Connect with us

Actual

Astăzi, ”Casa Soarelui” va trece în administrarea Consiliului Județean Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Astăzi, începând cu ora 15.00,  la sediul Guvernului va avea loc o ședință în cadrul căreia sunt incluse 18 proiecte  de hotărâre. La numărul 11 se regăsește cel care vizează Centrul de Îngrijire Paliativă ”Casa Soarelui”.

Concret iată cum sună acesta: ”Proiect de hotărâre privind actualizarea datelor de identificare şi valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii-Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, precum şi trecerea acestuia în domeniul public al judeţului Constanţa”.

Reamintim că, în cursul anului trecut, Direcția de Sănătate Publică Constanța a transmis următorul comunicat de presă: ”În anul 2003, între Fundația Centrul de Ingrijiri Paliative “Casa Soarelui” și Directia de Sănătate Publică a Județului Constanța, a fost încheiat un contract de colaborare, pentru dezvoltarea serviciilor paliative la nivelul județului Constanța, activitatea desfășurându-se în imobilul situat pe strada Piatra Craiului din Constanța, imobil ce face parte din lista patrimoniului aflat în domeniul public al statului și în administrarea DSPJ Constanța.

În prezent, parteneriatul între cele două entități a încetat, după ajungerea la termenul limită stipulat în cadrul contractului. Pentru a putea derula un nou parteneriat, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a demarat, în anul 2017, procedurile de intabulare a patrimoniului, cu noua situație patrimonială, care a intervenit în noiembrie 2016, ca urmare a primirii în administrare a terenului in indiviziune cu proprietatea publică a statului.

În prezent, așteptăm eliberarea documentului de intabulare, iar ulterior, după obținerea acestuia, vom face demersurile necesare pentru emiterea unei hotărâri de guvern, care să permită demararea unei licitații publice pentru concesionarea/inchirierea terenului și clădirii. Până la obținerea tuturor documentelor necesare demararii unei licitații, precizăm faptul că este în curs de autorizare un Centru de îngrijiri paliative, care va avea un număr de 49 paturi și va funcționa în contract cu CJAS Constanța, în aceleași condiții în care a funcționat Centrul de îngrijiri paliative”.

Pe data de 13 aprilie a.c., Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, declara pentru „Ordinea.ro” că au fost semnate documentele privind proiectul de prin care clădirea Casa Soarelui va intra în administrarea CJ.

„Astăzi, la Ministerul Sănătății au fost semnate documentele pentru Casa Soarelui. Ar trebui să intre pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Guvern”, a spus șeful CJ Constanța pentru ziarul nostru.

Amintim că în acest an, președintele Țuțuianu a lansat promisiunea de a obține urgent aceste documente și a repune în circuit clădirea în cadrul căreia vor fi tratați bolnavii de cancer din județul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: