Connect with us

Politica

Autoritățile din județul Constanța, pregătiri pentru valul 5 al pandemiei de COVID. Ce sarcini a trasat prefectul Coșa conducerii DSP

Publicat

la

Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, a anunțat, marți seară, că pandemia de COVID19 este departe de a se fi încheiat, iar valul 5 este “o realitate și va exista și în România”. În acest sens, reprezentantul Guvernului în teritoriu transmite, prin intermediul unei postări pe care a făcut-o pe pagina sa de Facebook, faptul că, împreună cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, au fost luate mai multe măsuri, astfel încât valul 5 al pandemiei de covid să nu ia autoritățile prin surprindere.

Despre ce sarcini au fost trasate reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din județul Constanța, citiți în mesajul prefectului Coșa pe care îl redăm integral:

“În acest moment, legat de pandemia COVID-19, avem o certitudine în fața noastră: valul 5 este o realitate și va exista și în România. Nu acum, nu peste o săptămână, dar cu siguranță își va face simțită prezența. Avem încă timp să ne ferim și să înțelegem beneficiile vaccinării, chiar și în al doisprezecelea ceas.

Într-o videoconferință condusă de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, la care am luat parte astăzi, au fost trasate mai multe priorități, pentru a nu fi luați prin surprindere. Bineînțeles că depinde și de vaccinare cum ne va găsi valul 5, dar asta nu înseamnă că sistemul sanitar nu trebuie pregătit. În niciun caz nu trebuie lăsate armele jos, chiar dacă vom observa o scădere constantă a cazurilor de infectare. Prioritatea este ca, acum, sistemul sanitar românesc să fie gata să remobilizeze paturile necesare, dar și resursa umană.
Astfel, în perioada următoare, DSP-urile vor trimite o reactualizare a planurilor de reziliență, legat de paturile de terapie intensivă, pentru că trebuie să existe o mobilizare extrem de rapidă. La nivelul județului Constanța punctez că, în ciuda tuturor problemelor apărute, ne-am mobilizat în timp real, iar numărul de paturi a fost suplimentat, în funcție de numărul de noi infectări, chiar și de două ori pe săptămână.
Referitor la medicație, la nivel național stocurile se află la un nivel bun, după cum ne-au transmis reprezentanții guvernamentali. Totodată, avem și soluția tratamentului cu anticorpi monoclonali. Acesta reprezintă un instrument care nu a fost folosit atât de mult cât s-a dorit, pentru că a fost și o lipsă de informare, în special din partea corpului medicilor de familie, care pot direcționa pacienții aflați în fazele incipiente ale bolii către o astfel de soluție.
Ca o concluzie, statul se pregătește, sistemul sanitar se pregătește, rămâne doar ca și noi, cu toții, să ne pregătim pentru o nouă rundă în ring cu un adversar care poate fi nemilos, dar care poate fi și înfrânt. Prin vaccinare, prin acțiune rapidă, prin responsabilitate.”

Comments

comments

Politica

Iohannis vrea o prezență crescută a trupelor NATO în România: „Nu e cazul ca vreun cetățean să se teamă de ceea ce va urma“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după ședința CSAT, că în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe măsuri în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Rusia. Printre acestea se numără creșterea prezenței aliate pe teritoriul României, ca o măsură de siguranță și revizuirea în regim de urgență a proiectelor privind siguranța națională. Iohannis a spus că „nu e cazul ca vreun cetățean român să se teamă de ceea ce va urma“.

„Am examinat măsurile privind dezvoltarea capacității de răspuns la noile provocări de securitate. Am făcut o analaiză completă a situației din regiune, inclusiv din punct de vedere militar. România are 600 de kilometri de frontieră cu Ucraina si trebuie să fim pregătiți pentru orice. Actuala criză nu este doar despre Ucraina, este vorba despre securitatea spațiului euro-atlantic. Este nevoie de unitate și solidaritate în NATO. Avem un dialog permanent în cadrul OSCE și UE. Criza afectează securitatea și stabilitatea internaționale. Aceste demersuri ale Rusiei reliefiează folosirea forței împotriva Ucrainei, cu toate consecințele. Ne preocupă folosrea tacticilor hibride care complică capacitatea de reacție. Am analizat atacurile cibernetice, până la utilizarea energiei pentru a atinge ținte, sau până la folosirea propagandei. România a susținut și continuă să susțină abordarea actuală. Am fost activi implicați în negocieri. Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situației”, a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că România se pregătește și să primească refugiați.

“Am decis în CSAT să continăm măsurile de creștere a prezenței SUA CSAT va gestiona eventualele intrări de refugiați. Vor fi urgentate proiectele de lege referitoare la securitatea națională. Șeful Statului Major vine cu un plan pentru continuarea colaborării cu NATO. România, ca membru NATO, se bucură în prezent de toate garanțiile de securitate și nu e cazul ca vreun cetățean al României să se teamă. Îi asigur pe români că luăm toate măsurile ca populația să fie protejată”, a spus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Legea care prevedea ca în cazul infracțiunilor minore audierile să se realizeze online, respinsă de CCR

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, astăzi, legea inițiată de parlamentari ai PNL, care propunea ca în cazul infracțiunilor minore, audierile să se realizeze online. De asemenea, legea propunea ca un om care a comis o infracțiune, de exemplu, pe litoral și el locuiește în Cluj, să fie audiat online pentru a nu se mai deplasa la fiecare termen.

”A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”, arată judecătorii CCR.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: