Connect with us

Administratie

Autoritățile locale din Năvodari așteaptă o ordonanță de la Guvern pentru a putea începe lucrări de zeci de milioane de lei

Published

on

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat că, astăzi, s-a aflat în Brăila, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, pentru a discuta despre proiectele cu fonduri europene pe care localitatea le-a contractat, dar mai ales despre necesitatea urgentării emiterii Ordonanței privind ajustarea prețurilor materialelor de construcții pentru contractele derulate cu fonduri europene.

„Avem multe proiecte aprobate, cu finanțarea semnată, cu licitațiile făcute, cu firmele contractate și care trebuie doar să intre pe șantiere:

  • Construirea noii Școli nr.3 – 19,7 milioane lei
  • Extinderea și modernizarea iluminatului public în Năvodari – 23 milioane lei
  • Modernizare Casa de Cultură Năvodari – 23 milioane lei
  • Îmbunătățirea mobilității urbare (reabilitarea străzilor Rândunelelor, Albinelor, Constanței, Plopilor, Recoltei, Corbului, Nuferilor) – 19,2 milioane lei

Toți așteptăm însă Ordonanța care să ajusteze prețurile materialelor de construcții deoarece constructorii au licitat lucrările la un preț pentru materiale care acum este cu mult subevaluat ( doar în ultimele 6 luni prețurile aproape că s-au dublat).

Această problemă nu o avem doar noi la Năvodari, ci este una generală, valabilă în toată țara și în Uniunea Europeană. Imediat ce Guvernul va da această ordonanță, toate lucrările vor începe.

PS: Pentru cei care vor spune că Guvernul a dat deja o asemenea ordonanță, trebuie precizat că acel act normativ se referă strict la lucrările finanțate din fonduri de la bugetul local și de la bugetul de stat, nu la lucrările finanțate din fonduri europene!“, a declarat Florin Chelaru.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta