Connect with us

Stiri

Asociațiile debitoare rămân fără apă

Maria Ionescu

Publicat

la

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă potabilă. În urma primirii avizelor de debranșare, majoritatea datornicilor, în doar câteva zile, îşi achită cea mai mare parte a restanţelor. În aceste condiţii, săptămânal sunt avizaţi sute de abonaţi cu restanţe, indiferent de statutul juridic al acestora. Datornicii pot rămâne fără apă potabilă dacă în termen de cinci zile de la avizare nu şi-au achitat restanţele. Pentru a evita debranșarea, proprietarii de apartamente din cadrul asociațiilor avizate pot încheia convențiile de facturare individuală.

Pentru perioada  27 – 28 iulie 2016, 27 de asociaţii de proprietari din Năvodari și Mihail Kogălniceanu au fost avizate pentru debranşare din cauza datoriilor de peste 121.000 lei către S.C. RAJA S.A.

Năvodari:

Nr. ASOCIATIA STRADA DEBIT PRESEDINTE ADMINISTRATOR
1. A.P. 15 SUD AL. PANSELUTELOR, nr. 1 3.148,45 VARZARU ION MAGUREANU V.
2. A.P. 12 MIDIA MIDIEI, nr.10 3.688,77 GHEORGHE GETA
3. A.P. RA2 RINDUNELELOR, nr. 19 4.824,66 SCINTEIE MIHAI BALTOI T. DANIELA
4. A.P. 25 EST BROTACEI, nr. 3 6.365,56 NICULA LILI DASCALASU MARIA
5. A.P. LUCEAFARUL ALBINELOR, nr. 16 4.113,00 CAZACU PETRICA NUCA CARMEN
6. A.P. BL.RA1 RINDUNELELOR, nr.17 4.381,13 CHIRIAC STELICA MERES FLORENTINA
7. A.P. PECO ALBINELOR, nr.17 8.568,83 MAGUREANU M. BALTOI T. DANIELA
8. A.P. RINDUNICA RINDUNELELOR, nr. 2 4.510,93 IACOB MIHAI RAITA GABRIELA
9. A.P. 21 EST MEDUZEI 3.761,12 PETRE GHEORGHE
10. A.P. BL.R1,R2,R3,R4 RINDUNELELOR 13.262,64 TANASA DUMITRU MITU VASILICA
11. A.P. BL.A2B ALBINELOR 3.097,28 DAMIAN ANDRA MATEI NETUTA
12. A.P. GHIOCEILOR GHIOCEILOR 3.219,57 SASCAU CHIRA MERES FLORENTINA
13. A.P. RA3 RINDUNELELOR 3.588,04 MIHALCEA GH. MITU VASILICA
14. A.P. VULTURUL OGORULUI 3.163,70 MITARU ILIE NICOLAE GEORGETA
15. A.P. 2 SUD LILIACULUI, nr. 8 3.568,33 NEAGU GHEORGHE CLIM ALINA
16. A.P. 3 SUD RANDUNELELOR, nr. 14 4.115,80 GEAMAN VASILE CLIM ALINA
17. A.P. 11 EST MEDUZEI, nr. 2 3.836,24 VISAN MARIA VASILE ANI
18. A.P. 33 EST MEDUZEI 3.000,43 PETRE FLORIN BALTOI T. DANIELA
19. A.P. 13 EST MEDUZEI 3.522,77 VASILE ANI
20. A.P. F TASAUL NUFERILOR 3.785,35 COJOCARU MARIUS VASILE ANI
21. A.P. G TASAUL NUFERILOR, nr.11 5.002,79 BAJENARU C-TIN BALTOI T. DANIELA
22. A.P. P7-P10 PESCARUSULUI 4.756,35 MACAGIU MARIAN IORDACHE LIVIA
23. A.P. G1 CABANEI, nr.18 13.953,65 CIOBANU NARCIS DUMITRACHE R.

 

Mihail Kogălniceanu:

24. A.P. 3 T. VLADIMIRESCU 1.202,64 JANDU GHEORGHE TITEICA DOCHIA
25. A.P. 10 T VLADIMIRESCU 2.266,96 SIDORIUC SANDA TITEICA DOCHIA
26. A.P. 5 T VLADIMIRESCU 1.405,15 PANDURU GABRIEL COSTA FLORENTINA
27. A.P. 11 T VLADIMIRESCU 1.356,45 PIRLOG VIOREL

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Se oprește apa în localitatea 23 August și în stațiunile Neptun și Olimp

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă – Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri – 21 aprilie 2021, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitatea 23 August, precum și cei din stațiunile Neptun și Olimp.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează reprezentanții Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Două noi contracte de lucrări, semnate azi de RAJA Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46,  prevăzute în amplul Proiect Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA S.A. Constanța, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Contractul de lucrări CL 41 – “Reabilitare conductă de aducțiune apă potabilă Gospodăria de apă Eforie Nord – Agigea, reabilitare conducte de aducțiune apă potabilă Gospodăria de apă Constanța Sud – Lazu – Agigea – Gospodăria de apă Eforie Nord. Rezervoare, stație de pompare, stație de clorare, rețele de incintă din comuna Costinești, reabilitare gospodărie de apă Eforie Nord, stație de clorare și instalare grup de pompare pentru localitatea Agigea, județul Constanța” are o valoare totală de 76.993.734,22 lei cu TVA.

Lucrările de proiectare și execuție se vor desfășura pe parcursul a 22 de luni și includ următoarele obiective:

  1. Reabilitare aducțiuni Gospodăria de apă Constanța Sud – Agigea – Eforie Nord – Agigea

1.1 Reabilitare aducțiuni Gospodăria de apă Constanța Sud – Lazu – Agigea – Gospodăria de apă Eforie Nord;

1.2 Reabilitare aducțiune (magistrală) Gospodăria de apă Eforie Nord – rețea de distribuție Agigea.

  1. Reabilitare Gospodărie de apă Costinești, care cuprinde: stație de electroclorare, cameră de vane rezervoare existente (2×1000 m3), stație de pompare a apei tratate, generator electric de rezervă, dispecerat local SCADA, rețele de incintă, instalație de paratrăsnet, sistem de securitate antiefracție și alte lucrări specifice de amenajare.
  2. Reabilitare Gospodărie de apă Eforie Nord cu stație de electroclorare, camere de vane rezervoare existente (2×5000 m3), grup nou de pompare pentru localitatea Agigea, generator electric de rezervă, extinderea dispeceratului SCADA existent, rețele de incintă, instalație de paratrăsnet, sistem de securitate antiefracție și alte lucrări specifice de amenajare.

Contractul de lucrări CL 46 – „Treaptă pre-epurare mecanică Cluster Năvodari. Lucrări în incinta Stației de epurare Medgidia” are termen de execuție 18 luni și o valoare totală de 21.517.270,60 lei cu TVA. Acesta cuprinde lucrări de proiectare și execuție pentru o treaptă de pre-epurare la Cluster-ul Năvodari, cu cămin de intrare, grătare dese, deznisipator cuplat cu separator de grăsimi cu insuflare de aer, o stație de pompare intermediară și clădirea aferentă, dar și extinderea Stației de epurare Medgidia, prin realizarea unui bazin de retenție.

 

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Constanța – Mihai Lupu – a dorit să sublinieze că: “… în esență, toate aceste investiții se adresează UAT-urilor, se adresează oamenilor din localitățile în care se derulează proiectele.

Ca de fiecare dată, sunt extrem de interesat de aceste contracte, care țin de condițiile noastre de trai, de viața noastră în esență și doresc încă o dată să vă asigur de sprijinul nostru.  Consiliul Județean Constanța este acționarul majoritar al RAJA și suntem interesați ca această companie de interes strategic național, având în vedere segmentul de populație căreia i se adresează, mai ales în sezonul estival, să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le-a inițiat.

Să nu uităm că RAJA nu face politică. RAJA este în slujba cetățenilor și singurul interes este asigurarea calității serviciilor și mai ales furnizarea acestui element esențial, apa.”

Investițiile prevăzute în cele două contracte au ca obiectiv principal asigurarea continuității serviciilor furnizate, accesul la apă potabilă de calitate și reducerea riscurilor de poluare a mediului, atât pentru populația din zonă cât și pentru turiștii care cresc semnificativ numărul consumatorilor în sezonul estival.

”Sunt două proiecte foarte importante pentru zona de sud a litoralului. De fapt, o mare parte din lucrările prinse pe POIM se desfășoară în zonele turistice. Deja în Constanța avem mai multe șantiere deschise și trebuie să finalizăm aceste investiții cât mai repede, motiv pentru care ne dorim ca firmele constructoare să lucreze și în weekend. De aceea, am luat decizia ca ședințele de progres pe contractele de execuție să se desfășoare sâmbăta și duminica, chiar dacă lucrările sunt în grafic, astfel încât să devansăm termenele de finalizare”, a declarat Aurel Presură, director general al RAJA SA .

Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA SA Constanța este cel mai reprezentativ program integrat din domeniul alimentării cu apă potabilă și al colectării/tratării apelor uzate aflat în implementare la nivel național. Aceste investiții vor conduce la dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în 91 de localități din 6 județe.

Până în prezent, din cele 50 de contracte de lucrări, 42 au fost atribuite, iar pentru 5 dintre acestea s-a semnat recepția la terminarea lucrărilor.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bulevardul Tomis nr. 275, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe primele două benzi de circulație de pe acest bulevard (în zona stației de autobuz Tomis III), pe o porțiune de aproximativ 50 m,  pe sensul de mers către cartierul Dacia, astăzi – 16 aprilie 2021, în intervalul orar 08.30 – 13.00.

 În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliția Municipiului Constanța și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei în mod operativ, astfel încât zona afectată să poată fi redată circulației cât mai rapid și în cele mai bune  condiții.”, precizează reprezentanții Biroului de Comunicare. 

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: