Connect with us

Actual

APC are 4 noi administratori

Maria Ionescu

Publicat

la

 Ieri, la sediul CNAPMC Constanța s-a desfășurat, începând cu ora 12.00, o ședință AGA ordinară, care a avut pe ordinea de zi numirea a 4 membri ai CA pe perioada menținerii efectelor sentinței civile nr.547/2016 pronunțată de Tribunalul Constanța. Pe data de 7 martie a.c., Tribunalul Constanța a decis suspendarea a trei hotărâri AGA, care prevedeau desemnarea a 4 persoane în calitatea de membri ai Consiliului de Administrație, respectiv Tudor Balta, Viorel Olea, Marcela Frigioiu si Adrian Cighi. În urma deciziei instanței, care este executorie, cei patru membri ai Consiliului de Administrație au fost suspendaţi din funcţie până la soluţionarea definitivă a unei acţiuni în anulare.

Ședința de ieri a avut două puncte pe ordinea de zi: numirea a patru noi administratori, precum şi mandatarea reprezentanţilor AGA ai acţionarului Ministerul Transporturilor să semneze procesul verbal şi hotărârile adoptate în cadrul şedinţei şi mandatarea directorului general în vederea îndeplinicii tuturor actelor şi formalităţilor necesare înregistrării şi publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrul Comerţului.

Cei patru noi administratori aleși ieri sunt: Constantin Crăciun Mihuţ, Ionuţ Liviu Moşteanu, Ioana Cristina Cuc, Adrian Cighi, toţi cu domiciliul în Bucureşti.

Toți cei 4 au făcut parte din diverse alte consilii de administrație.

Adrian Cighi este din Zalău și are o carieră de succes. A fost analist la compania Lehman Brothers  Londra, la Goldman Sachs Londra, la BT Asset Management Cluj, vicepreședinte la Franklin Templetion Investment Management București. Potrivit ONRC, Adrian Cighi face parte din boardul CN „Aeroporturi București“, CN Poșta Română și CN „Administrația porturilor maritime“ Constanța. În paralel, figurează ca membru în CA-ul Romgaz, pe pagina de internet a companiei. Conform declarației de avere, Adrian Cighi nu este remunerat pentru participarea la ședințele consiliilor de administrație.

Ioana Cristina Cuc este membru AGA la  Administraţiei Canalelor Navigabile, iar  Constantin Crăciun Mihuţ apare pe site-ul Guvernului României ca fiind consilierul premierului pe probleme de economie şi transporturi. Ionuţ Liviu Moşteanu apărea recent ca membru în CA-ul companiei Tarom.

Comments

comments

Actual

ISU Constanţa. 10 măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această perioadă a anului, principalele cauze de izbucnire a incendiilor la locuinţe sunt legate de neglijenţele manifestate de oameni, din nepăsare sau uneori din necunoaştere, în ceea ce priveşte modul de instalare şi utilizare a mijloacelor de încălzire, respectiv a coşurilor de fum.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa reaminteşte cetăţenilor principalele reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor la instalarea şi folosirea sobelor şi coşurilor de fum:

  1. asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
  2. folosiţi doar materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  3. exploatați soba numai cu uşiţa închisă;
  4. aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  5. NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta, materiale combustibile;
  6. stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  7. NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
  8. izolați coșurile de fum față de elementele combustibile;
  9. NU utilizați lichide inflamabile la întreţinerea focului;
  10. NU lăsaţi copiii nesupravegheaţi.

“Cetăţeni, nu uitaţi! „E mult mai ușor să previi un incendiu decât să-l stingi!”, reaminteşte Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RADET Constanţa. Avarie pe reţeaua de transport a agentului termic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 42, 108, din zona Capitol şi o parte a zonei Tomis 2.

“Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie!”, precizează  dispecerul de serviciu al RADET Constanţa.

Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la dispeceratul non-stop: 0241 616 792

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: