Connect with us

Politica

Au fost reparate stațiile de biciclete din stațiunea Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

În cursul anului 2016, stațiile de biciclete din zona hotelului Dorna și din zona hotelului Iaki au suferit avarii datorate unor acte de vandalism, care au fost constatate și în cadrul vizitelor de monitorizare efectuate de către Serviciul de Monitorizare Proiecte din Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană.

În vederea remedierii defecțiunilor apărute în urma vandalizării celor 2 stații, a fost inițiată procedura privind achiziția și montarea pieselor de schimb pentru stațiile vandalizate ale sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța, finalizată prin contractul nr. 90099/13.07.2017, în valoare de 34.316,3 lei fără TVA, anunță Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat remis redacției.

“În cursul anului 2017, a fost lansată procedura de achiziție a serviciului de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing, care cuprinde serviciul de call center, servicii tehnice stații și biciclete, relocarea bicicletelor, servicii de reparații ale rețelei de bike-sharing, inscripționare cartele de proximitate, aferent proiectului european “Black Sea Bike – Diversification of the tourism services în Constanţa – Balchik cross border region by bike – BSB”, pe o perioadă determinată de 4 luni. În cadrul procedurii s-a prezentat un singur ofertant, însă datorită neconcordanțelor apărute în oferta acestuia, procedura a fost anulată în data de 15.09.2017”, se arată în documentul de presă. 

Proiectul „BLACK SEA BIKE – DIVERSIFICATION OF THE TOURISM SERVICES IN CONSTANTA BALCHIK CROSS BORDER REGION BY BIKE – BSB” face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Beneficiarul finanţării este: Parteneriatul Dintre Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa şi Oraşul Balchik – Bulgaria. Proiectul este dezvoltat de cele două administraţii, din Constanţa şi Balchik, urmărind nevoile identificate în legătura cu lipsa de servicii oferite turiştilor şi subdezvoltarea lor, care necesită investiţii suplimentare pentru a putea satisface toate nevoile acestora. “Black Sea Bike -Diversification of the tourism services în Constanţa – Balchik cross border region by bike – BSB” cuprinde în momentul de față o rețea de 24 de stații de biciclete și un număr de 390 de biciclete cu rol de mijloace de transport, cât și o modalitate de petrecere a timpului liber. Această rețea acoperă și conectează zonele importante ale orașului Constanța și stațiunii Mamaia.

“Întregul sistem, atât stațiile cât și bicicletele, este în perfectă stare de funcționare iar pentru asigurarea continuității serviciului și coordonarea activităților specifice, va fi reluată procedura de achiziție pentru încheierea unui acord cadru cu o durată de 4 ani”, mai spun reprezentanții Municipalității.

Comments

comments

Politica

TENSIUNI CÂT CASA în coaliția de guvernare. Motivul? Susținerea lui Isărescu la șefia BNR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat provocat, astăzi, un mic cutremur în sânul coaliției de guvernare. Ba chiar în propriul partid. Liderul Senatului a anunțat că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României, informează România TV, care citează Agerpres. Anunțul a pus paie pe foc în rândul membrilor de frunte ai PSD și ALDE, care l-au atacat constant pe Isărescu în ultimii ani. Schimbarea cu 180 de grade a poziției șefilor PSD și ALDE referitoare la Isărescu l-a surprins pe deputatul ALDE Daniel Zamfir, unul dintre cei mai aprigi critici ai guvernatorului BNR. Liderul grupului ALDE din Senat, Daniel Zamfir, a anunțat că va vota împotriva numirii lui Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR și și-a exprimat speranța că și mulți alți parlamentari vor proceda la fel. De altfel, acesta l-a criticat în termeni duri pe Isărescu, pe Facebook.

„Presiunea constantă pe care Mugur Isărescu a făcut o asupra Guvernului a dat roade. Într un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului ii reușește din nou. Manipularea de a pune în cârca Guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR. Cel mai longeviv Guvernator de pe planetă își trece în palmares următoarele:

  1. Cea mai îndatorată populație din UE;
  2. Cel mai mic grad de intermediere financiară din UE- de zece ori sub media europeană!

3.Românii plătesc costuri triple cu creditarea față de media europeană, în timp ce băncile străine au profituri triple fata de media europeană;

3.A impus un ROBOR netransparent, “umflând ” ratele românilor.

Toate astea, bineînțeles, în numele stabilității financiare, pe care iată, toată Europa o apreciază. E limpede cred, pentru toată lumea, de ce nu l lasă oamenii ăștia să plece.

România va rămâne în continuare El Dorado pentru băncile străine. Cred în continuare că personajul e unul expirat, care a făcut rău României și din păcate va mai face. Eu va asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper să fie mulți parlamentari care să facă la fel“, scrie Daniel Zamfir.

Inclusiv în rândul social democraților există nemulțumiri cu privire la repoziționarea partidului vizavi de Isărescu. Potrivit unor surse din cadrul grupului, citate de stiripesurse.ro, senatorii PSD vor ca premierul Viorica Dăncilă să se prezinte într-o şedinţă a grupului pentru a explica de ce partidul l-ar susţine pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la BNR, în condţiile în care actualul guvernator a fost ţinta criticilor social-democraţilor în ultimele luni. De altfel, vicepreședintele PSD Lia Olguţa Vasilescu, secretar al Camerei Deputaților, a declarat astăzi că ea nu va vota pentru menţinerea, în continuare, a lui Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale.

Telefonul din străinătate!

Decizia PSD și ALDE a a-l susține pe Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR a fost comentată și de deputatul de Constanța al PMP Robert-Nicolae Turcescu. Într-o postare pe Facebook, aceste scrie că, în 1 mai, publica informația cĂ Mugur Isărescu va primi un nou mandat în fruntea BNR:

„Mugur Isărescu va mai sta încă doi ani în fruntea BNR. Cel puțin doi ani. S-au purtat niște discuții interesante în stratosfera Finanțelor mondiale. Și apoi s-a dat un telefon în România“.

„Azi aflăm, surpriza!, că PSD, ce sa vezi, îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR!“, punctează Robert Turcescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ciorbea nu mai e Avocatul Poporului. Cine e favorit să preia funcția?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Victor Ciorbea a înaintat, astăzi, o adresă președinților Senatului și Camerei Deputaților, prin care a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat, a anunţat instituţia într-un comunicat. Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit că Renate Weber este propunerea PSD – ALDE pentru acest post. „Avocatul Poporului e al celor de la ALDE”, a declarat Viorica Dăncilă după întâlnirea coaliţiei. Pe de altă parte, Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului. Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani şi poate fi reînnoit o dată. Victor Ciorbea a fost ales în această funcție în 2014. Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Sursa: romaniatv.net

Sursa foto: facebook.com/Victor.Ciorbea

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD, ședință CEX înaintea Congresului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii județeni PSD au primit, luni, o convocare pentru o ședință de CEX înaintea Congresului de sâmbătă, scriu, în exclusivitate, jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Reuniunea social-democraților va avea loc vineri, la ora 12.00, la sediul din Băneasa. La CEX se vor stabili candidaturile finale la Congresul din 29 martie:

  • Pentru președinte executiv PSD se află în cursă: Daniel Suciu (ministrul Dezvoltării), Daniel Florea (primar sectorul 5) și ar putea intra în cursă și Paul Stănescu.
  • Pentru secretar general concurează, momentan: Felix Stroe (lider PSD Constanta), Marius Dunca (lider PSD Brasov), Codrin Stefanescu (fost secretar general).
  • Pentru președinte PSD nu se anunță momentan alt candidat în afara Vioricăi Dăncilă.

Data limită de depunere a candidaturilor este miercuri.

Congresul PSD va avea loc sambata, la Sala Palatului.

foto: arhiva

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: