Conecteaza-te cu noi

Administratie

Angajații CJ Constanța vor primi salarii mai mari și sporuri pentru condiții… vătămătoare. Totul de la 1 ianuarie 2023

Published

on

Angajații Consiliului Județean Constanța vor avea, de la 1 ianuarie 2023, salarii mai mari și sporuri pentru condiții vătămătoare, scrie europafm.ro. Un șofer va avea 5.000 de lei pe lună, un referent va fi plătit cu peste 8.000 de lei, iar administratorul public al județului va încasa, lunar, 20.800 de lei. Proiectul a fost votat de 30 de consilieri județeni. Cei de la USR s-au abținut.

Majorarea salariilor pentru personalul aparatului de specialitate al CJC s-a impus din cauza nivelului ridicat al inflației din 2022, se arată în proiectul de hotărâre propus, spre votare, consilierilor județeni. Ultima mărire a fost în 2018. Președintele CJC, liberalul Mihai Lupu, spune că media cu care se majorează veniturile este de aproximativ 11%:

„Cele mai mari creșteri au fost la nivel debutanților. Nu poți să încurajezi oamenii care au terminat facultăți, masterate să vină să intre în administrație pe 3.000 de lei, ca tu să nu îi aduci la 5.000 de lei”.

Vicepreședintele CJC, Petre Enciu, de la USR, susține însă că majorarea salarială ar fi trebuit acordată doar angajaților cu salarii mai mici:

„Directorii generali deja încasau 14.000 de lei, s-au indexat cu 20%. Pentru personalul de execuție au fost majorări și cu 42%. Nu considerăm oportune indexările în contextul economic actual”.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions