Conecteaza-te cu noi

Actual

Aproape 3.000 de utilaje sunt pregătite pentru curățarea drumurilor

Published

on

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este pregătită să intervină cu utilaje de deszăpezire după intrarea în vigoare a Codului portocaliu de ninsori şi viscol ce va afecta jumătate din ţară, în timp ce pentru zona Iaşi, unde se aşteaptă cele mai multe probleme în noaptea de miercuri spre joi, sunt disponibile 22.000 de tone de sare şi 422 de utilaje, a declarat miercuri, Radu Munteanu, director general adjunct în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citat de Agerpres. ”Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere este pregătită şi la acest Cod portocaliu, dar şi la toate fenomenele care vor apărea în cursul acestei ierni. Noi, în acest moment, avem un stoc de 110.000 de tone de sare la nivelul întregii ţări. O să mă refer cu date mai concrete pentru zona Iaşiului, unde vor fi cele mai multe probleme în această noapte. Deci, în zona Iaşiului, sunt în acest moment 22.000 de tone de sare în judeţele afectate de Codul portocaliu şi 300 de tone de clorură de calciu. De asemenea, sunt pregătite să acţioneze în această zonă 422 de utilaje, dintre care 17 freze, autofreze de îndepărtat zăpada. La nivelul întregii reţele de drumuri, în acest moment avem mobilizate 2.889 de utilaje”, a dat asigurări Radu Munteanu, într-o conferinţă de presă. Acesta a precizat că au fost aduse utilaje din nordul Regionalei Iaşi, respectiv judeţele Botoşani şi Suceava, dar şi din partea de sud, de la Buzău şi Brăila. La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea a transmis cetăţenilor că au la dispoziţie trei numere de telefon la care pot semnala orice problemă cauzată de fenomenele meteo: 021.9360; 021. 264.33.33 şi 0800.800.301. De asemenea, în cazul în care se vor înregistra întârzieri ale trenurilor cauzate de condiţiile meteo nefavorabile, călătorii vor primi ceai fierbinte, precum şi sandvişuri calde, dacă aceste întârzieri vor fi mai mari de 3 – 4 ore. ”Până astăzi, la nivel de ţară, am avut şase drumuri naţionale închise pe întreaga perioadă de iarnă, un drum închis din cauza deteriorării unui pod şi un drum din cauza unei alunecări de teren, 34 de drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată din cauza alunecărilor de teren sau deteriorării carosabilului, şase drumuri naţionale pe care se desfăşoară lucrări de reabilitări, modernizări, întreţineri şi reparaţii. La nivel naţional sunt 30 de drumuri naţionale cu zăpadă, intervenindu-se cu un număr total de 1.085 de utilaje care au răspândit o cantitate totală 5.710,5 tone de material antiderapant”, a menţionat Titea. Reprezentantul MT a adăugat că până în prezent nu au fost probleme cauzate de vreme, iar circulaţia se desfăşoară normal pe întreg teritoriul României.

Ce spune ANMH despre vreme

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabile până joi seară în 20 de judeţe din Moldova, Transilvania şi Oltenia, şi a prelungit Codul galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului pentru 18 judeţe. Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 ianuarie, ora 18:00 – 18 ianuarie, ora 20:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 – 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri. Judeţele vizate de această avertizare sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin. De asemenea, joi, 18 ianuarie, între orele 1:00 – 17:00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 – 85 km/h şi temporar va ninge viscolit. Pe de altă parte, în intervalul 17 ianuarie, ora 14:00 – 18 ianuarie, ora 22:00, va fi Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin. Astfel, în perioada de referinţă în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 35 l/mp, iar vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50 – 70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70 – 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions