Politica Slide

Anunțul lui Dragnea: „Apar 45.000 de noi locuri de muncă”

iul. 15, 2017 Mihaela Tîrpan

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, anunţă că peste 19.000 de persoane au depus proiecte pentru afaceri în cadrul programului Start-Up Nation. Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, finanţarea noilor afaceri prin programul guvernamental va duce la crearea a peste 45.000 de noi locuri de muncă.

„Succes înregistrat în programul Start-Up Nation Romania! 19.296 de antrepenori au depus proiecte de afaceri până la finalul perioadei de înscrieri! Aproape dublu față de numărul de locuri. Primii 10.000 vor primi câte 200.000 lei sprijin pentru noua lor afacere. Apar peste 45.000 de noi locuri de muncă. Iar peste 60% dintre noii patroni și angajați sunt tineri sub 35 de ani, care vor rămâne în țară și își vor construi aici propriul viitor”, scrie Dragnea pe Facebook.

De altfel, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a anunțat, vineri, că un număr de 13.500 de firme s-au înscris până vineri dimineață în programul Start-Up Nation. Potrivit acestuia, numărul maxim este de 10.000 de societăți  care pot beneficia în acest an de finanțare, iar ritmul înscrierilor era de patru proiecte pe minut.

Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!