Connect with us

Actual

Autoritățile județene au luat la verificat lucrările executate la infrastructura rutieră din sudul județului (FOTO + VIDEO)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și directorul RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, prefectul județului Constanța, Ioan Albu și subprefectul județului, Dan Jeacă, au mers, astăzi, în zona de sud a județului pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare a covorului asfaltic pe anumite tronsoane.

Un prim obiectiv al acestei acțiuni l-a reprezentat segmentul de drum dintre localitățile Mereni-Osmancea-Ciobanița, grav afectat din cauza traficului greu desfășurat în anii precedenți ca urmare a devierii circulației de pe podul Agigea. Costurile acestor lucrări au fost suportate din bugetul CJ Constanța și au costat 1,8 milioane de lei, conform șefului administrației județene.

De asemenea, autoritățile au  verifica și stadiul lucrărilor de pe sectorul Cobadin-Negrești, intersecție DJ 392. Tronsonul este o lungime de 14 km, distanță pe care s-a turnat covor asfaltic deja, lucrarea fiind finalizată în 45 de zile, în perioada imediat următoare așteptându-se avizul Poliției Rutiere pentru realizarea marcajului.

Costurile acestor lucrări se ridică la valoarea de 4,9 milioane de lei și au fost suportați din bugetul administrației județene.

Totodată, liderii administrației județene s-au deplasat să verifice și lucrările de reabilitare a DJ 392 între Plopeni și General Scărișoreanu, unde a fost furată, potrivit informării reprezentanților CJ Constanța, o subtraversare metalică, fapt ce a dus la surparea drumului. În continuare, reprezentanții instituțiilor județene au verificat și lucrările la DJ 292 tronson Amzacea – General Scărișoreanu, unde a fost turnat covor asfaltic pe o distanță de 6 km, costurile fiind de 2 milioane de lei

„Toate aceste lucrări realizate de RAJDP au fost finanțate exclusiv din fondurile alocate de Consiliul Județean Constanța. Tronsoanele vizate în această deplasare sunt importante atât pentru locuitorii județului Constanța a căror deplasare era parțial restricționată din cauza drumurilor degradate”, explică președintele CJ Constanța, Mariu Horia Țuțuianu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Carambol rutier pe strada Cișmelei. Două persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în jurul orei 16.15, o femeie, de 34 de ani a provocat un carambol rutier între trei mașini, care s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Potrivit IPJ Constanța, șoferița avea autoturismul în parcarea în spic de pe partea stângă a str. Cişmelei ( str. cu sens unic). Ea a manevrat cu spatele fără să se asigure corespunzător și a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Fiat Ducato, care era condusă regulamentar, de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, pe str. Cişmelei, dinspre str. Adamclisi către str. Dispensarului.

În urma impactului, aceasta a fost proiectată în autoturismul marca Renault Symbol, care se afla parcat pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei, de 65 de ani, şi a unui minor, de 1 an, ambii pasageri în primul autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: