Connect with us

Actual

Antibiotice Iaşi va produce medicamente pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19

Publicat

la

Antibiotice Iași va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, precum şi alte produse necesare sistemului sanitar din România.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că “urmează să producem peste 2 milioane de doze de Plaquenil”, un medicament împotriva malariei, cu potenţial de a trata pacienţii cu COVID-19.

“Legat de vizita mea la Iaşi, în speţă la Antibiotice Iaşi vă pot spune că s-au achiziţionat peste 500 de kilograme de soluţii necesare pentru a produce peste 2 milioane de Plaquenil. Acestea vor fi produse de Antibiotice Iaşi.”, a precizat Nelu Tătaru.

Un avion cu substanță activă, achizitionată printr-o firmă parteneră a Antibiotice din Germania, soseşte în două zile pe Otopeni, venind din China; iar pe 27 aprilie, cu un TIR din Bucureşti, substanta activă va ajunge în fabrica din Iaşi.

“Vom avea posibilitatea să producem 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de siguranță la noi în fabrică. Acest produs va fi înregistrat cu APP (autorizaţie de punere pe piaţă) în România şi în comunitatea europeană”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

De asemenea, pacienţii care au diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa de medicamente vitale.

“Ne-am hotărât să producem şi medicamente pentru diabet, precum şi produse pentru dezinfectarea mâinilor si suprafeţelor. Este o perioadă grea dar noi suntem optimişti: Antibiotice este o companie cu resurse umane şi tehnologie importante” a menționat directorul general al companiei Antibiotice Iaşi.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O nouă alarmă falsă. Bagaj suspect pe bdul 1 Mai din Constanța

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, 22 ianuarie, în jurul orei 19.40, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre faptul că, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanța, s-ar afla un bagaj suspect.

La fața locului au intervenit de urgență polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța pentru asigurarea perimetrului, dar și pirotehniști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale în vederea verificării conținutului bagajului în cauză.

Traficul rutier a fost întrerupt pe bdul 1 Mai și a fost deviat pe la Abator.

Din fericire, bagajul  nu conținea nimic suspect – era plin cu haine.

Reamintim că un caz similar s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în zona City Mall Constanța. Și acolo a fost vorba tot despre o alarmă falsă.

Foto: Radio Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie accidentată mortal la intrarea în Lazu

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier a avut loc în această seară la intrarea în localitatea Lazu, dinspre Constanța.

Potrivit dr. Claudia Tatarici – Serviciul de Ambulanță Constanța – accidentul a avut loc în apropiere de  sensul giratoriu de la Lazu.

La fața locului s-au deplasat un echipaj Saj B2 și un Smurd C, precum și echipaje ale Poliției Rutiere.

Din păcate,  victima – o femeie care era pieton – nu a mai putut fi salvată și a fost declarat decesul.

Știre în curs de actualizare.

Update: Traficul pe DN 39 a fost restricționat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 39 Agigea-Constanța, la ieșirea din localitatea Lazu către Constanța, un pieton care se deplasa pe marginea carosabilului, a fost lovit de 2 autoturisme care nu l-au observat. Impactul a dus la decesul acestuia. Traficul rutier este restricționat pe sensul de mers Agigea-Constanța.

Foto: Ziua de Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbații care au murit în accidentul rutier de azi făceau întreceri ilegale acum câteva zile

Publicat

la data de

Scris de

Doi bărbați și-au pierdut viața azi, într-un accident rutier care s-a produs la ieșirea din localitatea Nazarcea. Un altul a fost transportat în stare de comă la spitalul județean Constanța.

Autoturismul în care erau cele trei persoane s-a răsturnat în afara părții carosabile. Informații găsiți în textul de mai jos:

(Update) Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în localitatea Galeșu. Doi bărbați au murit

Se pare că făceau o întrecere ilegală, iar mașina în care se aflau 3 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

Potrivit informațiilor de la fața locului, cei trei bărbați au participat și la cursa ilegală de mașini care a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie pe autostrada A2.

Au fost identificați și permisele de conducere le-au fost suspendate. De asemenea, aveau și dosar penal. Dosarul este instrumentat de Poliția Autostrăzi.

Cu toate acestea, au continuat să facă liniuțe cu mașinile.

Întrecerea de azi a fost fatală pentru doi dintre ei.

Vezi detaliile despre identificarea participanților la cursa ilegală din seara zilei de 19 ianuarie.

Foto: Ziua de Constanța

Bărbații care făceau ”liniuțe” cu mașinile pe Autostrada A2 au fost IDENTIFICAȚI

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: