Conecteaza-te cu noi

Societate

Auchan și Il Padrino, SANCȚIONATE de OPC pentru nenumărate abateri. Vă prezentăm lista completă a firmelor amendate

Published

on

În perioada 05-20.09.2022, în conformitate cu programul de tematici proprii al Regiunii Sud-Est, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în unitățile de alimentație publică ce prestează servicii de catering.

Astfel, au fost controlate 10 unități prestatoare de servicii de catering, iar, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat următoarele sancțiuni :

 • 10 amenzi contravenționale, în valoare totală de 86.000 lei
 • 5 avertismente
 • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 7.000 lei
 • propunerea încetării practicii comerciale incorecte identificate la momentul controlului.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, în timpul controalelor, s-au referit la :

 • folosirea unor produse și proceduri nesigure
 • folosirea unor materii prime și semifinite fără elemente de identificare și caracterizare
 • existența unui paviment deteriorat și neigienizat
 • folosirea unor ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentație publică, având în vedere faptul că nu se pot igieniza complet
 • neînregistrarea temperaturii spațiilor de frig în termograme
 • depozitarea materiilor prime și a produselor finite pe paviment
 • lipsa informațiilor privind ingredientele alergene pentru fiecare preparat în parte
 • folosirea unor produse cu data limită de consum depășită
 • utilizarea unor practici comerciale incorecte (ex: depozitarea pastelor fierte separat față de restul ingredientelor și amestecarea la momentul comenzii, procedură aplicată și în cazul ciorbelor, gătite și păstrate separat față de carne și amestecarea la momentul servirii)
 • folosirea, în blocul alimentar, a unui cântar neomologat.

Lista firmelor este aceasta: TREX TOPFOOF SRL, PREST SERV TEAM SRL, APA SI PAMANT SRL, MICUL COFETAR SRL, RESTAURANT MAMMA MIA SRL, STELICA FOOD SRL, DAVID MAXSTAR SRL, AMORE MIO SRL, AUCHAN ROMANIA SA, IL PADRINO SICILIANO SRL.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions