Conecteaza-te cu noi

Actual

Au trecut 41 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Câte clădiri cu bulină roşie sunt în Constanta?

Published

on

Cu siguranţă, nimeni nu a uitat de cutremurul devastator care s-a abătut asupra României la data de 4 martie 1977. Cei care l-au trăit îşi amintesc ororile de care am avut parte. Celor mai mici probabil li s-a povestit cum anume s-au derulat lucrurile. Pentru cei care nu îşi mai aduc aminte cu exactitate cum s-au derulat evenimentele, precizăm că acest cutremur s-a produs la ora 21.22.22 şi a avut intensitatea de 7,2 grade pe scara Richter. Au fost 55 de secunde de coșmar care au schimbat fața Capitalei şi a multor oraşe din ţară.

Peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața, alte 10.000 au fost rănite. Oraşul Zimnicea a fost distrus în totalitate. Poate  că acesta este şi motivul pentru care suntem atenţi la fiecare cutremur care are loc în România, iar cele care depăşesc 5 grade pe scara Richter ne bagă în sperieţi.

Potrivit Inspectoratului de Protecţie Civilă, în municipiul Constanţa  există 57 de clădiri încadrate în diferite clase de risc seismic. Şase dintre ele se află în clasa I de risc seismic (construcţii marcate cu bulină roşie), 28 sunt incluse în clasa a II-a, 21 de clădiri sunt în clasa a III-a, iar alte două se află în clasa a IV-a de risc seismic. Ceea ce înseamnă că, în cazul unui nou cutremur, pe care nu îl doreşte nimeni, fireşte, am avea şi noi parte de victime! Iar cei care trebuie să ia măsuri în acest caz ar trebui să acţioneze fără a mai sta pe gânduri, cum se întâmplă la ora actuală!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions