Connect with us

Actual

Autoritățile se chinuie să îndrepte cadastrul strâmb al unui drum județean

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Un proiect vechi de infrastructură rutieră bate pasul pe loc de ani de zile din cauza unor erori flagrante de cadastru. DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin este unul de importanță strategică națională, datorită funcționării la Cernavodă a Centralei Nuclear Electrice. Proiectul de reabilitare pentru acest drum există, însă erorile materiale impiedică demararea acestora. Consiliul Județean Constanța a postat pe pagina de internet un anunț de interes public prin care informează că intenționează achiziția de “Servicii de actualizare a planurilor cadastrale și îndeptare a erorilor materiale ale carților funciare aferente celor 23 de tronsoane ce alcatuiesc DJ 223 Cernavoda – Ion Corvin și a serviciilor de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin.”

Concret, administrația județeană este interesată să achiziționeze servicii de actualizare a planurilor cadastrale și îndeptare a erorilor materiale ale carților funciare aferente celor 23 de tronsoane ce alcătuiesc DJ 223 Cernavoda – Ion Corvin și a serviciilor de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin , conform specificațiilor tehnice anexate prezentei invitații. Documentațiile se vor elabora în conformitate cu reglementările în vigoare. Durata de execuție este de 90 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere.

Achiziția se va face în mod direct, iar sursa de finanțare este bugetul Consiliul Județean Constanța, urmând să fie acceptată oferta cu prețul cel mai scăzut.

“Oferta declarată câștigătoare este cea cu prețul cel mai scăzut, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor din prezenta invitaţie şi cerinţelor minime solicitate prin Specificaţiile tehnice, considerate obligatorii și demonstrează capacitatea de îndeplinire a activităților care fac obiectul contractului. Pot participa toti operatorii economici interesati indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP. Operatorul economic care are calitatea de ofertant trebuie să facă dovada că este autorizat ANCPI, pentru prestarea serviciilor solicitate, în conformitate cu reglementările în vigoare. (…) Referitor la serviciile de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin precizăm că acestea au o suprafață de aproximativ 2600 mp”, informează reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 14.07.2017. Adresa la care se transmit / depun ofertele: e-mail licitatii@cjc.ro, sau Registratura Consiliului Județean Constanța, B-dul. Tomis nr.51, Constanța, până la data limită de depunere a ofertelor.

Lucrare de importanță strategică

Amintim că, administrația județeană a făcut publică intenția de a achiziționa servicii pentru realizarea documentațiilor cadastrale și înscriere în cartea funcțiară a imobilelor poduri și podețe aferente DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin încă din luna decembrie a anului trecut.

Documentațiile sunt necesare în vederea depunerii la finanțare a proiectului – Lucrări de modernizare și reabilitare DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional, cu respectarea condițiilor specific de accesare a fondurilor europene din cadrul acestui program.

Beneficiarii acestui proiect sunt locuitorii din Cernavodă, Rasova, Aliman și Ion Corvin, precum și cei din localitățile învecinate, respective Băneasa, Oltina, LIpnița, Ostrov, Dobromir, Adamclisi și Deleni. De asemenea, reabilitarea DJ 223 este cu atât mai importantă cu cât acesta este cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă, în cazul unui accident la Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă. În aceste condiții, am putea spune că DJ 223 este un drum de importanță națională strategică. Mai mult, primul care a vorbit despre promovarea proiectului privind reabilitarea drumului județean Cernavodă – Ion Corvin a fost senatorul Nicolae Moga. Parlamentarul social democrat constănțean a vorbit încă din anul 2014 anunțând că reabilitarea DJ 223 va fi “similară cu crearea unui drum strategic, o șosea de coastă a Dunării, care va fi folosit în cazul unui accident nuclear.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bobocii Forțelor Navale depun miercuri jurământul militar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale organizează miercuri, 24 octombrie, ora 8,00, ceremonia de depunere a Jurământului Militar. Astfel, va fi consfinţit legământul suprem al celor 115 viitori marinari militari faţă de Patrie şi de popor.

79 de studenţi şi 36 de elevi vor participa la evenimentul la care le vor fi alături reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale, comandanţi din Marina Militară, dar şi apropiaţi ai lor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Raport DVS pentru luna octombrie: aproape 5.000 de kg de carne şi produse din carne, confiscate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, s-au materializat prin verificări la 191 de obiective:

3 unități de tăiere, 1 centru colectare pește, 1 unitate de produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare carne, 4 unități de prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, 1 centru prelucrare lapte, 32 de depozite alimentare, 34 de super/hipermarket-uri, 12 magazine alimentare, 41 de laboratoare cofetărie/patiserie, 5 mijloace de transport auto, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 16 unități de comercializare produse congelate, 1 unitate fabricare vin, 14 depozite semințe de consum, 2 unități de morărit, 2 unități fabricare produse de patiserie conservată, 2 unități produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă, 2 unități de fabricare a altor produse alimentare, 2 unități de ambalare produse alimentare, 2 unități de fabricare ulei.

 În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:

  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4698 de kg, lapte şi produse lactate – 2269 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1413 kg, ouă – 242 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 109928 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. (comunicat de presă DSV)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată cum va fi vremea în Dobrogea până la sfârșitul lunii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie  este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Dobrogea, temperatura aerului nu va avea variații semnificative în primele zile ale intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul valorii de 17 grade, iar a minimelor va fi de 8…10 grade.

În data de 25 octombrie vremea se va răci, media valorilor diurne se va situa în jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media regională a maximelor va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade, iar a minimelor va fi de 11…12 grade.

În a doua jumătate a intervalului, regimul termic va marca o scădere până la o medie a valorilor diurne de 15…16 grade și a celor nocturne în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 24, 30 și 31 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: