Connect with us

Actual

Articole pirotehnice oprite de la comercializare de jandarmii constănțeni

Published

on

articole pirotehnice

Ieri, 20  decembrie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au verificat trei comercianţi de materiale pirotehnice de divertisment autorizaţi, în punctele de desfacere amenajate în zona a două centre comerciale din municipiul Constanţa.

Cu această ocazie au fost verificate documentele comercianţilor,  dar şi marfa expusă spre vânzare.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au depistat articole  pirotehnice care aparţin categoriei de articole interzise a fi comercializate.

Totodată a fost sesizat faptul că produsele din categoriile interzise  aveau îndepărtate etichetele producătorului, iar o parte din ele prezentau etichete aplicate, atestând astfel ca fiind din categoria de risc F1, categorie care este destinată comercializării, conform legislaţiei în vigoare.

Tot în zona menţionată, militarii au depistat un bărbat care comercializa articole pirotehnice de divertisment direct dintr-un autoturism, fără a deţine documente privind comercializarea acestor produse.

În urma celor menţionate, militarii au întocmit acte de sesizare pentru faptele constatate, iar cele 275 de cutii cu diverse  articolele pirotehnice, 720 de baghete luminoase, precum şi alte obiecte pirotehnice au fost predate autorităților competente pentru continuarea cercetărilor.

Foto: IJJ Constanța

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!