Conecteaza-te cu noi

Societate

Anul 2020. Traficul de pasageri pe aeroporturile din România va scădea cu 61%

Published

on

Traficul de pasageri pe cele 17 aeroporturi din România va scădea cu 61% până la sfârşitul anului, potrivit unui document prezentat astăzi la reuniunea anuală a directorilor generali din cadrul Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), organizată în staţiunea Venus. Traficul înregistrat pe semestrul I al anului 2020 a scăzut semnificativ, iar până la sfârșitul anului este prognozată o scădere de 61% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu un trafic estimat de  9.085.000 pasageri.

Potrivit unui comunicat de presă al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, în perioada 23-26 august, în parteneriat cu Asociația Aeroporturilor din România, organizează Ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor Membre AAR.

În cadrul evenimentului vor fi dezbătute teme de siguranță și securitate aeroportuară, probleme operaționale identificate în contexul prevenirii răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La ședință vor participa reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române, printre care Alexandru Anghel – președinte al Consiliului de Administrație, reprezentanți ai companiilor aeriene – Cristian Buciu – director operațional Blue Air și consilii județene – Adrian Veștea – președintele CJ Brașov, precum și directori din cadrul aeroporturilor și factori de decizie din cadrul Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din  România, prin Corina Martin.

Advertisement

Ședințele vor fi conduse de Bogdan Artagea – director general al A.I.M.K.C.  și David Ciceo – președinte al AAR.

În cadrul întâlnirilor se vor aborda subiecte privind relansarea traficului aerian, creșterea și menținerea încrederii pasagerilor în transportul aerian comercial din România în contextul global generat de pandemie precum și modificări aduse de Codul Aerian. De asemenea, vor fi punctate aspecte privind procedurile operaționale – ”Sisteme dezinfectare no touch cu ecran Samsung integrat și soluții profesionale de Digitalizare – Aeroporturi”.

”Strategiile de dezvoltare a aeroporturilor din România, cu investiții privind siguranța și securitatea aeronautică, investiții în infrastructura aeroportuară vor fi de asemenea pe ordinea de zi.”, a precizat Elena Cătălina Vîță, specialist în relații publice.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions