Connect with us

Actual

ARSVOM Constanța are un nou director general! Fostul șef a rezistat doar câteva luni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ani de zile, la conducerea Agenției Române pentru  Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) s-a aflat Daniel Manole. Însă el a fost schimbat din funcție în luna octombrie a anului trecut, după incendiul care s-a produs la bordul remorcherului salvator Hercules. Interimar, până în luna decembrie a aceluiași an a fost nominalizat directorul de exploatare, Iulian Crețu.

În luna decembrie 2017, Ministerul Transporturilor l-a numit în funcția de director general pe Dan Momescu, pe atunci angajat al ANR.

Nu știm exact în ce context a avut loc următoarea schimbare dar, începând cu data de 21 mai, Momescu a fost schimbat tacit din funcție. Spunem tacit deoarece nu a fost emis nici un comunicat de presă și nimeni nu a făcut tam-tam referitor la acest subiect.

Concret, surse demne de încredere ne-au spus că fostul director Momescu a fost demis, iar noul director, Iulian Crețu s-a apucat serios de treabă.

În primul rând, a scos în probe pe mare remorcherul salvator Hercules… asta ca să ne referim la problemele foarte importante ale ARSVOM. În al doilea rând, pe site-ul agenției este trecută deja noua structură de conducere, cu Iulian Crețu în funcția de director general. Am încercat să luăm legătura ce el, însă nu a fost posibil acest lucru deoarece se află cu nava Hercules în probe pe mare.

Deși se știe că nominalizarea unui om în funcția de conducere la ARSVOM Constanța este apanajul ALDE, Iulian Crețu nu face parte din nici un partid politic. El a lucrat ca ofițer III pe nava Hercules, iar apoi a fost promovat până la funcția de director de exploatare, respectiv director general.

Reamintim că incendiul pe nava Hercules care staționa în port a izbucnit în sala motoarelor. După câteva ore, incendiul a fost stins, fără a se înregistra victime omenești. Din păcate, după izbucnirea incendiului s-a înregistrat o deflagrație în zona focarului. La acest moment, Daniel Manole (director general la acea vreme) a declarat că RS Hercules a primit finanțare pentru reparații capitale în anul 2016, după ce din 2012 nu a mai fost autorizat pentru navigație și a staționat în dană.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

RATC: Constănțeni păcăliți cu o aplicație falsă!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Atenție la aplicațiile false pe care le puteți descărca pe telefonul mobil. O astfel de metodă de a păcăli controlorii din autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun a fost descoperită în cursul zilei de astăzi. Doi tineri au prezentat echipei care verifica biletele un cod generat de un telefon mobil cu sistem android. Numai că, în momentul în care codul a fost scanat cu aparatura aflată în dotarea controlorilor, s-a descoperit că totul este un fals.

Conducerea RATC face precizarea că nici o altă aplicație în afară de cea disponibilă la numărul de telefon 7475 nu este valabilă, în niciun sistem de operare al telefoanelor mobile. Puteți obține biletul electronic care generează un cod, doar dacă trimiteți un SMS la numărul de telefon 7475. Veți primi imediat un cod de confirmare, precum și ora până la care este valabil biletul de călătorie.

O călătorie costă 1,5 lei, în timp ce amenda poate ajunge până la 500 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Protest în portul Constanța: ”Opriți dumpingul social și exploatarea salariilor.”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în portul Constanța s-a desfășurat un miting care vine să anunțe demonstrația care va avea loc pe data de 27 martie a.c. la Bruxelles vizavi de probleme generale și sectoriale din transportul maritim. Au avut reprezentanți organizații sindicale afiliate la ITF/ETF din sectorul maritim/portuar.

Potrivit inspectorului ITF Adrian Mihalcioiu, pe data de 27 martie se va desfășura la Bruxelles o mare demonstrație a lucrătorilor din ramura transporturilor europene.

Obiectivul fundamental al sindicatelor navigatorilor europeni este de a contribui la o industrie europeană de transport maritim puternică, la care să participe un număr tot mai mare de tineri și femei din Uniunea Europeană.

Transportul menține Europa în mișcare. Toți depindem de serviciile de transport pentru călătorii și comert, iar milioane de europeni lucrează în acest sector.
Din păcate, transportul european este în pericol. Concurența necorespunzătoare și practicile comerciale nedorite dăunează serviciilor de calitate, subminează drepturile lucrătorilor și sporesc riscurile privind siguranța pentru toată lumea.

Dumpingul social afectează lucrătorii din transporturi din întreaga Europa:
• Lucrătorii timiși în alte țări sunt deseori plătiți mai puțin decât angajații locali.
• Depășirea orelor de muncă, deoarece angajatorii și guvernele ignoră regulile privind timpul de odihnă.
• Locuri de muncă distruse de concurența neloială pe baza costurilor, nu a calității.
• Companiile internaționale adoptă cele mai ieftine contracte, lăsând lucrătorii fără acces clar la asistență medicală și securitate socială.
• Lucrătorii obligați să încheie contracte precare și pe termen scurt .
• Subcontractarea constantă și falşii angajatori duc la ruperea legăturii dintre angajați și angajatori.

In ultimele decenii, politicienii de la nivel european și national au impus un sector de transport mai liber, mai integrat și mai competitiv. Cu toate acestea, nu au stabilit niciodată norme internaționale corespunzătoare pentru a proteja lucrătorii, intreprinderile și cetățenii.
Companiile expuse concurenței excesive reacționează cu dumpingul social. Ei evită sau abuzează de reglementările sociale în numele profiturilor pe termen scurt.
Acest dumping social împinge în jos salariile și condițiile de muncă pentru sectorul transporturilor din întreaga Europa, adâncind diferențele între persoane din diferite grupuri naționale și profesionale. Acest lucru nu este nu este doar o amenințare la adresa locurilor de muncă în transporturi – este un pericol real pentru coeziunea socială și credința oamenilor într-o societate europeană deschisă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(foto + video) Un ATV a luat foc lângă stația Midia de la Năvodari

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Echipele de pompieri constănțeni au fost solicitați să intervină în fața stației Midia de la Năvodari, după ce un ATV a fost cuprins de flăcări.

Din primele informații, se pare că o persoană a fost rănită. Astfel, pe raza localității Corbu, în urma unui apel primit la serviciul de urgență 112 a fost anunțat faptul că un ATV, în timp ce se deplasa pe DJ 226, Năvodari-Corbu, a luat foc, lichidat de pompieri în scurt timp.

Conducătorul ATV are arsuri la nivelul feței, spun reprezentanții echipelor de intervenție. Elicopterul SMURD s-a deplasat la fața locului. Traficul a fost blocat pe drumul județean pentru aterizarea elicopterului.

Update: Bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD cu arsuri pe aproximativ 20% din suprafața corpului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: