Connect with us

Actual

Autoritățile se chinuie să îndrepte cadastrul strâmb al unui drum județean

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Un proiect vechi de infrastructură rutieră bate pasul pe loc de ani de zile din cauza unor erori flagrante de cadastru. DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin este unul de importanță strategică națională, datorită funcționării la Cernavodă a Centralei Nuclear Electrice. Proiectul de reabilitare pentru acest drum există, însă erorile materiale impiedică demararea acestora. Consiliul Județean Constanța a postat pe pagina de internet un anunț de interes public prin care informează că intenționează achiziția de “Servicii de actualizare a planurilor cadastrale și îndeptare a erorilor materiale ale carților funciare aferente celor 23 de tronsoane ce alcatuiesc DJ 223 Cernavoda – Ion Corvin și a serviciilor de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin.”

Concret, administrația județeană este interesată să achiziționeze servicii de actualizare a planurilor cadastrale și îndeptare a erorilor materiale ale carților funciare aferente celor 23 de tronsoane ce alcătuiesc DJ 223 Cernavoda – Ion Corvin și a serviciilor de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin , conform specificațiilor tehnice anexate prezentei invitații. Documentațiile se vor elabora în conformitate cu reglementările în vigoare. Durata de execuție este de 90 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere.

Achiziția se va face în mod direct, iar sursa de finanțare este bugetul Consiliul Județean Constanța, urmând să fie acceptată oferta cu prețul cel mai scăzut.

“Oferta declarată câștigătoare este cea cu prețul cel mai scăzut, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor din prezenta invitaţie şi cerinţelor minime solicitate prin Specificaţiile tehnice, considerate obligatorii și demonstrează capacitatea de îndeplinire a activităților care fac obiectul contractului. Pot participa toti operatorii economici interesati indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP. Operatorul economic care are calitatea de ofertant trebuie să facă dovada că este autorizat ANCPI, pentru prestarea serviciilor solicitate, în conformitate cu reglementările în vigoare. (…) Referitor la serviciile de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin precizăm că acestea au o suprafață de aproximativ 2600 mp”, informează reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 14.07.2017. Adresa la care se transmit / depun ofertele: e-mail licitatii@cjc.ro, sau Registratura Consiliului Județean Constanța, B-dul. Tomis nr.51, Constanța, până la data limită de depunere a ofertelor.

Lucrare de importanță strategică

Amintim că, administrația județeană a făcut publică intenția de a achiziționa servicii pentru realizarea documentațiilor cadastrale și înscriere în cartea funcțiară a imobilelor poduri și podețe aferente DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin încă din luna decembrie a anului trecut.

Documentațiile sunt necesare în vederea depunerii la finanțare a proiectului – Lucrări de modernizare și reabilitare DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional, cu respectarea condițiilor specific de accesare a fondurilor europene din cadrul acestui program.

Beneficiarii acestui proiect sunt locuitorii din Cernavodă, Rasova, Aliman și Ion Corvin, precum și cei din localitățile învecinate, respective Băneasa, Oltina, LIpnița, Ostrov, Dobromir, Adamclisi și Deleni. De asemenea, reabilitarea DJ 223 este cu atât mai importantă cu cât acesta este cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă, în cazul unui accident la Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă. În aceste condiții, am putea spune că DJ 223 este un drum de importanță națională strategică. Mai mult, primul care a vorbit despre promovarea proiectului privind reabilitarea drumului județean Cernavodă – Ion Corvin a fost senatorul Nicolae Moga. Parlamentarul social democrat constănțean a vorbit încă din anul 2014 anunțând că reabilitarea DJ 223 va fi “similară cu crearea unui drum strategic, o șosea de coastă a Dunării, care va fi folosit în cazul unui accident nuclear.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: Accident cu o mașină proiectată într-un stâlp de electrictate și alta într-un imobil

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri,  24 martie,  la ora 19:15 s-a produs un eveniment rutier în municipiul Constanța soldat cu rănirea a trei persoane.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 66 ani a condus un autoturism pe strada Amurgului, dinspre Sos. Mangaliei, și la intersecţia cu str. Liliacului nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire.

În acest fel, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 20 ani, care se deplasa pe str. Liliacului dinspre str. Pandurului.

În urma impactului primul autoturism a fost proiectat în stâlpul de electricitate de pe partea dreaptă a str. Liliacului, iar cel de-al doilea autoturism într-un imobil de pe strada Amurgului.

A rezultat vătămarea corporală  a ambilor conducători auto și a unei femei de 68 de ani, pasageră dreapta faţă în primul autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbați din Constanța prinși foarte beți la volan. Unul a provocat și un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii și al nopții trecute, polițiștii constănțeni au oprit în trafic mai mulți șoferi care erau băuți la volan. Dar cum alcoolemia lor era de peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu se poate spune că oamenii băuseră câte o bere…

Vă prezentăm o listă a celor prinși beți la volan.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada  Principală din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Brăila, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Băneasa, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe Șoseaua Mangaliei, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ulterior producând un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au depistat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Margaretelor din localitatea Cobadin, fiind sub influența băuturilor alcoolice..

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Medgidia au depistat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din Medgidia, care a condus un autoturism, pe strada Monumentului din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbații în cauză au fost conduși la spital pentru a li se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Scandal între două familii din Culmea. O persoană a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în localitatea Culmea – orașul Ovidiu – a avut loc un scandal între două familii, în urma căruia o tânără de doar 23 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit primelor detalii, apelul la numărul de urgență 112 a venit în jurul orei 11.30.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 29 de ani a sesizat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat de 30 de ani a intrat în curtea casei și, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în vârstă de 23 de ani.

Aceasta a fost preluată de cadrele medicale și transportată la spitalul județean pentru îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii din Ovidiu au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și lovire sau alte violente.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: