Conecteaza-te cu noi

Actual

Apele costiere, monitorizate și în timpul descărcării navei Queen Hind

Published

on

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă monitorizarea acvatoriului portuar pe perioada descărcării navei Queen Hind de cadavrele animalelor rămase în corpul acesteia în vederea prevenirii unei eventuale poluări accidentale ce poate surveni în timpul acestei operațiuni.

Epava  a fost ranfluată și ancorată în dana 10 a Portului Midia, încă din data de 25 februarie, în vederea ecarisării și curățării acesteia.

De la data incidentului, 24 noiembrie 2019, care a avut loc, în Acvatoriul Portului Midia, și anume eșuarea navei încărcate cu circa 14.600 capete ovine, A.B.A.D.L. a monitorizat calitatea apei acvatoriului Portului Midia, precum și a Mării Negre, din punct de vedere fizico-chimic prin prelevarea de probe.

Până în prezent, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a participat la ședințele Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență și a avut ca implicare monitorizarea calității apei din acvatoriul Portului Midia.

Advertisement

În perioada 29.11.2019 – 28.02.2020 au fost efectuate 15 campanii de prelevare din următoarele puncte:

  1. Marea Neagră – Intrare Port Midia – Zona Far izobata de 5m
  2. Acvatoriul Portului Midia – 50 m Tribord navă Queen Hind
  3. Acvatoriul Portului Midia – 50 m Babord navă Queen Hind
  4. Zona de sud a digului Portului Midia (în afara acvatoriului) – punct de referință, unde A.B.A.D.L. monitorizează cu frecvență trimestrială toți indicatorii fizico-chimici și cu frecvență lunară metalele.

“Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au analizat rezultatele obținute cu valorile caracteristice apei Mării Negre, respectiv cu limitele naționale și s-a constatat că probele de apă prelevate își păstrează valorile caracteristice apelor costiere.

Potrivit celor prezentate mai sus, până în prezent, calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de incident.”, precizează Biroul de presă al ABADL Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions