Connect with us

Politica

Au început lucrările de reabilitare și asfaltare la DJ 224. Directorul RAJDP Constanța spune că lucrarea va fi finalizată în toamnă!

Published

on

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a început lucrările de reabilitare, lățire și asfaltare a drumului județean 224 Siliștea – Tortoman – Medgidia.

Primarii localităților din zona desfășurării lucrărilor de infrastructură își cer scuze participanților la trafic pentru eventualele neplăceri întâmpinate în această perioadă.

Contactat telefonic, Lucian Lungoci, directorul Regiei Județene de Drumuri Constanța, a declarat pentru “Ordinea.ro” că la DJ 224 se lucrează după un contract încheiat în anul 2009 între Consiliul Județean Constanța și Ministerul Dezvoltării. Atunci, au fost alocate fonduri pentru reabilitarea a jumătate din distanța acestui drum. Acum, directorul Regiei Județene de Drumuri Constanța ne informează că au mai rămas de reabilitat 12,3 km, adică jumătate din distanța drumului județean. “Până în 2014 s-a lucrat pe jumătate din distanța drumului județean și am ajuns ca, astăzi, să mai aveam de reabilitat 12,3 km. Valoarea rămasă pentru executarea lucrării este de 20 de milioane de lei, iar sumele nu se actualizează; vorbim de un contract pe care noi îl ducem la capăt așa cum el a fost încheiat și este evident că noi trebuie să îl finalizăm anul acesta. Singurul impediment este decontarea sumelor, aceasta efectuându-se pe faze de lucru, dar chiar și în această situație anticipăm ca lucrarea să fie finalizată undeva în octombrie – noiembrie a.c. Lucrarea este una complex, pe care o executăm printr-o metodă de reciclare la rece a drumului la locul respective. Execuția se face cu un utilaj special de lucru”, a explicat directorul Lungoci pentru ziarul nostru.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!