Connect with us

Actual

Au început operațiunile de extragere a încărcăturii de pe barja scufundată în canalul Poarta Albă – Midia Năvodari

Published

on

canal

În această dimineață au început operațiunile de extragere a încărcăturii de pe barja scufundată pe canalul Poarta Alba- Midia Navodari în noaptea de 26 februarie.

Potrivit reprezentanților Autorității Navale Române, proprietarul a închiriat o macara pentru a putea scoate nisipul aflat pe aceasta. După ce această etapă va fi finalizată se va trece și la ranfluarea barjei, așa cum prevede legea.

Vă reamintim că barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion român și este încărcată cu 1.100 tone de nisip. Acesta plecase în data de 26 februarie din Cernavodă și urma ca în cursul dimineții următoare să descarce încărcătura la Ovidiu.

Pe parcursul nopții a acostat în zona amonte km 13 mal drept pe canalul Poarta Alba – Midia Năvodari, acolo unde s-a și scufundat. Căpitănia Portului Medgidia efectuează cercetarea evenimentului de navigatie și urmează să stabilească motivul producerii scufundării. Nu exista urme de poluare, iar traficul se desfășoară în zonă fără probleme.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!