Connect with us

Actual

Autoritatea Navală Română: 15 directori în 6 ani!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În urmă cu câteva zile, un nou director general a fost numit la conducerea Autorității Navale Române. Este vorba despre Mihai Andrei. Dar să nu vă imaginați că el se află pentru prima oară în această poziție. Nu, a mai fost director general și în anul 2013! Însăî pe la conducerea acestei instituții care aparține de Ministerul Transporturilor s-au perindat de-a lungul timpului foarte mulți directori generali. Nu am stat să facem un calcul câți anume au ocupat această poziție după anul 1990. Însă, numai în câțiva ani, numărul acestora ar năuci pe oricine este preocupat de soarta acestei instituții. Reamintim că ANR este în subordinea Ministerului Transporturilor, este o instituție publică cu finanțare extrabugetară, cu personalitate juridică. Potritiv Wikipedia, în anul 2010, ANR avea în organigramă 734 de poziții, din care 35 erau vacante. Odinioară, la conducerea ANR s-a aflat comandantul Marin Uță Chintoan, care este la ora actuală expert la European Maritime Safety Agency (EMSA). Pe pagina sa de facebook, Chintoan posta în urmă cu câteva zile:  ”15 directori in 6 ani – e o performanta remarcabila…..oare exista vreun KPI pentru asta?? Sau e doar concurenta acerba – cine rezista mai mult pe pozitie – Primul Ministru sau Directorul ANR ???”, scria Marin Uță Chintoan pe pagina sa de facebook. Reamintim că, începând din anul 2012, la conducerea  ANR s-au aflat, printre alții: Paul Brânză, Constantin Matei, Eugen Olteanu, Liviu Cazan, Răzvan Trandafir, Dumitru Catană, Alexandru Mezei, Mihai Andrei de două ori… Am încercat să obținem mai multe detalii referitor la acest subiect, motiv pentru care l-am contactat pe Alexandru Mezei. El ne-a spus că nu știe exact câți directori s-au perindat pe la conducerea ANR, însă nu ne-a contrazis când i-am spus că au fost 15 în doar 6 ani. Din păcate, purtătorul de cuvânt al instituției nu a putut fi contactat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Constanța: Un șofer beat a lovit un autobuz și un autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acesti dimineți, pe str. Pandurului din Constanța, la intersecția cu Șoseaua Mangaliei a avut loc un eveniment rutier în următoarele împrejurări.

Un șofer foarte beat a lovit un autoturism și un autobuz RATC. O victimă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, conducătorul unui autoturism, aflat sub influența băuturilor alcoolice (0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat) se face vinovat de accident. A rezultat vătămarea corporală uşoară a unei conducătoare auto, aflată în cel de-al doilea autoturism implicat în accident.

Update: Iată cum s-a produs acest accident, potrivit IPJ Constanța. La data de 17 februarie, ora 09.50, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Independenta, județul Constanța, a condus un autoturism pe strada Pandurului, dinspre strada Liliac, iar la intersecția cu Soseaua Mangaliei nu a respectat semnificația indicatorului cedează trecerea, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, in vârstă de 57 de ani.

A rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto. În cauza a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a căzut de pe o schelă, în portul Constanța! A fost declarat decedat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 9.30, în incinta Chimpex din portul Constanța s-a produs un accident dramatic.

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a căzut de pe o schelă, de la înălțimea de aproximativ 3 metri. Se știe că acesta nu era angajat al companiei Chimpex.

La fața locului au fost solicitate de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și au fost trimise rapid un echipaj Smurd B și unul Saj C2.

Bărbatul a fost găsit în stop cardiorespirator, i s-a făcut protocol de resuscitare dar, din nefericire, a fost declarat decesul.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânără șoferiță din Constanța, prinsă beată la volan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 17 februarie a.c., la ora 05.45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat o tânără, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Constanța, care a condus un autoturism, pe bulevardul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătoarea auto a refuzat să fie testată cu aparatul alcooltest și fost condusă la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Pe numele tinerei a fost deschis dosar penal.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: