Connect with us

Actual

ANRE a amendat din nou ENEL. Sancțiunile se ridică la sute de mii de lei

Published

on

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie anunță că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societățile ENEL ENERGIE și ENEL ENERGIE MUNTENIA au emis facturi aferente consumului de energie electrică pentru luna noiembrie 2021 conținând schema de sprijin prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021.

„În ceea ce privește domeniul gazelor naturale, societățile ENEL ENERGIE și ENEL ENERGIE MUNTENIA, nu au emis facturi clienților beneficiari ai schemei de sprijin prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru consumul de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021.

Pentru faptele săvârșite în domeniul gazelor naturale, societățile în cauză au fost sancționate cu amendă contravențională după cum urmează:

ENEL ENERGIE                              200.000 lei

ENEL ENERGIE MUNTENIA          200.000 lei

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalității în sensul facturării consumului de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021 și aplicarea schemei de sprijin beneficiarilor acesteia.“, anunță ANRE.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta