Connect with us

Actual

Atenţie, ŞOFERI! Vă puteţi face ITP-ul autoturismelor şi la RATC

Maria Ionescu

Publicat

la data de

RATC Constanța operează stația ITP CT – 50, autorizată RAR cu Autorizația Tehnică nr.1511/4 din 14.06.2016 și deține Autorizația Tehnică RAR nr.5224/ 16.08.2007 pentru lucrări de întreținere, reparații, reglări funcționale și reparații componente pentru autovehiculele din dotare.

RATC funcționează conform „Reglementărilor privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică – RNTR 1.

Pe parcursul anului 2017 au fost efectuate de 2.200 de operațiuni, astfel încât fiecare autobuz RATC a fost verificat de aproximativ 18 ori. Ca urmare a prevederilor RNTR – 1, toate autovehiculele RATC sunt prezentate bianual pentru INSPECȚIA TEHNICĂ PERIODICĂ. Potrivit prevederilor RNTR – 9, toate autobuzele din parcul RATC sunt prezentate pentru Inspecția Finală – Anexa 5, care succede reviziile RT-1 pentru un rulaj de 5.000 km (o data pe lună) sau în urma reviziilor RT-2 la un rulaj de 30.000 km (la 6 luni).

Tot ca urmare a prevederilor RNTR – 9, după toate  intervențiile la sistemele ce concură la siguranța în exploatare, autovehiculele sunt prezentate pentru Inspecția Finală – Anexa 5: inspecția lucrărilor executate  la sistemul de frânare, noxe motor, direcție, reglaje parametrii, faruri, probă de drum.

În ceea ce îi privește pe posesorii de autovehicule înmatriculate în România, informăm că Inspecţia Tehnică Periodică se poate realiza în urma unei programări  la sediul RATC Constanța, din str. Industrială, nr. 8, telefonic sau prin e-mail.
Iată actele necesare:
• Buletin/carte identitate, sau pașaport pentru persoanele de altă naționalitate
• Certificat înmatriculare autovehicul
• Carte identitate autovehicul în original, iar pentru cele achiziționate în leasing copie semnată și ștampilată de compania de leasing
• Asigurare RCA, actualizată

Tarifele pentru inspecţia tehnică se percep în funcţie de categoria autovehiculului, astfel:
1. Autoturism benzină/diesel – 84 lei
2. Autoturism benzină + G.P.L. – 95 lei
3. Autoturism 4×4 – 95 lei
4. Autovehicul sub 3,5 t – 96 lei
5. Autovehicul peste 3,5 t – 120 lei
6. Autoturism în regim rent a car, taxi – 60 lei
7. Remorcă sub 3,5 t – 65 lei
8. Remorcă peste 3,5 t – 96 lei
9. Remorcă și semiremorcă peste 3,5 t an fabricație după 2001 – 192 lei
10. Tractor rutier – 72 lei
Tarifele au TVA inclus.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Sute de amenzi date ieri de polițiștii locali din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 25.09.2018, în intervalul orar 06.00- 24.00, polițiștii locali au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza competență și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.
În urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali au fost aplicate 226 amenzi contravenționale în valoare totală de 54.995 lei.

Redăm cu titlu de exemplu câteva din faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:
Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 19 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru consum de alcool în spații publice, tulburarea liniștii publice fără drept, adresarea de injurii și expresii jignitoare și alte fapte ce țin de buna conviețuire;
OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 77 sancțiuni contravenționale și 156 puncte de penalizare pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate pe artele și bulevardele principale din centrul municipiului Constanța;

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 44 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, răscolirea gunoiului din containere, nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere, etc.

Totodată, facem mențiunea că ieri s-a derulat o acțiune tematică privind combaterea comerțului ambulant ilicit și asigurarea stării de curățenie în perimetrul aferent pieței agroalimentare Tomis 3. Au fost aplicate 16 amenzi contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și H.C.L nr.427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, iar cuantumul total al acestora s-a ridicat la suma de 12.400 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscarea mărfurilor destinate și folosite la săvârșirea contravențiilor, iar în cazul operatorilor economici s-a dispsus măsura de încadrare în prevederile actelor administrative eliberate de către autoritatea publică locală. Zona menționată anterior a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

8 persoane reținute după un scandal în parcul Gării Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu o săptămână, a avut loc un conflict într-un autobuz care venea din Poarta 6 spre Gara CFR Constanța. Doi elevi de liceu au avut un conflict verbal cu mai multe persoane din autobuz – ulterior, acesta s-a transformat în bătălie în toată regula, purtată în parcul din fața gării.

Bătaia pe care au luat-o cei doi elevi a fost atât de puternică încât a dus la internarea ambilor băieți în spitalul județean Constanța. Dar Poliția a început verificările și a reușit să rețină cele opt persoane agresoare.

Iată ce declară Biroul de presă al IPJ Constanța: Urmare a cercetărilor în cazul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, opt suspecți, cu vârste între 16 și 39 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, la data de 19 septembrie, cele 8 persoane au agresat, în zona parcului din fața Gării C.F.R. Constanța, doi tineri elevi , după ce în prealabil au avut un conflict verbal într-un mijloc de transport. La data de 26 septembrie a.c., cele 8 persoane vor fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei tineri au spart 6 locuințe din Medgidia! Au primit mandate de arestare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt din locuințe și una de tâlhărie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, din Medgidia, bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada 2 august – 15 septembrie a.c., cei trei tineri ar fi pătruns în 6 locuințe din municipiul Medgidia, de unde ar fi sustras sume de bani și mai multe bunuri.

Totodată, pe data de 27 iulie a.c., tinerii în cauză ar fi deposedat prin violență un bărbat din Medgidia, căruia i-au sustras o borsetă în care se aflau un telefon mobil și un set de chei.

Prejudiciul total estimat la aproximativ 10.000 de lei a fost recuperat în mare parte (în jurul a 7.500 de lei) și predat persoanelor vătămate.

Polițiștii constănțeni i-au reținut pe cei trei tineri pe bază de ordonanțe, iar la data de 25 septembrie a.c. au fost prezentați Judecătoriei Medgidia care a emis mandate de arestare preventivă pentru fiecare, fiind introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: