Actual Slide

ARSVOM Constanța are un nou director general! Fostul șef a rezistat doar câteva luni

mai 24, 2018 Maria Ionescu

Ani de zile, la conducerea Agenției Române pentru  Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) s-a aflat Daniel Manole. Însă el a fost schimbat din funcție în luna octombrie a anului trecut, după incendiul care s-a produs la bordul remorcherului salvator Hercules. Interimar, până în luna decembrie a aceluiași an a fost nominalizat directorul de exploatare, Iulian Crețu.

În luna decembrie 2017, Ministerul Transporturilor l-a numit în funcția de director general pe Dan Momescu, pe atunci angajat al ANR.

Nu știm exact în ce context a avut loc următoarea schimbare dar, începând cu data de 21 mai, Momescu a fost schimbat tacit din funcție. Spunem tacit deoarece nu a fost emis nici un comunicat de presă și nimeni nu a făcut tam-tam referitor la acest subiect.

Concret, surse demne de încredere ne-au spus că fostul director Momescu a fost demis, iar noul director, Iulian Crețu s-a apucat serios de treabă.

În primul rând, a scos în probe pe mare remorcherul salvator Hercules… asta ca să ne referim la problemele foarte importante ale ARSVOM. În al doilea rând, pe site-ul agenției este trecută deja noua structură de conducere, cu Iulian Crețu în funcția de director general. Am încercat să luăm legătura ce el, însă nu a fost posibil acest lucru deoarece se află cu nava Hercules în probe pe mare.

Deși se știe că nominalizarea unui om în funcția de conducere la ARSVOM Constanța este apanajul ALDE, Iulian Crețu nu face parte din nici un partid politic. El a lucrat ca ofițer III pe nava Hercules, iar apoi a fost promovat până la funcția de director de exploatare, respectiv director general.

Reamintim că incendiul pe nava Hercules care staționa în port a izbucnit în sala motoarelor. După câteva ore, incendiul a fost stins, fără a se înregistra victime omenești. Din păcate, după izbucnirea incendiului s-a înregistrat o deflagrație în zona focarului. La acest moment, Daniel Manole (director general la acea vreme) a declarat că RS Hercules a primit finanțare pentru reparații capitale în anul 2016, după ce din 2012 nu a mai fost autorizat pentru navigație și a staționat în dană.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!