Conecteaza-te cu noi

Societate

Ați văzut papagali Marele și Micul Alexander? Îi puteți admira la CMSN Constanța

Published

on

Începând cu anul 1982, în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a intrat în circuitul turistic Expoziţia Păsări exotice şi de décor, amplasată în imediata apropiere a Microrezervaţiei.

Dacă nu ați vizitat această expoziție, nu mai pierdeți timpul. Veți rămâne impresionați de păsările pe care le veți putea admira acolo.

Pe o suprafaţă acoperită de peste 300 mp, în voliere (colivii) mari, cu compartimentare adecvate pentru hrană, cuibărit, zbor şi repaus pot fi admiraţi reprezentanţi ai diferitelor specii de păsări din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee şi America de Sud.

În expoziție se pot vizita 23 de specii de papagali, cu un număr de 85 de exemplare.
Pe pagina oficială a expoziției puteți afla că, dintre vertebratele terestre, păsările reprezintă grupul cel mai bogat în specii, însumând ¾ din totalul acestora.

Expoziţia de Pasări exotice şi de decor, îmbogăţită an de an, oferă vizitatorilor de toate vârstele posibilitatea de a se recrea într-un mod plăcut şi instructiv, putându-şi lărgi orizontul cunoaşterii asupra avifaunei diverselor zone biogeografice.
Este vorba de specii precum Marele şi Micul Alexander, în diverse varietăţi de culoare, Peruşul Rosella, cu o paletă cromatică deosebită, Papagalul nobil, Papagalul Jaco, peruşi nimfă sau fluierari, Pasărea paradisului, Peruşi ondulaţi cu un colorit variat precum şi alte specii de păsări de talie mică care atrag prin cântecul şi vioiciunea lor (Cinteza zebră, Turturica diamant).
Papagalii sunt consideraţi ca fiind cele mai inteligente păsări. Deosebit de interesantă este capacitatea lor de a imita vocea omului; explicaţia acestei disponibilităţi constă în faptul că, neavând un limbaj vocal specializat, ca cel al pasărilor cântătoare, pot reproduce, prin învăţare imitativă, diverse manifestări sonore din mediul înconjurător, cuvinte aparţinând limbajului uman, cântecul altor păsări şi alte sunete sau zgomote.

În afara spaţiului expoziţional există şi un spaţiu de reproducere unde, an de an, cu sprijinul specialiştilor şi a personalului calificat, s-au obţinut diverse varietăţi coloristice la unele specii.
În cadrul secţiei Păsări exotice şi de decor au loc şi diverse parteneriate, manifestări cultural-educative, expoziţii tematice sau permanente, consecrate anumitor evenimente specifice precum şi ghidaje sau lecţii de biologie extra-şcolare aplicate pentru îmbunătăţirea pregătirii elevilor sau studenţilor.

Advertisement

Programul de vizitare este de duminică până luni, între orele 9.00 și 17.00.

Tarifele sunt:  – 8 lei pentru adulți, – 2 lei pentru elevi și studenți.

Copiii până la vârsta de 7 ani intră gratuit.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions