Connect with us

Politica

Au fost reparate stațiile de biciclete din stațiunea Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În cursul anului 2016, stațiile de biciclete din zona hotelului Dorna și din zona hotelului Iaki au suferit avarii datorate unor acte de vandalism, care au fost constatate și în cadrul vizitelor de monitorizare efectuate de către Serviciul de Monitorizare Proiecte din Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană.

În vederea remedierii defecțiunilor apărute în urma vandalizării celor 2 stații, a fost inițiată procedura privind achiziția și montarea pieselor de schimb pentru stațiile vandalizate ale sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța, finalizată prin contractul nr. 90099/13.07.2017, în valoare de 34.316,3 lei fără TVA, anunță Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat remis redacției.

“În cursul anului 2017, a fost lansată procedura de achiziție a serviciului de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing, care cuprinde serviciul de call center, servicii tehnice stații și biciclete, relocarea bicicletelor, servicii de reparații ale rețelei de bike-sharing, inscripționare cartele de proximitate, aferent proiectului european “Black Sea Bike – Diversification of the tourism services în Constanţa – Balchik cross border region by bike – BSB”, pe o perioadă determinată de 4 luni. În cadrul procedurii s-a prezentat un singur ofertant, însă datorită neconcordanțelor apărute în oferta acestuia, procedura a fost anulată în data de 15.09.2017”, se arată în documentul de presă. 

Proiectul „BLACK SEA BIKE – DIVERSIFICATION OF THE TOURISM SERVICES IN CONSTANTA BALCHIK CROSS BORDER REGION BY BIKE – BSB” face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Beneficiarul finanţării este: Parteneriatul Dintre Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa şi Oraşul Balchik – Bulgaria. Proiectul este dezvoltat de cele două administraţii, din Constanţa şi Balchik, urmărind nevoile identificate în legătura cu lipsa de servicii oferite turiştilor şi subdezvoltarea lor, care necesită investiţii suplimentare pentru a putea satisface toate nevoile acestora. “Black Sea Bike -Diversification of the tourism services în Constanţa – Balchik cross border region by bike – BSB” cuprinde în momentul de față o rețea de 24 de stații de biciclete și un număr de 390 de biciclete cu rol de mijloace de transport, cât și o modalitate de petrecere a timpului liber. Această rețea acoperă și conectează zonele importante ale orașului Constanța și stațiunii Mamaia.

“Întregul sistem, atât stațiile cât și bicicletele, este în perfectă stare de funcționare iar pentru asigurarea continuității serviciului și coordonarea activităților specifice, va fi reluată procedura de achiziție pentru încheierea unui acord cadru cu o durată de 4 ani”, mai spun reprezentanții Municipalității.

Comments

comments

Politica

(foto) Elena Udrea, apariție cu o ținută de… 10.000 de euro

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este cunoscută pentru aparițiile spectaculoase în haine accesorizate cu bijuterii dintre cele mai scumpe, pe care și le-a achiziționat de-a lungul anilor. Perioada grea prin care trece se pare că nu a afectat-o și din punct de vedere financiar. Recent s-a afișat în Capitală cu o ținută care ar costa aproximativ 10.000 de euro, conform calculelor jurnaliștilor de la CanCan.

Elena Udrea a ieșit din casă într-o ținută de aproximativ 10.000 de euro. Mai exact, a optat pentru o rochie neagră Gucci care costă aproximativ 1.000 de euro, o pereche de pantofi roșii din piele de căprioară, de aproximativ 2.000 de euro, o pereche de ochelari de soare de 400 de euro și, așa cum îi stă bine unei doamne de calibru, o geantă Chanel Classic HandBag care are un preț de pornire de 5.000 de euro, informează CanCan.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Miron Mitrea reloaded. Fostul șef de la Transporturi îi va face campanie Vioricăi Dăncilă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Miron Mitrea, fost ministru PSD al Transporturilor, revine pe cai mari, implicându-se în campania liderului PSD Viorica Dăncilă pentru prezidențiale. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, Mitrea a acceptat, în urma unei discuții cu liderul PSD, să facă parte din echipa sa de campanie. El lucrează îndeaproape cu secretarul general al PSD Mihai Fifor, care este și coordonatorul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din acest an, alegeri la care Dăncilă va reprezenta PSD.

Contactat telefonic, fostul ministru PSD a confirmat pentru G4Media.ro că s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă și i-a dat sfaturi legate de campanie.

„Ne știm de 20 de ani, am o experiență semnificativă și nu pot să refuz când colegii îmi cer sfatul”, a susținut el pentru sursa citată.

Amintim că Miron Mitrea a coordonat mai multe campanii electorale ale PSD. El a scris cartea „Campanii electorale 1996-2014“.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

„Maneologu“ și „Paleontologu“, vezi reacția candidatului PMP față de caricaturile USR-iste

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Se spune că cei care au un suficient simț al umorului încât să se poată auto-ironiza sunt inteligenți. De dezvoltat simț al umorului are parte și candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu. Trucajele caricaturale cu înfățișarea sa și care au apărut în spațiul public nu îl în furie, ba din contră. Cele mai multe dintre acestea sunt venite din partea celor de la USR și pe care Paleologu le gustă. Într-unul din tucajele foto, Paleologu „își face“ selfie alături de candidatul USR-PLUS, Dan Barna.

„Circulă tot felul de glume cu mine. Cele mai multe sînt reușite și mă amuză foarte mult. Iată una care m-a făcut să rîd. Și m-a făcut să rîd, mai cu seamă pentru că n-am făcut niciodată un selfie: paleotelefonul nu are această opțiune. Dan Barna tot n-a semnat pentru mine: mai are doar trei zile la dispoziție pentru acest gest de fair play, deoarece joi îmi voi depune oficial candidatura“, se arată în comentariul făcut de Theodor Paleologu.

Într-un alt trucaj, postat de USR-istul Andrei Caramitru, figura actorului David Schwimmer apare pe un afiș electoral al lui Teodor Paleologu și pe care scrie: PALEONTOLOGU. Gluma este cât se poate de subtilă în condițiile în care David Schwimmer este actorul care a jucat în serialul „Friends“ și l-a întruchipat pe „Dr. Ross Geller“, un personaj fictiv care este doctor în paleontologie (știința care se ocupă cu studiul dezvoltării vieții pe Pământ, potrivit wikipedia). Referitor la aceast trucaj caricatural, Theodor Paleologu a scris: „preiau de la Andrei Caramitru această glumă inspirată probabil de serialul Ted și Barney“, o combinație de cuvinte între Teo de la Theodor și Barney de la Barna.

Într-un alt montaj foto intitulat „Theodor Maneologu“, care a apărut pe una din paginile celor de la USR, îl înfățișează pe Theodor Paleologu drept un manelist. Postarea este aspru criticată de internauți, care spun că gluma este total neinspirată în condițiile în care Paleologu este unul dintre cei mai mari intelectuali pe care îi are România la ora actuală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: