Connect with us

Administratie

Arghirescu (PNL): „Făgădău spune că avem un oraș bogat, dar nu a găsit bani pentru elevi și studenți“

Tatian Iorga

Publicat

la

Consilierii locali au mai votat, ieri, acordarea de facilități la transportul public de călători pentru pensionari. Dacă până acum puteau călători gratuit pensionarii cu venituri de până la 1.600 de lei, de acum încolo vor primi gratuitate inclusiv pensionarii cu venituri de până la 1.840 lei. Înainte de supunerea la vot a proiectului, liderul consilierilor PNL, Adriana Arghirescu, a propus un amendament privind acordarea de gratuități la transportul în comun inclusiv pentru elevi și studenți. Din păcate, amendamentul a fost respins la vot de către majoritatea compusă din PSD și PMP.

Decizia consilierilor PSD și PMP i-a lăsat un gust amar liderului consilierilor locali ai PNL, Adriana Arghirescu. Aceasta a scris pe Facebook că deși primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune de câte ori are ocazia că avem un oraș bogat nu s-au găsit resurse pentru elevii și studenții constănțeni.

„Suntem obligați să asigurăm generațiilor următoare tot sprijinul să crească și să se dezvolte frumos. Acesta a fost unul din motivele pentru care am cerut transport public gratuit pentru elevi și studenți. Din păcate administrația locală a orașului nu a fost de acord cu mine și cu colegii mei din Consiliul Local și a refuzat acest drept copiilor noștri. Chiar dacă primarul Constanței spune de câte ori are ocazia că avem un oraș bogat nu s-au găsit resurse pentru elevii și studenții constănțeni ceea ce denotă dezinteres pentru susținerea generației tinere. În schimb, primarul le oferă rechizite electorale, despre care mulți părinți mi-au spus că sunt inutile, și școli nerenovate fără săli de sport. Ba mai mult decât atât, să nu uităm că în fiecare an părinților li se cer bani pentru băncuțe, scaune, tablă și alte dotări care de fapt sunt obligația administrației locale“, a scris Constanța.

Comments

comments

Administratie

A fost emisă autorizația de construcție a sensului giratoriu de la Lumina

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Intersecția morții de la Lumina spre Ovidiu va avea, în sfârșit un sens giratoriu. Conducerea Primăriei comunei constănțene Lumina a anunțat că, după îndelungi demersuri și proceduri ce au trebuit urmate a fost emisă Autorizatia de construcție în vederea execuției lucrărilor de „Amenajare sens giratoriu intersecție DN 22 (km 286+050) cu DJ 226 (localitatea Lumina)”.

Primaria Comunei Lumina a emis Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Construire la cererea beneficiarului, DRDP Constanta, in conformitate cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform prevederilor legale DRDP Constanta a obtinut avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism de la institutiile abilitate. Totodata a fost obtinut si un Raport de Audit de Siguranta Rutiera.

De asemenea pentru a se putea emite o autorizatie de constructie, Primaria Comunei Lumina a obtinut Studiul Topografic vizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta.

Intersecția este una cu cântec, după ce mai mulți oameni au murit, alții au fost grav accidentați, petiții transmise și proteste, autoritățile au semnat pentru demararea lucrărilor.

Amintim și faptul că, în urmă cu 7 luni, la inițiativa unui locuitor al comunei Lumina, Nelu Mirea, a fost organizat un protest care a avut ca scop constientizarea pericolului pe care zona o reprezintă pentru șoferi.

Detaliile le găsiți într-un articol Ordinea.ro:

“Ne pasă de viețile noastre!” Cetățenii din Lumina ies în stradă: cer sens giratoriu la întersecția străzilor Năvodari și Tulcei

Implicarea prefectului Niculescu

În urgentarea procedurilor s-a implicat direct și prefectul județului Constanța, George Niculescu. În luna februarie a.c., prefectul Niculescu a purtat mai multe discuții cu factorii decizionali și anunța că sensul giratoriu de la Lumina va fi gata până la începerea sezonului estival de anul acesta.

Iată declarațiile:

Prefectul Constanței, vești bune pentru locuitorii din Lumina: sensul giratoriu, DISPONIBIL înaintea începerii sezonului estival

NOTĂ! Reamintim ca cele doua sectiuni de drumuri se afla in administrarea Companiei Nationale de Administrare a Infrastucturii Rutiere (prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta) si Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Primăria anunță investiții pentru modernizarea cartierului Compozitorilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța notează că se lucrează intens pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier din zona rezidențială. Echipele SC Confort Urban SRL acționează simultan în patru locații.

„Lucrările de consolidare a infrastructurii rutiere s-au extins pe aleea Madrigalului și pe strada Dimitrie Cuclin. Terenul este pregătit în vederea asfaltării prin lucrări de excavare. În același timp, echipele administratorului drumului public continuă intervențiile pe străzile Haricleea Darclée și Paul Constantinescu unde suprafața care urmează să fie asfaltată este amenajată prin turnarea mai multor straturi de piatră.

Facem apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța VINDE TERENURI din Mamaia. Cea mai mare suprafață are peste 1.300 mp

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Decebal, a convocat pentru vineri, 29 mai, o ședință ordinară a Consiliului Local Municipal. Printre proiectele pe care Făgădău le propune consilierilor locali se aprobare se numără vânzarea unor terenuri în stațiunea Mamaia. Dintre terenurile scoase la mezat de conducerea Primăriei, două atrag atenția. În primul caz vorbim de un proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în stațiunea Mamaia, în suprafață de 1.323 mp. Terenul este situat în zona hotelului Tomis (unitate deținută de omul de afaceri Nicolae Bucovală) și este proprietate privată a municipiului Constanța. Potrivit documentației, cererea de cumpărare a fost depusă de SC Parthis SRL. Tot documentația mai arată că cel care va cumpăra terenul va putea să amenajeze pe teren spații verzi, alei auto și pietonale, parcări, mobilier urban, panouri publicitare, corturi provizorii pentru diverse evenimente, locuri de joacă, lăcașe de cult. Potrivit documentației, sunt interzise orice funcțiuni, clădiri și amenajări care produc agresarea peisajului…

În cel de-al doilea proiect de hotărâre care implică vânzarea unui teren în stațiunea Mamaia vorbim de o suprafață de 814 metri pătrați, în zona hotelului Delta. Cererea de vânzare a fost depusă chiar de SC Delta Vacanța SRL, iar condiția impusă este de a menține funcțiunea urbanistică de spațiu verde amenajat.

Referitor la cele două proiecte, deputatul de Constanța al USR Stelian Ion spune că primarul Decebal Făgădău își continuă opera de distrugere a spațiilor verzi.

„El a propus vânzarea a peste două mii de metri pătrați de spațiu verde din stațiunea Mamaia. Vineri, 29 mai, consilierii locali sunt chemați să voteze această propunere. Terenurile se află în apropierea hotelurilor Delta și Tomis. Terenurile vor putea fi păstrate că spații verzi de către cei care le vor cumpăra la licitație publică, dar la fel de bine vor putea fi betonate sau folosite pentru ridicarea unor noi construcții. Am mai văzut această schemă de nenumărate ori. Dacă Făgădău lasă în paragină aceste terenuri și vrea să le vândă pentru a face rost de câțiva bănuți cu care să mai schimbe niște borduri sau să mai pună niște stâlpișori, consilierii locali ar trebui să fie mult mai responsabili și să se opună acestor înstrăinări de spații verzi.“, a declarat Stelian Ion.

Sursa foto: facebook.com/Stelian.Ion.pentru.Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: