Connect with us

Actual

ARSVOM Constanța are un nou director general! Fostul șef a rezistat doar câteva luni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ani de zile, la conducerea Agenției Române pentru  Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) s-a aflat Daniel Manole. Însă el a fost schimbat din funcție în luna octombrie a anului trecut, după incendiul care s-a produs la bordul remorcherului salvator Hercules. Interimar, până în luna decembrie a aceluiași an a fost nominalizat directorul de exploatare, Iulian Crețu.

În luna decembrie 2017, Ministerul Transporturilor l-a numit în funcția de director general pe Dan Momescu, pe atunci angajat al ANR.

Nu știm exact în ce context a avut loc următoarea schimbare dar, începând cu data de 21 mai, Momescu a fost schimbat tacit din funcție. Spunem tacit deoarece nu a fost emis nici un comunicat de presă și nimeni nu a făcut tam-tam referitor la acest subiect.

Concret, surse demne de încredere ne-au spus că fostul director Momescu a fost demis, iar noul director, Iulian Crețu s-a apucat serios de treabă.

În primul rând, a scos în probe pe mare remorcherul salvator Hercules… asta ca să ne referim la problemele foarte importante ale ARSVOM. În al doilea rând, pe site-ul agenției este trecută deja noua structură de conducere, cu Iulian Crețu în funcția de director general. Am încercat să luăm legătura ce el, însă nu a fost posibil acest lucru deoarece se află cu nava Hercules în probe pe mare.

Deși se știe că nominalizarea unui om în funcția de conducere la ARSVOM Constanța este apanajul ALDE, Iulian Crețu nu face parte din nici un partid politic. El a lucrat ca ofițer III pe nava Hercules, iar apoi a fost promovat până la funcția de director de exploatare, respectiv director general.

Reamintim că incendiul pe nava Hercules care staționa în port a izbucnit în sala motoarelor. După câteva ore, incendiul a fost stins, fără a se înregistra victime omenești. Din păcate, după izbucnirea incendiului s-a înregistrat o deflagrație în zona focarului. La acest moment, Daniel Manole (director general la acea vreme) a declarat că RS Hercules a primit finanțare pentru reparații capitale în anul 2016, după ce din 2012 nu a mai fost autorizat pentru navigație și a staționat în dană.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: