Connect with us

Administratie

Arhiepiscopia Tomisului, în conflict cu administrația Chițac. Primăria: „Nu a depus toate documentele pentru eliberarea Autorizației de construire“

Published

on

arhiepiscopia tomisului

Recent, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va contesta amenda de 3.000 de lei pe care a primit-o de la Primăria Constanţa pentru lucrările efectuate fără autorizaţie la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, clădire unde în luna octombrie a anului trecut a izbucnit un incendiu violent. Potrivit purtătorul de cuvânt, Eugen Tănăsescu, amenda primită este ilegală, în condiţiile în care legea îl obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea clădirii în cazul unor ameninţări.

Acum, Primăria Constanța vine cu precizări și spune că Arhiepiscopia Tomisului nu a depus toate documentele pentru eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire în regim de urgență.

„Arhiepiscopia Tomisului a depus la Primăria Municipiului Constanța cereri pentru eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire în regim de urgență pentru punere în siguranță și protejare temporară a clădirii monument istoric ca urmare a incendiului produs în 15.10.2022. Având în vedere că Palatul Arhiepiscopal este clădire monument istoric, pentru eliberarea oricărui document urbanistic este necesar avizul/punctul de vedere al Direcției Județene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de față, nu a fost transmis Primăriei Constanța.  Dacă Arhiepiscopia deține acest document, invităm reprezentanții instituției să ni-l prezinte pentru a putea elibera cât mai repede documentele solicitate. Cât despre amenda aplicată de polițiștii locali, reprezentanții Arhiepiscopiei au fost invitați la sediul Direcţiei Generale Poliția Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal din municipiul Constanţa, str. Arhiepiscopiei nr.23. Întrucât nu au dat curs solicitării, s-a procedat la sancţionarea Arhiepiscopiei cu amendă în cuantum de 3.000 lei, prin Procesul verbal de constatare și sancţionare a contravenţiei nr.2184/25.01.2023, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1, lit.f din Legea nr.50/1991 rep., dispunându-se ca măsură complementară comunicarea/punerea la dispoziție a documentației solicitate.“, notează Primăria.

Foto: Claboo Media

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta