Conecteaza-te cu noi

Politica

Austria se opune aderării României la Schengen. Ministrul de Interne spune că ”sistemul Schengen e disfuncțional și nu poate fi mărit”

Published

on

Austria nu va fi de acord cu o extindere a spațiului Schengen, a anunțat vineri ministrul de interne Gerhard Karner, citat de publicațiile Kurier și Der Standard. „Sistemul este disfuncțional. Situația din Europa arată foarte clar că protecția frontierelor externe a eșuat”, a spus acesta.

„Factorul declanșator al rezistenței este fluxul de refugiați care se varsă în Balcani spre Europa Centrală. Peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu au fost înregistrați în nicio altă țară din UE”, potrivit Ministerului de Interne austriac.

Aceasta înseamnă că extinderea va fi un subiect fierbinte la reuniunea specială de săptămâna viitoare a miniștrilor de interne. Mai ales când Croația este deja aproape de a adera la spațiul Schengen. Cu toate acestea, nu va exista un vot special pentru Croația, deoarece președinția cehă dorește să supună aderarea la vot doar într-un bloc comunitar. Gerhard Karner: “Extinderea unui sistem defect nu poate funcționa. Situația din Europa arată în mod clar că protecția frontierelor externe a eșuat”, a spus oficialul austriac.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions