Actual

Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa trage un semnal de alarmă asupra “Fumatului fără fum”

mart. 19, 2018 Maria Ionescu

Asociatia Tomis Antidrog Constanta se alătură demersului public iniţiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarmă asupra promovării excesive a fumatului folosind noile aparate ,,fără fum ‘’. Metodele de marketing gen ,,testează gratuit’’ nu fac decât să încurajeze fumatul de la vârste fragede în balanţă cu ideea subliminală ,, sunt mai putin nocive ‘’. Este adevărat că încă nu există un studiu aprofundat asupra efectelor nocive ale acestor aparate, deoarece sunt noi pe piaţă dar va prezentăm în imagini 2 motive care ar trebui ştiute şi luate în considerare în momentul în care alegem să folosim aceste aparate.

Primul motiv ar fi folosirea foiţei de aluminiu care protejează tutunul din ţigări, pentru a nu exista riscul unui foc deschis.

Folia de aluminiu încălzită, conform specialiştilor,  poate duce la apariţia unor boli precum ar fi osteoporoză şi Alzheimer. Folosită pe timp îndelungat această duce la demenţă stări de vomă şi de greaţă. Deşi este greu de crezut acest lucru să ştiţi că aluminiul duce la multe dereglări hormonale în viaţa noastră. Folia de aluminiu a fost interzisă şi în industria alimentară (recipiente de gătit).

Un al doilea motiv este înlocuirea filtrului clasic cu un filtru din PVC.

Pe cât este de nociv, pe atât este de “prezent” în casa noastră: în alimente, în staniolul în care împachetăm sandviciurile, în vasele de gătit şi tacâmuri, în antiperspirante, chiar şi în unele medicamente. Şi apa conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singura situaţie când nu este nociv. “Ionii de aluminiu pot ajunge în alimente şi, odată ingeraţi, au un efect toxic, în special asupra creierului. În top se află afecţiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afecţiuni pulmonare. În plus, împiedică absorbţia calciului, crescând astfel riscul de osteoporoză sau alte boli ale oaselor”, atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

Numeroase cercetări au arătat că unele tipuri de plastic ne afecteaza direct sănătatea. Un studiu realizat în cadrul Programului Naţional de Toxicologie, condus de National Institutes of Health din SUA a arătat impactul asupra sănătăţii pe care îl are Bisfenolul-A (BPA), cel mai periculos compus al plasticului policarbonat, prescurtat PC (tip 7) – acel plastic dur. PVC se găseşte în recipiente de mâncare, în perdelele de duş, jucării, sticle de ulei vegetal, ambalaje de cosmetice, materiale medicale: mănuşi chirurgicale, tuburi, catetere, pungi pentru sânge, măşti de oxigen etc. FII DEPENDENT DE SANATATE!, precizează preşedintele Tomis Antidrog Constanţa, George Drăgan.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!