Conecteaza-te cu noi

Actual

Anunț IMPORTANT pentru posesorii de mașini mai vechi de 12 ani. Ce ar putea primi dacă renunță la ele

Published

on

Toți conducătorii auto cu mașini mai vechi de 12 ani sunt vizați. Aceștia ar putea avea noi beneficii dacă renunță la vechea mașină, cel puțin asta prevede un proiect înregistrat recent la Senat, ce are ca scop eliminarea autovehiculelor foarte vechi și poluante.

Conducătorii ar putea primi în schimb bani de la stat pentru a-și achiziționa panouri solare, o centrală termică, sau alte surse alternativ/ecologice, scriu jurnaliștii de la bugetul.ro.

Concret, proiectul de act normativ prevede acordarea unui voucher valoric pentru achiziția de panouri solare, centrale termice puțin poluante și surse alternativ/ecologice, cu condiția ca solicitantul să predea la un centru autorizat de colectare o mașină veche și poluantă. Voucherul va avea valoarea de 4.500 de lei, iar mașina predată trebuie să îndeplinească condiția vechimii, care trebuie să fie mai mare de 12 ani.

Potrivit avocat.net, campania va viza atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice, care nu au mai solicitat și alte fonduri de la Agenția Fondului de Mediu. Această campanie se va suprapune Programului Național Rabla și nu-l va înlocui.

Advertisement

Doritorii au la dispoziție 30 de zile pentru a achiziționa produsul dorit și trebuie să justifice achiziția prin factură fiscală. De asemenea, voucherul nu poate fi înstrăinat sau folosit pentru achiziționarea altui produs.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat de Parlament, de promulgare și de publicarea în Monitorul Oficial.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions