Conecteaza-te cu noi

Actual

Autobuzul DRAM DRUM şi Gaşca Zurli vă aşteaptă la Medgidia!

Published

on

Călătoria Autobuzului DRAM DRUM se apropie de final. După două săptămâni de străbătut judeţul Constanţa, 15 localităţi, mii de copii şi zeci de mii de zâmbete, cei 14 profesori trăsniţi ajung sâmbătă, 19 august 2017, la Medgidia, unde vor fi întâmpinaţi de simpatica Gaşcă Zurli, care vor să fie alături de ei la închiderea evenimentului. Spectacolul are loc la ora 19.00, în Parcul 1 Mai. De-a lungul acestei săptămâni, Autobuzul Veseliei DRAM DRUM și-a continuat călătoria sa educativ-culturală şi a trecut prin Siliștea, Pantelimon, Limanu şi Cogealac. În fiecare dintre aceste localităţi, copiii au fost publicul perfect pentru un spectacol al şcolii altfel, de vară, în care noţiunile predate de către profesorii trăsniţi şi învăţate de „elevi” nu au primit note, ci zâmbete. Nu s-au pus nici absenţe şi nimeni nu a fost scos la tablă sau certat. Dimpotrivă, metodele celor 14 profesori trăsniţi aduc bucurie şi fascinează, copiii declarând sus şi tare că aşa îşi doresc să fie şcoala de acum încolo. Începutul de săptămână a adus călătoria la Limanu. Căminul cultural de aici a fost umplut până la refuz de copii, părinți și bunici, dornici să facă cunoștință cu cei 14 profesori veseli și trăsniți. Peste 250 de elevi s-au întâlnit cu Toboșarii Veseli, cu Magnificul Antonio, cu Bocănilă, cu Buburuza Teatrală, cu Monalissa și cu toți ceilalți membri ai echipei DRAM DRUM. Rând pe rând, cei mici au urcat pe scenă spre a-și încerca norocul și spre a-și exersa talentul la tobe, profesorul John Micu descoperind, astfel, că unii dintre ei au o înclinație aparte spre muzică. Ca de fiecare dată, acesta a fost atelierul cel mai frecventat și mai dorit, datorită unicității sale și a ineditului pe care îl propune. Atelierul de baloane de săpun a fost al doilea cel mai aglomerat atelier, urmând atelierul de pantomimă, cel de teatru de umbre și cel de jonglerie. Nici la Cogealac, localitatea vizitată marți, 15 august, copiii nu s-au lăsat mai prejos. Deși în număr mai mic decât în celelalte localități, învățăceii au fost la fel de încântați și de atelierele prezentate și de metoda distractivă aplicată de cei 14 profesori trăsniți. Ieri, aceștia au ajuns la Mereni, iar astăzi Autobuzul Veseliei va parca în fața căminului cultural din Adamclisi. Mâine, atelierele distractiv-educative vor fi deschise pentru copiii din comuna Vulturu. Proiectul este realizat de Asociaţia Teatrelia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Mulțumim pentru sprijinul acordat Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions