelor informale să fie monitorizate, vom avea filtre pe arterele din județ care sunt frecventate de comercianții care nu au toate avizele. De asemenea, DSVSA Constanța va monitoriza toți crescătorii de păsări și va asigura trasabilitatea tuturor transporturilor și mișcărilor de animale. Totodată, polițiștii de frontieră vor împiedica pătrunderea pe teritoriul național a produselor neconforme, iar organele MAI, prin patrule mixte, vor monitoriza, din teren, situația”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: