Connect with us

Actual

Apare un oraș cu peste 3000 de apartamente în interiorul Constanței! Primele două blocuri sunt vândute în proporție de 90%!

Maria Ionescu

Publicat

la

În luna mai anul curent, a început construcția celui mai mare cartier rezidențial care va exista în municipiul Constanța. Este vorba despre Maurer Residence, ridicat de cel mai mare dezvoltator imobiliar din centrul țării. Cunoscut la nivel național, antreprenorul din spatele proiectului, Simon Maurer, este un om simplu, dar cu o morală de fier. Născut în România, într-un sat de sași, acesta a emigrat cu familia în Germania, în anul 1983, pe când avea doar 16 ani. Pe fondul acestei schimbări, Simon Maurer a terminat o școală profesională de trei ani, apoi a lucrat în Germania în diverse domenii. O bună perioadă a condus un departament dintr-o firmă de cosmetice, care se ocupa cu producția de ascuțitori pentru creioanele cosmetice. În paralel, muncind suplimentar, a ajuns să coordoneze șantiere de construcții, iar la un moment dat a ridicat, cu banii strânși, un imobil cu trei apartamente. În 2005, Maurer a revenit în România, ca antreprenor. După un proiect rezidențiual reușit în Cluj, acesta a investit la Brașov, acolo unde a construit 365 de apartamente cu preț accesibil, într-o primă etapă, ulterior demarând, în anii de criză, un nou proiect, Avantgarden 3, pentru alte 3.500 de locuințe. Ultimul mare proiect al firmei este cel început la Constanța.
Cum va arăta complexul de la Constanța?
Potrivit site-ului oficial al companiei, pe un teren cu o suprafaţă de 15,7 ha, situat în partea de nord a oraşului Constanţa, între Carrefour și cartierul Tomis Plus, vor fi construite peste 3.400 de unităţi locative cu structuri şi compartimentări diverse, gândite pentru a fi uşor amenajate şi folosite.
”Pentru că Maurer Imobiliare nu doreşte o simplă dezvoltare imobiliară, ci crearea unui stil de viaţă, amprenta pe care dorim să o lăsam în Constanţa este aceeaşi ca în cazul tuturor comunităţilor ridicate de Maurer Imobiliare – adevărate ”oraşe în interiorul oraşului”, cu toate elementele necesare unui habitat occidental. Din harta ansamblului Maurer Residence Constanţa nu vor lipsi spaţiile verzi, locurile de joacă pentru copii, spaţiile comerciale sau centre private de învăţământ. Materialele folosite pentru realizarea clădirilor sunt de cea mai bună calitate, fiind ultimele apariţii de pe piaţa de profil. Ceea ce este definitoriu pentru ansamblurile ridicate de Maurer Imobiliare este faptul că apartamentele sunt complet utilate – clientul urmând să vină doar cu mobila. Un alt atu al ansamblului nostru este proximitatea faţă de unul din cele mai mari centre comerciale din Constanţa – Carrefour Tomis, şi de mall-ul Vivo! – situat într-un punct-cheie al oraşului – la intrarea dinspre Bucureşti. Pentru că ne dorim ca apartamentele să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, Maurer Residence Constanţa pune la dispoziţie şi un consultant pentru credite – aşadar, clienţii vor primi cele mai bune sfaturi pe plan financiar.”, a declarat pentru Ordinea.Ro Heidi Cucu, specialistul de PR al companiei.
Heidi Cucu spune că primele două blocuri se ridică în ritm alert. Au fost turnate fundațiile și s-a ajuns la etajul 1. Am fost curioși să știm cât de mare este echipa de muncitori și am aflat că sunt 40 de oameni care muncesc, din Constanța și din diferite zone ale țării, plus alți cinci care sunt agenți de vânzări. Acest complex, oraș în mijlocul orașului, așa cum l-au numit cei de la Maurer Imobiliare, se vinde foarte bine.
”Primele două blocuri la care au început lucrările sunt vândute și rezervate în proporție de 90%. Și asta deoarece sunt acceptate toate formele de plată. În total vor fi aproximativ 60 de blocuri”, ne-a spus Heidi Cucu.
Aceste prime 2 blocuri vor fi finalizate anul viitor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Prins la volan fără permis de conducere, un constănțean a fost reținut de polițiști

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.00, o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 2 și un jandarm al G.M.J Tomis Constanța, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Aleea Hortensiei din municipiul Constanța.

Întrucât șoferul nu s-a conformat somațiilor legale, s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. La un moment-dat, conducătorul auto a coborât din vehicul și a încercat să fugă.

Bărbatul de 27 de ani a fost prins în scurt timp și condus la sediul Secției 2 Poliție.

”În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore,  urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri corespunzătoare.

Foto: Suceava News

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În ultimii opt ani, sute de copii au fost victime ale incendiilor produse la locuințe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, iar 102 dintre aceștia și-au pierdut viața.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când este vorba despre incendii produse la locuințe sau gospodării. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

”În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 102 au decedat și 268 au fost răniți. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban.”, precizează reprezentanții IGSU.

Un aspect extrem de important și care trebuie adus în atenția publică este faptul că 75% din numărul copiilor decedați au fost lipsiți de  supravegherea adulților, la momentul producerii incendiilor. Acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate.

Exploatarea  necorespunzătoare  a instalațiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieți în rândul micuților.

Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedați, răniți) înregistrate în urma incendiilor  au fost identificate în București-Ilfov și în județele Bacău, Hunedoara, Maramureș, Iași și Mureș.

”Îți pasă de copilul tău? Nu-l lăsa nesupravegheat și, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire.”, precizează reprezentanții IGSU.

Analiza de mai sus s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel național de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuințe derulate  de inspectoratele judetene pentru situații de urgență, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020. Studiul a urmărit  incidența situațiilor de urgență în rândul  persoanelor cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani.

Astfel, datele statistice aveau să reflecte că cele  mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert din incidentele soldate cu pierderi de vieți.

Necesitatea utilizării diferitelor instalații sau a mijloacelor de încălzire în această perioadă, precum și supravegherea superficială ori nesupravegherea copiilor au determinat accesul acestora la diverse aparate sau mijloace de încălzire, ceea ce a condus în multe situații la evenimente tragice, soldate cu rănirea sau decesul minorilor.

Pentru reducerea numărului victimelor în rândul copiilor, încă din anul 2012, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat campanii ample de informare preventivă cu impact la nivel național și cu adresabilitate directă asupra principalelor cauze ale incendiilor produse la locuințe (FOC – Flăcările Omoară Copii și proiectele aferente campaniei RISC care au vizat improvizațiile la instalațiile electrice și de gaze naturale, curățarea coșurilor de fum și suprasolicitarea instalației electrice).

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța face angajări FĂRĂ CONCURS

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mihail Kogălniceanu” Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, strada Mircea cel Bătrân, nr. 108, judeţul Constanța, organizează selecţie, fără concurs, prin încadrare directă sau rechemare în activitate, din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele stabilite în fișa postului, în vederea ocupării, pentru o perioadă determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă, a următoarelor posturi vacante:

Un post de subofițer operativ principal pentru subunitatea  Detașamentul 6 jandarmi Mangalia. Gradul militar maxim prevăzut pentru ociparea acestei funcții este de  Subofițer 1 Plutonier adjutant șef.

Un post de subofițer operativ principal pentru subunitatea  Detașamentul 8 Jandarmi Cernavoda – Grupa a 2-a jandarmi supraveghere și intervenție Hârșova. Gradul militar maxim prevăzut este de Subofițer 1 Plutonier adjutant șef.

Candidații care solicită înscrierea la selecție vor transmite documentele dosarului de recrutare până la data de 08.11.2020, ora 16.00.

În zilele de 12 și 13 noiembrie va avea loc susținerea interviului cu candidații, conform planificării.
Pe 14 noiembrie se va afișa lista cu candidații identificați, pentru ocuparea posturilor vacante, care urmează a fi încadrați.

Urmează apoi evaluarea psihologică și examinarea medicală, iar pe data de 25 noiembrie  va fi emis actul administrativ de încadrare a personalului selecționat, pentru ocuparea posturilor vacante, pentru o perioadă determinată ce nu poate depăși 30 de zile de la încetarea stării de alertă și aducerea acestuia la cunoștința persoanelor încadrate în vederea prezentării la locul de muncă în cel mai scurt timp posibil.

Relații suplimentare privind organizarea și desfășurarea selecției, pot fi obținute la Serviciul Resurse Umane, telefonic la nr. 0241618969, int. 24537, 24587 zilnic, între 08.00-16.00.

Toate detaliile despre condițiile participării la selecție a candidaților le puteți găsi în anunțul postat mai jos:

ANUNT Concurs

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: