Connect with us

Actual

ANAF lasă OIL Terminal fără autorizația privind scutirea plății accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului

Publicat

la

Conducerea Oil Terminal (OIL) a făcut publică informația privind decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală/Direcţia Generală Regională a Finanţelor Galaţi – Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate de revocare a autorizaţiei de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02 din data de 22.10.2015.

Asta înseamnă că OIL Terminal a rămas fără autorizația privind scutirea de la plata accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului. Concret, respectivul document – Autorizaţia de antrepozit fiscal – deținut de Oil Terminal era valabilă timp de trei ani, de la 1 noiembrie 2015 până la 1 noiembrie 2018, şi era acordată de Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor. Urmare a unui control, Direcția Regională a ANAF a decis revocarea autorizației care face referire la acciza la combustibilul depozitat în vederea exportului.

“Societatea Oil Terminal va face toate demersurile necesare în vederea contestării acestei decizii conform prevederilor legale”, a transmis compania Bursei de Valori Bucureşti printr-o comunicare publică. Prin același document, directorul general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, a mai transmis și că informaţiile deţinute nu conduc la concluzia că revocarea autorizaţiei ar avea impact asupra rezultatului financiar aferent anului 2017.

“Societatea OIL TERMINAL S.A informeaza cu privire la faptul ca in data de 04 Ianuarie  2018 s-a primit prin fax decizia nr. 02/2017 emisa deAgentia Nationala de Administrare Fiscala/Directia Generala Regionala a Finantelor Galati- Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate prin care se revoca autorizatia de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02 din data de 22.10.2015. Societatea Oil Terminal va face toate demersurile necesare in vederea contestarii acestei decizii conform prevederilor legale. Informatiile detinute la data prezentei nu conduc la concluzia ca revocarea autorizatiei ar avea impact asupra rezultatului financiar aferent anului 2017″, se arată în documentul transmis de către conducerea OIL Terminat către bvb.ro.

Amintim că, în 2015, Oil Terminal obţinuse reautorizarea ca antrepozit fiscal, după ridicarea acestui drept în anul 2010.

Ce înseamnă revocarea autorizației? Rafinăriile pot aduce benzină pentru descărcare şi depozitare în rezervoarele deținute de compania Oil Terminal numai dacă plătesc la bugetul de stat acciza pentru produse petroliere. Un alt pas în acest proces este ca, după efectuarea exportului, să o recupereze potrivit Codului Fiscal în vigoare. Prin acest lung proces, clienții companiei pot renunța la servicii.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,62% din Oil Terminal, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu are o participaţie de 13,1%, conform datelor de la jumătatea anului trecut.

Comments

comments

Actual

Percheziții în județul Călărași, efectuate de polițiștii de la Transporturi Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 25 ianuarie, poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor – S.R.P.T. Constanța, cu sprijinul polițiștilor de la transporturi Călărași, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, într-un dosar penal în care se efectuează cercetari sub apectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul social și la punctul de lucru, în care își defășura activitatea operatorul economic, au fost identificate și ridicate mai multe documente de evidență contabilă cu valoare probatorie.

Totodată, s-a constatat faptul că, agentul economic oferea spre vânzare peste  260 de kilograme de pește (din specii diferite), fără a deține acte de proveniență.

Cantitatea de pește a fost ridicată, în vederea confiscării, și predată către o unitate de profil.

În cauză, se efectuează cercetări față de doi agenți economici (în cazul celui de-al doilea sesizarea făcându-se la momentul perchezițiilor) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, conform OUG 28/2008.

Totodată, în urma verificării casei de marcat, s-a constatat faptul că agentul economic nu deținea suma de 377,62 lei, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, potrivit O.U.G. 28/1999.

În activități, au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Sursa: IPJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. Bărbat fără permis de conducere, prins la volan rupt de BEAT

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, un bărbat din județul Constanța a fost prins de polițiști rupt de beat la volan și fără permis de conducere.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Viilor din localitatea Zorile, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

6 ani de închisoare pentru un bărbat din Cobadin care a condus fără permis

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat din județul Constanța va sta mai bine de șase ani în închisoare după ce a fost prins la volan fără a deține permis de conducere.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 24 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Cobadin au identificat un bărbat, de 46 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani, 6 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: