Connect with us

Actual

Autoritățile județene au luat la verificat lucrările executate la infrastructura rutieră din sudul județului (FOTO + VIDEO)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și directorul RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, prefectul județului Constanța, Ioan Albu și subprefectul județului, Dan Jeacă, au mers, astăzi, în zona de sud a județului pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare a covorului asfaltic pe anumite tronsoane.

Un prim obiectiv al acestei acțiuni l-a reprezentat segmentul de drum dintre localitățile Mereni-Osmancea-Ciobanița, grav afectat din cauza traficului greu desfășurat în anii precedenți ca urmare a devierii circulației de pe podul Agigea. Costurile acestor lucrări au fost suportate din bugetul CJ Constanța și au costat 1,8 milioane de lei, conform șefului administrației județene.

De asemenea, autoritățile au  verifica și stadiul lucrărilor de pe sectorul Cobadin-Negrești, intersecție DJ 392. Tronsonul este o lungime de 14 km, distanță pe care s-a turnat covor asfaltic deja, lucrarea fiind finalizată în 45 de zile, în perioada imediat următoare așteptându-se avizul Poliției Rutiere pentru realizarea marcajului.

Costurile acestor lucrări se ridică la valoarea de 4,9 milioane de lei și au fost suportați din bugetul administrației județene.

Totodată, liderii administrației județene s-au deplasat să verifice și lucrările de reabilitare a DJ 392 între Plopeni și General Scărișoreanu, unde a fost furată, potrivit informării reprezentanților CJ Constanța, o subtraversare metalică, fapt ce a dus la surparea drumului. În continuare, reprezentanții instituțiilor județene au verificat și lucrările la DJ 292 tronson Amzacea – General Scărișoreanu, unde a fost turnat covor asfaltic pe o distanță de 6 km, costurile fiind de 2 milioane de lei

„Toate aceste lucrări realizate de RAJDP au fost finanțate exclusiv din fondurile alocate de Consiliul Județean Constanța. Tronsoanele vizate în această deplasare sunt importante atât pentru locuitorii județului Constanța a căror deplasare era parțial restricționată din cauza drumurilor degradate”, explică președintele CJ Constanța, Mariu Horia Țuțuianu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Castelu: Un bărbat a căzut într-o stație adâncă de 5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  această seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Castelu pentru a salva viața unui om căzut într-o fostă stație de apă, adâncă de 4-5 metri.

La  fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu opt pompieri și un SMURD B, care încearcă să-l scoată pe bărbat.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, bărbatul a fost scos viu de către pompieri și predat unei ambulanțe a saj pentru a fi transportat la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, el are aproximativ 40 de ani, este necunoscut și a fost găsit în stare de comă. A fost transportat de echipajul Smurd C, la spitalul județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la Olimp! Trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe DN 39, într-o curbă din apropierea intersecției cu drumul spre stațiunea Olimp, a avut loc un eveniment rutier grav, în care a fost implicată o familie.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, au fost trei victime – mama, tata și fiica lor  – care sunt conștiente.

Mama se simte bine și a refuzat consultația, tatăl – care era și șoferul mașinii –  a suferit un atac de panică iar fiica a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanta deoarece are un traumatism la umărul stâng.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bunuri de aproape 3 milioane de lei, descoperite în portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălțăminte și jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.

Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (mașinuțe, cărți de colorat și jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: