Connect with us

Politica

Astăzi ar trebui tranșată lupta dintre PNL și USR-PLUS pentru Prefectura Constanța

Publicat

la

Lupta pentru putere în coaliția de guvernare este dură. Partidele negociază la sânge pentru posturile de conducere cu bani mulţi din agenţiile şi autorităţile guvernamentale, dar și pentru funcțiile de prefect, subprefect și secretari de stat. Teoretic, lupta dintre USR-PLUS, PNL și UDMR pentru prefecturile din țară ar trebui tranșată astăzi, când formațiunile vor trage la soriți posturile de prefect și subprefect. Reiterăm că modalitatea aleasă în coaliție este una inedită. Practic PNL, USR-PLUS și UDMR își vor numi prefecții după următorul algoritm: PNL alege primul, USR al doilea, UDMR al treilea. Și tot așa până când vor fi numiți toți prefecții. La fel se va alege și în cazul subrefecților. În urma înțelegerilor de la sfârșitul anului trecut, PNL va numi 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5. În ceea ce privește Constanța, președintele USR-PLUS, senatorul Remus Negoi a declarat pentru Ordinea.ro că sunt trei scenarii în calcul: 1. USR-PLUS ia postul de prefect și una din cele două funcții de subrefect, 2. USR ia ori postul de prefect ori de subprefect, 3. USR nu ia niciunul din cele două posturi care ar urma să revină PNL. Negoi a precizat că în coaliție s-a stabilit ca unul din cele două posturi de subprefect să revină minorităților naționale. Negoi a punctat că, în cele din urmă, se va ajunge la o înțelegere astfel încât toate părțile să fie mulțumite.

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: