Connect with us

Actual

Aproape o tonă de carne și produse din carne, retrasă de la vânzare de către DSV Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 25.02.2019 – 15.03.2019, s-au materializat prin verificări la 384 de  obiective:

2 unități de tăiere, 2 centre sacrificare animale, 5 unități procesare lapte, 22 de unități prelucrare lapte, 5 unități procesare carne, 1 centru ambalare ouă, 1 centru colectare lapte, 1 centru colectare pește, 6 unități produse proaspete din pescuit, 2 unități procesare produse din pescuit, 4 puncte de debarcare pește, 37 de depozite alimentare, 35 de măcelării, 18 carmangerii, 8 pescării, 3 stupine, 30 de super/hipermarket-uri, 56 de magazine alimentare, 20 de restaurante, 1 cantină, 30 de unități tip fast-food, 7 pizzerii, 7 unități tip bistro, 5 braserii, 10 unități catering, 1 pensiune, 6 baruri, 2 unități tip bufet, 26 de laboratoare cofetărie/patiserie, 1 mijloc de transport auto, 6 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 6 unități de comercializare produse congelate, 5 depozite de semințe consum, 2 unități fabricare vin, 1 depozit de legume fructe, 3 unități de reambalare, 7 exploatații comerciale de animale.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la: – nerespectarea intervalelor de hrănire şi adăpare, a duratei călătoriei şi a perioadelor de repaus; – introducerea de animale noi în loturile constituite în incinta fermelor de carantină sau a centrelor de colectare a animalelor; – prelevare necorespunzătoare de probe; – condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; – nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare;

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 90.400 de lei.

A fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate de produse proaspete din  pescuit.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 9736 de kg, lapte şi produse lactate – 2419 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1877 de kg, ouă – 73 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 140.286 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident pe Autostrada A4. O persoană a decedat!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe Autostrada A4, pe sensul de mers dinspre Constanța spre Ovidiu, un pieton a fost lovit de o mașină. Persoana lovită a fost declarată decedată de către medicii care au ajuns la fața locului.

Vom reveni cu amănunte!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Acțiune de salvare pe mare. Vezi prin ce peripeți au trecut patru români!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au intervenit în sprijinul a patru cetățeni români care se aflau la bordul unei ambarcațiuni de agrement, rămasă în imposibilitate de manevră pe Marea Neagră. În data de 15.06.2019, Sistemul Integrat de Supraveghere Maritimă – SCOMAR a detectat o ambarcaţiune de agrement, care se îndrepta spre marea teritorială a Bulgariei. Poliția de Frontieră a interogat ambarcațiunea respectivă, ocupanții acesteia comunicând faptul că barca plutește în derivă din cauza unor defecțiuni tehnice pe care încearcă să le remedieze.

Ulterior persoanele de la bord au comunicat că, deși au remediat defecțiunea, nu pot manevra ambarcațiunea din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile, sens în care Garda de Coastă a informat MRCC Constanța, care a declanșat acțiunea de salvare a persoanelor. Astfel, s-a dispus efectuarea unei misiuni cu o nava din cadrul  Grupului de Nave Mangalia, care a asigurat conducerea ambarcațiunii în siguranță în Portul Mangalia.

Cele patru persoane, cetățeni români cu vârste cuprinse între 32 și 44 de ani, nu au avut nevoie de asistență medicală. Persoanele respective au declarat că în timp ce desfășurau activități de agrement, motorul ambarcaţiunii s-a defectat, iar din lipsa altor mijloace de propulsie și din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile, nu se mai puteau întoarce la mal.

Acțiunea s-a desfășurat prin cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, sub coordonarea Centrului Maritim de Coordonare Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Goneau spre Mare. Un mort și patru răniți, pe Autostrada Soarelui, la Cernavodă

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Un accident cumplit a avut loc în această dimineață pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 180. Potrivit datelor preliminare comunicate de autorități, două autoturisme au intrat în coliziune, pe sensul de mers București-Constanța. Din accident au rezultat cinci victime. O persoană a decedat, iar alte patru au suferit politraumatisme, fiind transportate la spital. La fața locului au intervenit echipele de intervenție de la SMURD Cernavodă și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare. O persoană a fost descarcerată. Traficul auto a fost îngreunat pe autostrada A2, care era deja foarte aglomerată din cauza minivacanței de Rusalii.

Știre în curs de actualizare. Vom reveni cu detalii.

UPDATE 1. Accidentul s-a produs după ce primul autoturism a staționat pe banda de urgență. Conducătorul auto a coborât din mașină, pentru a căuta ceva în portbagaj. În acel moment, al doilea autoturism, care rula cu viteză, a pătruns pe banda de urgență și a lovit din spate mașina staționată. Conducătorul primei mașini a decedat pe loc. Alte 4 persoane au suferit politraumatisme, fiind transportate la spital. 

UPDATE 2. Circulația a fost reluată pe Autostrada Soarelui în condiții normale. 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: