Connect with us

Actual

Autoritatea Navală Română: 15 directori în 6 ani!

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu câteva zile, un nou director general a fost numit la conducerea Autorității Navale Române. Este vorba despre Mihai Andrei. Dar să nu vă imaginați că el se află pentru prima oară în această poziție. Nu, a mai fost director general și în anul 2013! Însăî pe la conducerea acestei instituții care aparține de Ministerul Transporturilor s-au perindat de-a lungul timpului foarte mulți directori generali. Nu am stat să facem un calcul câți anume au ocupat această poziție după anul 1990. Însă, numai în câțiva ani, numărul acestora ar năuci pe oricine este preocupat de soarta acestei instituții. Reamintim că ANR este în subordinea Ministerului Transporturilor, este o instituție publică cu finanțare extrabugetară, cu personalitate juridică. Potritiv Wikipedia, în anul 2010, ANR avea în organigramă 734 de poziții, din care 35 erau vacante. Odinioară, la conducerea ANR s-a aflat comandantul Marin Uță Chintoan, care este la ora actuală expert la European Maritime Safety Agency (EMSA). Pe pagina sa de facebook, Chintoan posta în urmă cu câteva zile:  ”15 directori in 6 ani – e o performanta remarcabila…..oare exista vreun KPI pentru asta?? Sau e doar concurenta acerba – cine rezista mai mult pe pozitie – Primul Ministru sau Directorul ANR ???”, scria Marin Uță Chintoan pe pagina sa de facebook. Reamintim că, începând din anul 2012, la conducerea  ANR s-au aflat, printre alții: Paul Brânză, Constantin Matei, Eugen Olteanu, Liviu Cazan, Răzvan Trandafir, Dumitru Catană, Alexandru Mezei, Mihai Andrei de două ori… Am încercat să obținem mai multe detalii referitor la acest subiect, motiv pentru care l-am contactat pe Alexandru Mezei. El ne-a spus că nu știe exact câți directori s-au perindat pe la conducerea ANR, însă nu ne-a contrazis când i-am spus că au fost 15 în doar 6 ani. Din păcate, purtătorul de cuvânt al instituției nu a putut fi contactat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Service-uri auto din Constanța, verificate de polițiștii de la Transporturi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, polițiști locali și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Cu ocazia acțiunii, au fost verificate 5 puncte de lucru ale unor operatori economici cu obiect de activitate repararea și întreținerea autovehiculelor, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activității unui operator economic neautorizat.

Totodată, s-a constatat săvârșirea infracțiunii de folosire a creditului societății în folosul propriu, de către administratorul unei societăți comerciale, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Verificările sunt continuate și  de către Garda de Mediu Constanța, pentru dispunerea măsurilor din competență.

La acest moment,  prejudiciul este de aproximativ 175.000 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O săptămână de la carantinarea municipiului Constanța, niciun efect! Dimpotrivă, incidența crește zilnic

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vinerea trecută, municipiul Constanța a intrat în carantină urmare a numărului mare de persoane infectate cu SARS COV2.

Autoritățile au anunțat mobilizare exemplară, scopul fiind acela de reducere a efectelor pandemiei, respectiv scăderea cazurilor de constănțeni infectați cu noul coronavirus. Astăzi, la o săptămână distanță de această măsură, cifrele nu ne ajută cu nimic, semn că nici carantinarea nu își produce efectele.

Iată cifrele:

  1. Vineri 20 nov – 9,35
  2. Sâmbătă 21 nov – 9,36
  3. Duminica 22 nov – 9,72
  4. Luni 23 nov – 10,17
  5. Marți 24 nov – 9,54
  6. Miercuri 25 nov – 9,90
  7. Joi 26 nov – 10,30
  8. Vineri 27 nov – 10,80

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din judeţul Constanţa a MURIT într-un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în judeţul Tulcea a avut loc un grav accident rutier în urma căruia un bărbat din Gârliciu (judeţul Constanţa) şi-a pierdut viaţa.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în jurul orei 09.40, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe DN 22A între localitatea Ciucurova și Popasul Izvorul Cerbului.

În accident a fost implicat un autoturism, care a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului.

La fața locului s-au deplasat 8 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare, o ambulanță SMURD din cadrul Stației de pompieri Babadag, precum și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea.

În urma accidentului rutier au rezultat 2 victime de sex masculin, din care una încarcerată.
Din nefericire, persoana aflată în dreapta șoferului ( bărbat 35 ani), încarcerată, prezenta leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ pronunțând decesul.

Este vorba despre un bărbat care locuia în comuna Gârliciu, judeţul Constanţa. Conducătorul auto (bărbat 50 ani) a suferit un traumatism toracic. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Tulcea pentru investigații medicale suplimentare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Tulcea, cercetarile continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: