Connect with us

Actual

Atât dezvoltarea teoriilor conspiraționiste, cât și copiatul la examene se nasc în același loc: în sistemul educațional

Publicat

la

Acest articol vine în urma deciziei de a exmatricula studenții de la drept care au fost prinși copiind și este despre educație. Am luat în calcul și teoriile conspiraționiste pentru că acestea apar de cele mai multe ori pentru că nu avem cunoștințe de bază pe care trebuie să le acumulăm la școală.

Inversiunea termică – fenomen fizic meteorologic care are loc la nivelul straturilor joase ale troposferei(TROPOSFÉRĂ s. f. Stratul inferior al atmosferei, care atinge suprafața solului și în care se produc fenomenele meteorologice obișnuite. – Din fr. troposphère. – suprafața terestră). Toată lumea știe că în mod normal, cu cât urcăm mai mult spre cote înalte, cu atât este mai frig. Inversiunea termică apare atunci când e temperatura la cotele mai înalte crește. Avem mai multe detalii aici și un articol de pe BBC.

Sublimare – fenomenul de trecere, prin încălzire, a unei substanțe din stare solidă direct în stare de vapori (gazoasă), fără a mai trece prin starea lichidă. Utilizată în mod corect, sublimarea este una dintre cele mai utile și eficiente metode de purificare a substanțelor solide. Un experiment simplu și scurt găsim aici. Câteva detalii și aici.

Am început cu explicarea acestor două fenomene naturale pentru că de obicei sunt punctul de pornire pentru teorii conspiraționiste.

Atunci când avem un sistem educațional neperformant, neadaptat la noile generații, complet lipsit de predare practică și care pune accent pe note și nu pe acumularea și înțelegerea informației, avem două rezultate, printre multe altele: elevi/studenți care copiază la examene și crearea teoriilor conspiraționiste.

Elevii și studenții copiază pentru că asta le cere sistemul de învățământ. Pentru că nu avem profesori pregătiți, pentru că avem o curriculă școlară învechită, pentru că nu există corelare cu piața muncii și cu nevoile elevilor, pentru că modalitățile de predare sunt învechite, pentru că nu se pune accent pe înțelegere și acumulare de cunoștințe, pentru că nu se pune accent pe dezvoltare personală. Pentru că la final tot ce contează e nota.

Adulții creează și cred în teorii conspiraționiste pentru că au ieșit din sistemul de învățământ fără a avea abilitatea de a discerne și de a verifica informațiile pe care le primesc zi de zi. Pentru că la școală nu înțeleg materiile predate și la ce le vor folosi și învață papagalicește, înghit informațiile nemestecate numai să ia note mari.

Încă din clasa I elevul este presat continuu de părinți și școală să ia note cât mai mari. Notele mari sunt singurul scop al sistemului de învățământ, așa cum e el la acest moment. Am avut o colegă care aproape că a făcut un atac de panică pentru că a luat 9 la un test de limba română. Un alt coleg nu risca niciodată să meargă acasă cu note mici. Tocea fiecare cuvințel din ce i se preda numai să aibă 10 pe linie, de teama bătăii care îl aștepta acasă. Sistemul de învățământ te obligă să ai 10 pe linie dacă vrei să intri la liceul X sau facultatea Y. Pentru că acolo intră numai cei care au note mari, pentru că nu avem examene de admitere care să ofere posibilități egale pentru toți elevii sau studenții, fără a mai pune presiune pe aceștia timp de 4 ani. Notele luate în școală nu relevă adevăratele cunoștințe, dar elevii și studenții sunt sub presiunea enormă a unui sistem și a unei societăți care îi obligă să aibă note cât mai mari.

Totul pornește de la educație. Atât dezvoltarea teoriilor conspiraționiste, cât și copierea la examene se nasc în același loc: în sistemul educațional. Din aceeași simplă cauză: sistemul nu pune accent pe înțelegerea informațiilor oferite, ci pe capacitatea elevilor de a memora papagalicește fraze citite dintr-un manual. Atunci când vom avea un sistem de învățământ performant, axat pe înțelegere, adaptat nevoilor elevilor și care va pune accent pe dezvoltarea personală a viitorului adult, nu vom mai avea studenți care copiază la examene sau oameni care cred în teorii conspiraționiste.

Articol de opinie publicat preluat de pe platforma Project-E.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța. Peste 1.500 grame de bijuterii, găsite într-un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în interiorul unui autoturism, condus de un cetățean român, peste 1500 grame de bijuterii, presupuse a fi din aur, fără documente legale.

În data de 24.09.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, fiind in exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic în municipiul Constanţa, un autoturism marca BMW, despre care existau indicii că ar transporta bunuri provenite din contrabandă.

Cu ocazia efectuării controlului asupra autoturismului, s-a stabilit că maşina era condusă de o femeie, în vârstă de 34 de ani, cetăţean român, iar în interiorul vehiculului a fost descoperită o pungă în care se aflau mai multe cutii de carton, ce conţineau bijuterii confecţionate dintr-un metal de culoare galbenă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative.

Bunurile sus-menționate, în cantitate totală de 1523,58 grame şi estimate la o valoare de 365.000 lei dacă în urma expertizei se stabileşte că sunt din aur, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Accident teribil în județul Tulcea. O femeie și-a pierdut viața

Publicat

la data de

Scris de

Un tragic accident rutier s-a produs în această dimineață, în județul Tulcea.

Stația de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru descarcerarea victimei unui accident rutier produs pe DN 22A între localitățile Topolog și Saraiu.

Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 07.35. Pentru gestionarea situației de urgență, la locul solicitării s-au deplasat 8 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, două echipaje SAJ și elicopterul Smurd Constanța.

În accident a fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, dintre care una încarcerată.

Salvatorii au acționat de urgență pentru extragerea unei femei, în vârstă de 54 ani, aceasta fiind preluată de elicopterul SMURD și transportată la spital cu multiple traumatisme.

Unul dintre conducătorii auto a fost preluat de către un echipaj SAJ și transportat la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate, iar celălat a fost monitorizat la fața locului, refuzând transportul la spital.

Din nefericire, pentru a patra persoană găsită în stop cardio respirator, o femeie în vârstă de 49 de ani, după efectuarea manevrelor de resuscitare  a fost declarat decesul de către echipajul SAJ.

Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, prin deconectarea bornelor bateriei unuia din autoturisme.

Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens

Ambii conducători auto posedau permis de conducere și niciunul dintre aceștia nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

Foto: ISU Delta Tulcea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un nou-născut a fost abandonat într-o curte din comuna Castelu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 24 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că aceasta a găsit un nou-născut în curtea locuinței sale din comuna Castelu.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana apelantă, o femeie de 38 de ani, precum și copilul, care se afla într-o pungă. Acesta a fost  transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conform primelor cercetări, s-a stabilit faptul că femeia în cauză este mama fetiței nou-născute.

”În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest incident.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: