Connect with us

Societate

ANIF Constanța face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante

Publicat

la

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare  – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Constanța -anunță scoaterea la concurs, în data de 09 iunie 2021, ora 10:00, proba scrisă, a 2 posturi vacante de execuție de natură contractuală pe perioadă nedeterminată de consilier IA (1 post) la Serviciul Plan Exploatare Patrimoniu și consilier IA (1 post) la Biroul Administrativ.

Condițiile specifice necesare în vederea participării la concurs și a ocupării funcției contractual sunt:

 • consilier IA, în cadrul Serviciului Plan Exploatare Patrimoniu:
  • studii universitare cu diplomă de licență în domeniul fundamental Științe inginerești, specializarea îmbunătățiri Funciare și dezvoltare rurală/Amenajări și construcții hidrotehnice;
  • atestat/adeverință cursuri operare PC (World, Excel, Adobe, internet);
  • vechimea necesară pentru ocuparea postului trebuie să fie mai mare de 2 ani în funcție;
 • consilier IA, în cadrul Biroului Administrativ de la sediul filialei:
  • studii universitare cu diplomă de licență;
  • atestat/adeverință cursuri operare PC (World, Excel, Adobe, internet);
  • permis de conducere categoria B;
  • vechimea necesară pentru ocuparea postului trebuie să fie mai mare de 2 ani în funcție.

Concursul se va organiza conforma calendarului următor:

 • 02 iunie 2021: termen limită de depunere a dosarelor;
 • 09 iunie 2021, ora 10:00: proba scrisă;
 • 15 iunie 2021, ora 10:00: proba interviu.

Accesul candidaților la probele de concurs se va face prin îndeplinirea uneia dintre următoarele condiții:

 • prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de dala probei (se va prezenta certificatul cu rezultatul negativ al testării);
 • prezentarea dovezii de efectuare a unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 10 zile de la data efectuării rapelului (se va prezenta documentul care atestă efectuarea vaccinării);
 • obținerea unui rezultat negativ la testarea rapidă pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 care se efectuează cu 15 minute înainte de începerea probei;
 • prezentarea dovezii confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 CU cel mult 90 de zile anterior susținerii probei.

Responsabilitatea testării și costurile implicate de aceasta revin candidaților.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina anif.ro/comunicare/informați/cariera. Relaţii suplimentare se pot obţine la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Dobrogea cu sediul în Constanta, Str. Zburătorului nr. 4, etaj 1, telefon 0241/654.010, int. 1008.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Ovidiu Cupșa, director general CERONAV, ales într-o nouă funcție în cadrul Asociației Edinna

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 17 – 18 mai 2022, delegația CERONAV participă la cea de-a 16-a Adunare Generală a Asociației EDINNA – Education in Inland Navigation, care se desfășoară la Varna, Bulgaria.

Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, Ovidiu Cupșa – Ambasador Maritim IMO a fost ales pentru funcția de vice-președinte secretar EDINNA, după ce în perioada 2014 – 2020 a ocupat timp de trei mandate funcția de vice-președinte EDINNA.

Tema centrală a agendei întrunirii este Directiva Europeană 2017/2397 privind recunoașterea calificărilor profesionale în sectorul navigației pe ape interioare. Aceasta a fost adoptată de Parlamentul European în noiembrie 2017, iar în luna ianuarie 2022 a fost transpusă în legislația națională a Statelor Membre UE. Încă de la începutul acestui amplu proces de armonizare a standardelor de pregătire profesională, CERONAV, în calitatea sa de membru fondator al  Asociației EDINNA, și-a adus contribuția prin proiecte europene precum PLATINA, HINT, NELI, Danube SKILLS, Green DANUBE și COMPETING, dar și în cadrul lucrărilor Comitetului CESNI / QP pentru elaborarea standardelor de competențe.

Directiva confirmă eforturile depuse de Comisia Europeană, Comitetul European pentru standardizarea calificărilor profesionale pe apele interioare din Europa, numeroase organisme internaționale și instituții de resort incluzând și CERONAV.

”Experiența pe care am dobândit-o pe parcursul celor 3 mandate în funcția de vice-președinte EDINNA reprezintă garanția contribuției și eforturilor constante pe care CERONAV le-a dedicat armonizării și dezvoltării sistemului educațional și de formare profesională în domeniul navigației pe ape interioare. Prin alegerea mea în noua funcție, sunt onorat să-mi îndeplinesc în continuare responsabilitatea față de membrii EDINNA în ceea ce privește punerea în aplicare a Directivei Europene 2017/2397. România este unul dintre cei mai importanți furnizori de marinari fluviali din UE, iar recunoașterea certificărilor și accesul la locurile de muncă pentru marinarii români reprezintă un interes major pentru statul român.”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

CERONAV este una dintre cele mai prestigioase instituții de pregătire în domeniul maritim și al navigației pe ape interioare și unul dintre membrii fondatori ai Asociației EDINNA, al cărei scop este acela de a realiza o cooperare mai bine structurată între statele din care provin membrii acesteia şi de a stabili un sistem armonizat de pregătire şi certificare a personalului din domeniul navigației pe ape interioare.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Dispecerat operațional pentru monitorizarea și controlul centralelor termice, în Portul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

CN Administrația Porturilor Maritime SA a implementat, din fonduri proprii, un sistem centralizat de operare și mentenanță a centralelor termice.

”Investiția a fost necesară avându-se în vedere că Portul Constanța deține licență de distribuție a energiei termice, este alimentat la rețeaua de gaze naturale și că există un interes major de înlocuire a centralelor termice din Portul Constanța care nu sunt alimentate cu gaze naturale, cu centrale noi, moderne, economice și performante, care să fie alimentate cu gaze naturale.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al APMC.

Cu ajutorul noului sistem de monitorizare este posibilă vizualizarea grafică a sistemelor și instalațiilor monitorizate, monitorizarea parametrilor de funcționare, emiterea comenzilor de funcționare de la distanță, înregistrarea evenimentelor, managementul alarmelor, stocarea datelor, realizarea rapoartelor, urmărirea operațiilor de întreținere etc. Acestea vor genera costuri reduse date de scăderea timpilor de intervenție pentru mentenanța corectivă, o monitorizare online a funcționării întregului sistem de distribuție a energiei termice, reducerea timpului de alimentare cu energie termică a consumatorilor.

Dispeceratul operațional pentru monitorizare și control centrale termice a fost structurat pe două loturi, valoarea totală fiind de 405.259 lei (fără TVA).

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Simona Halep anunță când se va retrage din tenis

Publicat

la data de

Scris de

Simona Halep a explicat că și-a făcut planul de carieră, iar în momentul în care va simți că nu mai poate concura la cel mai înalt nivel, atunci va pune stop și se va retrage din tenis.

“Bineînţeles, am fost şocată când am auzit de retragerea lui Ash Barty, pentru că era cea mai bună jucătoare din lume şi a câştigat totul. Nu vreau să comparăm planurile de carieră şi de retragere în general, deoarece avem vieţi diferite una de cealaltă. Ea a realizat mai multe decât am realizat eu la vârsta ei, aşa că nu pot să mă compar. Nu mă aşteptam ca ea să se retragă, dar acum că a făcut-o, înseamnă că este clar că este mulţumită de decizia ei. Îi doresc toate cele bune. A fost atât de puternică să ia această decizie atât de repede.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: