Connect with us

Actual

Aplauze la scenă deschisă pentru spectacolul ”Ars Amandi”, pe insula Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ieri s-a desfășurat în orașul Ovidiu simpozionul ”Ovidienii”, dedicat poetului Ovidius, care a murit la țărmul Mării Negre în urmă cu 2000 de ani. Aceasta a fost prima ediție a acestui eveniment, cu numeroși invitați. Din păcate, nici un parlamentar constănțean nu a participat la această manifestare, cu toate că fuseseră invitați cu toții, indiferent din partea cărui partid politic fuseseră aleși. Dar cu sau fără ei, manifestarea a fost una grandioasă și lungă, și a umplut inimile tuturor celor prezenți. Voi explica mai jos cum a fost posibil ca un simpozion să fie atât de apreciat. De dimineață au fost discursuri, sesiuni științifice, expoziții de carte rară, de pictură și de sculptură.   În lipsa parlamentarilor și a vreunui oficial de la Ministerul Culturii, cum fusese anunțat în prealabil, a participat o delegație din Sulmona, orașul în care s-a născut poetul Ovidius, condusă de primarul Annamaria Casini. Nu au lispit discursurile oficialilor, respectiv ale primarului George Scupra, Costin Răsăuțeanu, viceprimarul municipiului Constanța, Sorin Rugină, rectorul Universității Ovidius, Octavian Tărăbuță, rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Cristina Tamaș, decanul Facultății de Litere al Universității Ovidius, Marina Cap-Bun, profesor universitar, Corina Apostoleanu, directorul Bibliotecii Județene Constanța. Aceste evenimente s-au derulat până în jurul orei 14.00, după care toți cei prezenți au fost transportați cu șalupele spre Insula Ovidiu, unde au continuat manifestările.  Acolo am avut posibilitatea de a urmări un spectacol susținut de tineri din Ovidiu. Au cântat, au dansat și au uimit pe toată lumea cu talentul lor. Nu sunt cine știe ce profesioniști, semn că în grupul lor de dansatori au intrat și doi tineri care nu făceau parte din echipă, dar au dansat minunat. Au încercat să-l atragă și pe primarul George Scupra în grup, ceea ce înseamnă că și el știe dansa, dar avea o durere la picior și nu a putut onora invitația. Între spectacolul de dansuri dobrogene, realizat de tineri din Ovidiu, și dansurile macedonene, pe scena de pe insula Ovidiu au urcat trei actori – Iulian Sfîrcea, Camelia Pintilie și Sever Brânzan – care au relizat un minunat performance muzical.  ”Ars Amandi”, spectacolul prezentat, a fost produs de Primăria Ovidiu, iar versurile și muzica au aparținut celor trei actori, care au prezentat un spectacol foarte apreciat și aplaudat îndelung la scenă deschisă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Castelu: Un bărbat a căzut într-o stație adâncă de 5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  această seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Castelu pentru a salva viața unui om căzut într-o fostă stație de apă, adâncă de 4-5 metri.

La  fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu opt pompieri și un SMURD B, care încearcă să-l scoată pe bărbat.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, bărbatul a fost scos viu de către pompieri și predat unei ambulanțe a saj pentru a fi transportat la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, el are aproximativ 40 de ani, este necunoscut și a fost găsit în stare de comă. A fost transportat de echipajul Smurd C, la spitalul județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la Olimp! Trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe DN 39, într-o curbă din apropierea intersecției cu drumul spre stațiunea Olimp, a avut loc un eveniment rutier grav, în care a fost implicată o familie.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, au fost trei victime – mama, tata și fiica lor  – care sunt conștiente.

Mama se simte bine și a refuzat consultația, tatăl – care era și șoferul mașinii –  a suferit un atac de panică iar fiica a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanta deoarece are un traumatism la umărul stâng.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bunuri de aproape 3 milioane de lei, descoperite în portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălțăminte și jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.

Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (mașinuțe, cărți de colorat și jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: