Connect with us

Stiri

Autobuzul DRAM DRUM şi Gaşca Zurli vă aşteaptă la Medgidia!

Maria Ionescu

Publicat

la

Călătoria Autobuzului DRAM DRUM se apropie de final. După două săptămâni de străbătut judeţul Constanţa, 15 localităţi, mii de copii şi zeci de mii de zâmbete, cei 14 profesori trăsniţi ajung sâmbătă, 19 august 2017, la Medgidia, unde vor fi întâmpinaţi de simpatica Gaşcă Zurli, care vor să fie alături de ei la închiderea evenimentului. Spectacolul are loc la ora 19.00, în Parcul 1 Mai. De-a lungul acestei săptămâni, Autobuzul Veseliei DRAM DRUM și-a continuat călătoria sa educativ-culturală şi a trecut prin Siliștea, Pantelimon, Limanu şi Cogealac. În fiecare dintre aceste localităţi, copiii au fost publicul perfect pentru un spectacol al şcolii altfel, de vară, în care noţiunile predate de către profesorii trăsniţi şi învăţate de „elevi” nu au primit note, ci zâmbete. Nu s-au pus nici absenţe şi nimeni nu a fost scos la tablă sau certat. Dimpotrivă, metodele celor 14 profesori trăsniţi aduc bucurie şi fascinează, copiii declarând sus şi tare că aşa îşi doresc să fie şcoala de acum încolo. Începutul de săptămână a adus călătoria la Limanu. Căminul cultural de aici a fost umplut până la refuz de copii, părinți și bunici, dornici să facă cunoștință cu cei 14 profesori veseli și trăsniți. Peste 250 de elevi s-au întâlnit cu Toboșarii Veseli, cu Magnificul Antonio, cu Bocănilă, cu Buburuza Teatrală, cu Monalissa și cu toți ceilalți membri ai echipei DRAM DRUM. Rând pe rând, cei mici au urcat pe scenă spre a-și încerca norocul și spre a-și exersa talentul la tobe, profesorul John Micu descoperind, astfel, că unii dintre ei au o înclinație aparte spre muzică. Ca de fiecare dată, acesta a fost atelierul cel mai frecventat și mai dorit, datorită unicității sale și a ineditului pe care îl propune. Atelierul de baloane de săpun a fost al doilea cel mai aglomerat atelier, urmând atelierul de pantomimă, cel de teatru de umbre și cel de jonglerie. Nici la Cogealac, localitatea vizitată marți, 15 august, copiii nu s-au lăsat mai prejos. Deși în număr mai mic decât în celelalte localități, învățăceii au fost la fel de încântați și de atelierele prezentate și de metoda distractivă aplicată de cei 14 profesori trăsniți. Ieri, aceștia au ajuns la Mereni, iar astăzi Autobuzul Veseliei va parca în fața căminului cultural din Adamclisi. Mâine, atelierele distractiv-educative vor fi deschise pentru copiii din comuna Vulturu. Proiectul este realizat de Asociaţia Teatrelia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Mulțumim pentru sprijinul acordat Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Trafic blocat parțial pe strada Mihai Eminescu din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Alexandr  S. Pușkin, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe strada Mihai Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Decebal și Alexandr  S. Pușkin, astăzi, 21 octombrie, în intervalul orar 08.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA S.A. Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, a precizat Biroul de presă.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 15 octombrie 2020, în jurul orei 9.20, Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele nu au mai putut  funcționa. Până la remedierea avariei, alimentarea abonaților deserviți se va face prin cădere liberă din rezervorul de la nivelul stației.

În această situație, utilizatorii din localitățile Culmea și Oituz, dar și Aeroportul Internațional, Baza militară, Societatea Avicola și Grupul Social Ceres din localitatea Mihail Kogălniceanu vor avea apă cu presiuni scăzute.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametri optimi.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în zona CET din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile vineri – 16 octombrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unor vane de legătură din căminele de branșament ale blocurilor AV 28 de pe aleea Pelicanului și AV 36 de pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierul CET.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: