Conecteaza-te cu noi

Politica

Autoritățile din Madagascar NU iau în seamă documentele trimise din România pentru judecarea lui Radu Mazăre

Published

on

Instanţa supremă va cere din nou statului Madagascar, prin intermediul Ministerului Justiției, să spună dacă este de acord cu judecarea lui Radu Mazăre după extrădarea sa, în dosarul Polaris în care este acuzat de fapte de luare de mită.

La termenul de miercuri, 16 octombrie a.c., al procesului, MJ a transmis că statul Madagascar nu a răspuns adresei instanţei supreme din luna iunie prin care judecătorii cereau acordul acestui stat pentru judecarea lui Radu Mazăre în dosarul Polaris pentru fapte de luare de mită deşi el a fost extrădat pentru executarea condamnării definitive din dosarul retrocedării plajelor din Constanţa.

Judecătorii au arătat miercuri în sală că speră ca Madagascar să răspundă în termen rapid pe motiv că în dosarul polaris există măsuri preventive impuse faţă de unii dintre inculpaţi iar speţa nu ar trebui să stagneze.

Instanţa a stabilit reluarea judecării pelurilor din dosarul Polaris în 13 noiembrie.

Advertisement

În iunie 2018, instanţa supremă a stabilit achitarea lui Radu Mazăre pentru luare de mită şi i-a aplicat o amendă de 5.000 de lei. Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei.

Judecătorii ICCJ l-au achitat şi pe omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită.

Decizia a fost atacată de procurorii DNA care în prima fază a procesului au cerut ani grei de închisoare pentru toţi cei judecaţi în acest dosar.

În acest dosar, Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă” – pentru ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Şi fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă”.

Advertisement

sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions