Conecteaza-te cu noi

Politica

Atacuri la rupere în PNL. Orban îl implică și pe Iohannis. Turcan ripostează

Published

on

Scandalul legat de aventurile ilegale ale premierului Cîțu în SUA au intensificat lupta internă din PNL. Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că i s-ar fi părut normal ca președintele Klaus Iohannis să intervină ferm în urma scandalului iscat de documentul atribuit unei consiliere de la Guvern a lui Florin Cîțu, în transmitea indicații liderilor din teritoriu privind campania pentru alegerile în PNL.

„Eu, dacă eram președintele României și într-un document se spunea „transmiteți informația că președintele României îl sprijină pe candidatul cutare”, aș fi luat poziție. N-aș fi acceptat să-mi fie folosit mie numele într-un document în care, practic, se face campanie pentru un candidat invocându-se șeful statului, nu acceptam să mi se folosească numele într-un document din campania unui partid (…) Am avut o colaborare care a fost foarte bună cu președintele României”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Replica din PNL a venit de la ministrul Muncii, Raluca Turcan, cea care îi aducea osanale lui Orban până nu demult. Turcan a întors armele acum și a declarat că, „în legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului“.

„Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.  Nu este normal ca actualul președinte al PNL să asiste fără reacție și chiar să încurajeze acuzații grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani.

Advertisement

Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președinte în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.

În aceste condiții, trebuie să-i mulțumim actualului președinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă din actuala campanie și,  sperăm, pe 25 septembrie, din funcția pe care deja nu o mai onorează conform așteptărilor și intereselor partidului nostru.“, a spus Turcan.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions