Actual

Aţi făcut inspecţia tehnică periodică? De luna viitoare, dacă nu aveţi ITP la zi, e jale mare

apr. 12, 2018 Maria Ionescu

În urmă cu puţină vreme, pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne a fost postat un mesaj foarte important pentru toţi posesorii de maşini. Îl redăm în continuare:

“Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii!
Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR… deci, mult mai complicat!

Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare. Puteți verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV https://www.drpciv.ro/services.html…

Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.
Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.”

Printre zecile de comentarii care au fost aduse acestei postări, ne-a atras atenţia următorul: “ma,voi ati descoperit apa calda in 2018?!asa era si pana acum !!!”, iar un alt cititor îi răspunde: “Te înșeli omule, la ITP expirat în prezent se reține talonul, dovadă 15 zile și poți pleca cu mașina… atât (vezi art. 10 si 112, alin. 1, lit. a din O.U.G. 195/2002-R)..de luna viitoare se vor reține în plus și plăcuțele iar mașina nu o vei mai conduce…dacă habar nu ai cum sta treaba, de ce îți dai cu părerea? Dacă totuși îți dai, fă elegant, civilizat cu argumente, nu sfidător și jignitor…”

Ca atare, mai aveţi timp până luna viitoare să rezolvaţi şi această problemă.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!