Connect with us

Actual

Au plecat acasă 56 de deținuți! Alții 200 vor fi liberi în două săptămâni!

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum vă spuneam în cursul zilei de ieri, mulți deținuți închiși în penitenciarele din România urmau a fi eliberați. Și asta deoarece intrase în vigoare legea privind recursul compensatoriu. Potrivit acesteia, la 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare – cazarea într-un spațiu mai mic de 4 mp/deținut, lipsa accesului la lumină natural, lipsa accesului la activități în aer liber, lipsa temperaturii adecvate în cameră etc. – deținutul are beneficiul unui număr de 6 zile care se consideră a fi executate.  La fel ca în întreaga țară, și la penitenciarul Poarta Albă a fost o tevatură greu de explicat, motiv pentru nu s-a putut face public numărul deținuților eliberați ieri. Iar acești nu trebuia să fie eliberați din cauza suprapopulării închisorii. Și spunem asta deoarece la Poarta Albă există posibilitatea de a avea 1600 de deținuți, iar în scripte figurează că nu sunt decât 1446. Cu toate acestea, se știe faptul că închisoarea este foarte veche, iar condițiile nu sunt grozave. În cursul zilei de azi, am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, care ne-a spus că deja au fost eliberați 56 de deținuți. L-am întrebat dacă este vorba despre vreo persoană cunoscută, iar el ne-a spus că nu este nimeni ”de notorietate”. Potrivit lui Botezan, în următorele două săptămâni, vor mai putea fi eliberați încă 200 de deținuți. Aceștia vor trebui să beneficieze de acceptul instanțelor de judecată. Întrebat dacă cei 56 care au fost eliberați ieri nu aveau nevoie de o hotărâre judecatorească în acest sens, el ne-a spus că le expira deja termenul de eliberare.  Pentru unii dintre ei este minunat că au fost eliberați și, cu siguranță, nu își doresc să mai facă prostii care să îi ducă în spatele gratiilor. Pentru alții însă, care au prea puțini susținători, iarna ce vine va fi cumplită – nu vor avea serviciu, nici posibilitatea de a se întreține, așa că nu vom fi prea surprinși să-i vedem că ajung, din nou, în spatele gratiilor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier GRAV, cu victime încarcerate, la ieșirea din Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în jurul orei 17.30, a avut loc un grav eveniment rutier în urma căruia două persoane au rămas încarcerate.

Accidentul s-a produs între două autoturisme, la ieșirea din orașul Ovidiu, în zona hanului Kartali.

La fața locului au fost solicitate de urgență echipaje de intervenție. La această oră intervin pompierii constănțeni cu o autospecială de descarcerare grea, 2 echipaje de prim ajutor SMURD B și un echipaj terapie intensivă mobilă SMURD C.

”E vorba de 2 persoane încarcerate, în acest moment colegii lucrează pentru extragerea acestora.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

În total sunt 6 persoane implicate în accident: 2 conștiente autoevacuate, 2 încarcerate inconștiente, una lângă mașină, semiconștientă, plus șoferul celuilalt vehicul, care este conștient.

Cinci persoane au fost transportate la spital.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 17.15, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2A, dinspre Ovidiu către Mihail Kogălniceanu.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto, un bărbat de 54 de ani, precum și a 4 pasageri din același autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele chiar dacă nu au primit înștiințarea de la SPIT

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă nu au primit înștiințarea de plată de la SPIT, informează Primăria Constanța. Dacă se achită integral impozitul până la data de 31.03.2021 (prima scadență) se acordă o bonificație de 10%, arată sursa citată.

„Plata obligațiilor fiscale se poate efectua de la distanță, simplu, prudent și rapid, de la calculator, tabletă și chiar prin intermediul telefonului mobil:

– pe site-ul spit-ct.ro, secțiunile “Servicii online/Plată impozite” și “Plată amenzi/alte taxe”;

– prin intermediul telefonului mobil, utilizând aplicația e-Tax Mobile, disponibilă în App Store și Play Store;

–  pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe”, “Plată amenzi” și “Plată fără autentificare”;

–  prin serviciul Internet Banking.

De asemenea, plățile pot fi efectuate și prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631;

Daca totuși nu aveți posibilitatea să utilizați serviciile online puse la dispoziție de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, există posibilitatea plății prin numerar, doar în municipiul Constanța:

– la orice agenție fiscală SPIT;

– la stațiile OMV – Petrom, în magazinele Inmedio prin serviciul Westaco Express;

– la agențiile băncii Garanti Bank;

– la toate oficiile Poșta Română.“, notează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat electrocutat, transportat cu elicopterul SMURD de la Constanța la Iași

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în triajul stației CFR Port din municipiul Constanța a avut loc un grav eveniment în urma căruia un bărbat a fost electrocutat și a suferit arsuri pe o mare suprafață a corpului.

Potrivit primelor informații, un bărbat în vârstă de aproximativ 52 de ani, angajat al unei societăți cu punct de lucru în Portul Constanța, s-a urcat pe un vagon de tren pentru a face verificări.

El s-a atins de niște fire de înaltă tensiune și a fost electrocutat.

A fost transportat de urgență la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. În cursul zilei de azi, s-a luat decizia ca bărbatul să fie transferat la o unitate spitalicească din municipiul Iași. Transferul s-a făcut cu un elicopter SMURD.

La ora actuală, se fac cercetări de către Serviciul de Poliție Transporturi Maritime și reprezentații ITM pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: