Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Anunțul lui Predoiu după tragedia de la 2 Mai: „Șeful IJP Constanța, Adrian Glugă, și-a dat DEMISIA din funcție. Desființez IPJ Constanța și îl reclădesc“

Published

on

catalin predoiu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), prezintă la ora transmiterii acestei știri, la sediul ministerului, concluziile Corpului de Control privind accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri au murit loviţi de o mașină condusă de un șofer drogat. Printre altele, Predoiu a spus că șeful Poliției Constanța, chestorul Constantin Glugă, și-a dat demisia din funcție: „În cursul zilei de astăzi, dl inspector-șef Constantin Adrian Glugă și-a înaintat raportul de eliberare din funcție.”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a spus, după verificările Corpului de Control în cazul accidentului de la 2 Mai, ce propuneri și ce măsuri s-au luat în urma verificărilor. “S-a constatat neglijență în serviciu față de inspectorul șef de politie de la IPJ Constanța.

Predoiu a mai anunțat desființarea IPJ Constanța și reclădirea acestuia. „Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot”, a spus ministrul de Interne.

„Am luat act de acuzațiile din presă și se impune o resetare completă a structurilor din MAI. Voi începe resetarea din județul Constanța și o voi extinde în toată țara. (…) Voi lua măsurile care urmează: Reorganizarea de sus până jos a IPJ Constanța. Întreaga structură organizatorică va fi regândită. Desființez IPJ și îl vom regândi pentru a avea o șansă în lupta cu criminalitatea. Noua organigramă va fi adoptată în jurul datei de 15 octombrie, până atunci va fi conducere interimară. Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot care va fi model pentru celelalte IPJ-uri. D-na comisar șef Mădălina Vlangăr va conduce interimar IPJ Constanța.”, a spus Predoiu.

Advertisement
palaz

„Concluziile raportului:

Modul de intervenție a fost caracterizat de o serie de încălcări ale normelor pe fondul pregătirii profesionale precare, a lipsei de experiență ori nerespectării cu bună știință a obligațiilor legale.

Lipsa unei baze de date la nivelul MAI privind polițele RCA nu a fost de natură să împiedice măsurile legale.

S-au stabilit carențe în actul managerial la nivelul tuturor palierelor ierarhice.

Nerespectarea prevederilor legale privind deținerea de substanțe psihoactive.

Advertisement
palaz

Comisia de control s-a sesizat din oficiu privind comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu. Sesizare înaintată la Parchetul de lângă Tribunalul Constanța.

Propuneri și măsuri:

  • declanșarea cercetării prealabile pentru neglijență în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu față de inspectorul șef de poliție județeană Constanța.
  • se va analiza declanșarea cercetărilor pentru mai mulți angajați
  • revizuirea unei dispoziții IGSU privind planificarea
  • elaborarea planului de activități a IPJ Constanța
  • actualizarea unor planuri operaționale

Raportul surprinde la modul general și capacitatea redusă a forțelor de poliție la noi provocări privind consumul de droguri.

Am analizat raportul într-o primă etapă. O parte din concluziile raportului le găsesc perfect argumentate. Unele sunt argumentate redus.

Sesizarea comisiilor de disciplină de la nivelul IGPR pentru a cerceta cauzele și trimiterea la parchet.

Dl inspector Glugă și-a înaintat raportul de eliberare din funcție.

Advertisement
palaz

Surse: G4Media, stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions