Connect with us

Actual

APC are 4 noi administratori

Maria Ionescu

Publicat

la

 Ieri, la sediul CNAPMC Constanța s-a desfășurat, începând cu ora 12.00, o ședință AGA ordinară, care a avut pe ordinea de zi numirea a 4 membri ai CA pe perioada menținerii efectelor sentinței civile nr.547/2016 pronunțată de Tribunalul Constanța. Pe data de 7 martie a.c., Tribunalul Constanța a decis suspendarea a trei hotărâri AGA, care prevedeau desemnarea a 4 persoane în calitatea de membri ai Consiliului de Administrație, respectiv Tudor Balta, Viorel Olea, Marcela Frigioiu si Adrian Cighi. În urma deciziei instanței, care este executorie, cei patru membri ai Consiliului de Administrație au fost suspendaţi din funcţie până la soluţionarea definitivă a unei acţiuni în anulare.

Ședința de ieri a avut două puncte pe ordinea de zi: numirea a patru noi administratori, precum şi mandatarea reprezentanţilor AGA ai acţionarului Ministerul Transporturilor să semneze procesul verbal şi hotărârile adoptate în cadrul şedinţei şi mandatarea directorului general în vederea îndeplinicii tuturor actelor şi formalităţilor necesare înregistrării şi publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrul Comerţului.

Cei patru noi administratori aleși ieri sunt: Constantin Crăciun Mihuţ, Ionuţ Liviu Moşteanu, Ioana Cristina Cuc, Adrian Cighi, toţi cu domiciliul în Bucureşti.

Toți cei 4 au făcut parte din diverse alte consilii de administrație.

Adrian Cighi este din Zalău și are o carieră de succes. A fost analist la compania Lehman Brothers  Londra, la Goldman Sachs Londra, la BT Asset Management Cluj, vicepreședinte la Franklin Templetion Investment Management București. Potrivit ONRC, Adrian Cighi face parte din boardul CN „Aeroporturi București“, CN Poșta Română și CN „Administrația porturilor maritime“ Constanța. În paralel, figurează ca membru în CA-ul Romgaz, pe pagina de internet a companiei. Conform declarației de avere, Adrian Cighi nu este remunerat pentru participarea la ședințele consiliilor de administrație.

Ioana Cristina Cuc este membru AGA la  Administraţiei Canalelor Navigabile, iar  Constantin Crăciun Mihuţ apare pe site-ul Guvernului României ca fiind consilierul premierului pe probleme de economie şi transporturi. Ionuţ Liviu Moşteanu apărea recent ca membru în CA-ul companiei Tarom.

Comments

comments

Actual

În plin scandal legat de regulamentul de parcare, polițiștii locali au aplicat sancțiuni de peste 27.000 de lei în numai o zi

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În plin scandal pe marginea proiectului de regulament de parcare în orașul Constanța, polițiștii locali împart amenzi în stânga și în dreapta pentru opriri și staționări neregulamentare. Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, polițiștii locali au aplicat sancțiuni în valoare de 27.750 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. Și asta numai într-o singură zi. În total, în baza O.U.G. nr. 195/2002R, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 27.750 lei și 195 puncte de penalizare. Ca urmare a staționării neregulamentare, în cazul a 10 autovehicule s-a dispus ridicarea acestora de pe partea carosabilă a drumului public.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune pe DN 22 Constanța-Tulcea. Câte permise de conducere au reținut polițiștii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța și ai Serviciului  Rutier Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și efectuarea depășirilor neregulamentare pe DN 22, sectorul de drum cuprins între localitatea Lumina, din județul Constanța, și județul Tulcea.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.560 de lei, dintre care 104 pentru depășirea limitei de viteză.

Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise și 4 pentru depășire neregulamentară.

Exemplu:

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 11.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în afara localității Tariverde, având o viteză de 167 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi minori din Băneasa au furat din 11 societăți comerciale. Au fost reținuți de polițiști

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi minori din Băneasa au fost reținuți de polițiști pentru că au furat din mai multe societăți comerciale.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor în mai multe dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat 2 minori, de 16, respectiv 17 ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, cei doi ar fi sustras bunuri din 11 societăți comerciale de pe raza comunei Băneasa.

Minorii au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 18 zile față de minorul de 17 ani și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de minorul de 16 ani.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: