Connect with us

Actual

Aproape o tonă de carne și produse din carne, retrasă de la vânzare de către DSV Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 25.02.2019 – 15.03.2019, s-au materializat prin verificări la 384 de  obiective:

2 unități de tăiere, 2 centre sacrificare animale, 5 unități procesare lapte, 22 de unități prelucrare lapte, 5 unități procesare carne, 1 centru ambalare ouă, 1 centru colectare lapte, 1 centru colectare pește, 6 unități produse proaspete din pescuit, 2 unități procesare produse din pescuit, 4 puncte de debarcare pește, 37 de depozite alimentare, 35 de măcelării, 18 carmangerii, 8 pescării, 3 stupine, 30 de super/hipermarket-uri, 56 de magazine alimentare, 20 de restaurante, 1 cantină, 30 de unități tip fast-food, 7 pizzerii, 7 unități tip bistro, 5 braserii, 10 unități catering, 1 pensiune, 6 baruri, 2 unități tip bufet, 26 de laboratoare cofetărie/patiserie, 1 mijloc de transport auto, 6 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 6 unități de comercializare produse congelate, 5 depozite de semințe consum, 2 unități fabricare vin, 1 depozit de legume fructe, 3 unități de reambalare, 7 exploatații comerciale de animale.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la: – nerespectarea intervalelor de hrănire şi adăpare, a duratei călătoriei şi a perioadelor de repaus; – introducerea de animale noi în loturile constituite în incinta fermelor de carantină sau a centrelor de colectare a animalelor; – prelevare necorespunzătoare de probe; – condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; – nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare;

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 90.400 de lei.

A fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate de produse proaspete din  pescuit.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 9736 de kg, lapte şi produse lactate – 2419 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1877 de kg, ouă – 73 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 140.286 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O navă maritimă hidrografică britanică sosește în portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava maritimă hidrografică britanică HMS ”Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o escală de patru zile, pe parcursul căreia sunt planificate întâlniri de lucru ale reprezentanților navei cu specialiștii Direcției Hidrografice Maritime din Constanța și vizite oficiale la autoritățile publice, civile și militare, din Constanța.

Prezența navei militare britanice HMS ”Echo” în Marea Neagră se înscrie în sfera măsurilor NATO de asigurare a securității membrilor Alianței de pe flancul estic, conform angajamentelor de apărare colectivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Azi e ultima zi de școală. Începe vacanța de primăvară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi  este ultima zi de școală pentru elevii din școli, licee, dar și pentru cei de la grădinițe. De luni, 20 aprilie începe vacanța de primăvară, care va dura două săptămâni. Cursurile vor începe, așadar pe 6 mai.

Astfel, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, vacanţa de primăvară este programată între 20 aprilie și 5 mai 2019.

Următoarea vacanță a elevilor este cea de vară, care începe pe 15 iunie și se încheie pe 15 septembrie 2019.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul naţional ”Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ucrainean urmărit general, depistat la Ostrov

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au depistat un bărbat căutat de autorităţile române pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

În data de 18.04.2019, în jurul orei 23.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, judeţul Constanţa, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat  pentru a efectua controlul de frontieră cetăţeanul ucrainean M.V., în vârstă de 59 de ani.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice, având de executat 1 an de închisoare.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – Serviciul de Investigații Criminale, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: