Actual

Atenţie, ŞOFERI! Vă puteţi face ITP-ul autoturismelor şi la RATC

mart. 27, 2018 Maria Ionescu

RATC Constanța operează stația ITP CT – 50, autorizată RAR cu Autorizația Tehnică nr.1511/4 din 14.06.2016 și deține Autorizația Tehnică RAR nr.5224/ 16.08.2007 pentru lucrări de întreținere, reparații, reglări funcționale și reparații componente pentru autovehiculele din dotare.

RATC funcționează conform „Reglementărilor privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică – RNTR 1.

Pe parcursul anului 2017 au fost efectuate de 2.200 de operațiuni, astfel încât fiecare autobuz RATC a fost verificat de aproximativ 18 ori. Ca urmare a prevederilor RNTR – 1, toate autovehiculele RATC sunt prezentate bianual pentru INSPECȚIA TEHNICĂ PERIODICĂ. Potrivit prevederilor RNTR – 9, toate autobuzele din parcul RATC sunt prezentate pentru Inspecția Finală – Anexa 5, care succede reviziile RT-1 pentru un rulaj de 5.000 km (o data pe lună) sau în urma reviziilor RT-2 la un rulaj de 30.000 km (la 6 luni).

Tot ca urmare a prevederilor RNTR – 9, după toate  intervențiile la sistemele ce concură la siguranța în exploatare, autovehiculele sunt prezentate pentru Inspecția Finală – Anexa 5: inspecția lucrărilor executate  la sistemul de frânare, noxe motor, direcție, reglaje parametrii, faruri, probă de drum.

În ceea ce îi privește pe posesorii de autovehicule înmatriculate în România, informăm că Inspecţia Tehnică Periodică se poate realiza în urma unei programări  la sediul RATC Constanța, din str. Industrială, nr. 8, telefonic sau prin e-mail.
Iată actele necesare:
• Buletin/carte identitate, sau pașaport pentru persoanele de altă naționalitate
• Certificat înmatriculare autovehicul
• Carte identitate autovehicul în original, iar pentru cele achiziționate în leasing copie semnată și ștampilată de compania de leasing
• Asigurare RCA, actualizată

Tarifele pentru inspecţia tehnică se percep în funcţie de categoria autovehiculului, astfel:
1. Autoturism benzină/diesel – 84 lei
2. Autoturism benzină + G.P.L. – 95 lei
3. Autoturism 4×4 – 95 lei
4. Autovehicul sub 3,5 t – 96 lei
5. Autovehicul peste 3,5 t – 120 lei
6. Autoturism în regim rent a car, taxi – 60 lei
7. Remorcă sub 3,5 t – 65 lei
8. Remorcă peste 3,5 t – 96 lei
9. Remorcă și semiremorcă peste 3,5 t an fabricație după 2001 – 192 lei
10. Tractor rutier – 72 lei
Tarifele au TVA inclus.

 

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!