Connect with us

Administratie

Atenție, șoferi! Primăria Constanța a instalat panouri pentru „parcarea cu ora“ și pentru locurile rezidențiale

Published

on

parcare zona

De câteva zile, Confort Urban a început să monteze, în diferite zone din Constanța, panouri de informare privind taxarea în parcările rezidențiale. Dacă până acum taxarea în aceste parcări se putea face doar în baza unui abonament obținut de la Primărie, de acum încolo, autoritatea locală vrea să obțină bani și din parcarea „cu ora“. Panourile sunt inscripționate cu „Zona 3“ și au fost montate în mai multe zone rezidențiale, cum ar fi Far ori Km 4 – 5. Potrivit Confort Urban, panourile cu Zona 3 au fost montate în baza Regulamentului parcărilor, modificat în toamna anului trecut, care la capitolul 17 prevede:

„În intervalul oral 08.00 – 16.00, de luni până vineri, exceptând zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, locurile de parcare de reședință libere pot fi ocupate de orice altă persoană decât titularul rezervării, doar cu plata abonamentului destinat persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate și persoanelor juridice din zona 0 și 1 (conform prevederilor anexei 2, Zona 0), a tarifului/taxei aplicabile în zona 2 sau a taxei de parcare aplicabilă zonei 3. Titularii autorizației de rezervare loc de parcare de reședință pot ocupa în intervalul orar menționat orice alt loc de parcare de reședință.“

Concret, în urma acestei prevederi adăugate la regulament, autoritatea locală a impus tarife de parcare cu ora în zonele rezidențiale, la fel cu cele practicate în Zona 2.

Prin instalarea noilor panouri, practic, autoritatea locală va încasa de două ori pentru un loc de parcare rezidențial. Concret, primăria ia bani peste zi pe locurile pe care le-a închiriat locatarilor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta