Connect with us

Administratie

Avalanșă de scutiri fiscale din partea Primăriei Constanța. Momentul potrivit?

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța informează într-un comunicat că vine în sprijinul contribuabililor afectați de pandemia Covid – 19 prin acordarea de facilități fiscale atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici.

„Anularea accesoriilor pentru contribuabilii persoane fizice și juridice care până la data de 15 decembrie vor achita debitele restante la data de 31 martie anul curent; 50% reducere a impozitului anual pentru clădirile nerezidențiale, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice; scutire pentru perioada stării de urgență de la plata taxei lunare pe clădiri, pentru clădirile nerezidențiale; suspendarea de la plata taxei de dezvoltare și promovare a turismului; 99% reducere la plata taxei datorată pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către operatorii economici care desfășoară activitate de alimentație publică, pentru perioada 15.03.2020 – 31.12.2020; scutirea, pentru perioada 15.03.2020 – 31.12.2020, de la plata taxei datorată pentru utilizarea temporară a locurilor publice, în cazul panourilor neinscripționate sau inscripționate cu afișe publicitare pentru alte scopuri decât cele comerciale sau electorale.“, se arată în comunicatul Primăriei.

Cristina Aldea – directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța: „La inițiativa primarului Decebal Făgădău, contribuabilii constănțeni pot beneficia în această perioadă de mai multe facilități:

– Anularea accesoriilor pentru contribuabilii persoane fizice și juridice care până la data de 15 decembrie vor achita debitele restante la data de 31 martie anul curent. Cei care reușesc să achite aceste datorii restante pot beneficia de anularea accesoriilor dacă depun o cerere în acest sens. Cei care doresc, dar nu pot achita dintr- o singură operațiune debitele restante, pot depune o cerere de amânare la plată, astfel încât, dacă până la data de 15 decembrie 2020 debitele restante la 31 martie sunt achitate, pot beneficia și acești contribuabili de anularea accesoriilor.

– Reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri, pentru clădirile cu destinație nerezidențială atât proprietatea persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice. De această facilitate pot beneficia contribuabilii care în această perioadă au fost afectați în desfășurarea activității economice de epidemia generată de virusul SARS- COV2 prin depunerea unei cereri la care vor fi atașate documente justificative în acest sens. Pot beneficia de scutirea la plata taxei pe clădiri, tot pentru cele nerezidențiale, dar doar pentru perioada stării de urgență, contribuabilii care au fost obligați să își întrerupă total sau parțial activitatea conform prevederilor legale în vigoare.

– Scutirea de la plata taxei pentru promovarea și dezvoltarea turismului. Agenții economici sau persoanele fizice care au achitat deja această taxă se pot adresa Serviciului Public de Impozite și Taxe cu o solicitare în vederea restituirii acestor sume sau compensării cu eventuale alte datorii.

– Pentru cei care desfășoară activități de alimentație publică și ocupă domeniul public – facilitate de 99% reducere de la plata taxei, dar cu 3 condiții: să respecte măsurile de distanțare socială, să asigure accesul pietonal și să îngrijească și să întrețină spațiile în care își desfășoară activitatea.

– Un alt tip de facilitate este acordat celor care folosesc panourile publicitare, respectiv scutirea de la plata acestei taxe. Facilitatea este acordată pentru panourile care nu sunt inscripționate sau sunt inscripționate cu alte reclame decât cele comerciale sau în scop electoral.“

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța anunță că a pus la dispoziție o platformă online pentru depunerea cererilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că face pași importanți în direcția digitalizării serviciilor instituției, pentru a reda constănțenilor timpul pe care îl pierdeau stând la ghișee. De aceea, spune autoritatea locală, sunt oferite constănțenilor o platformă online pentru depunerea cererilor necesare în interacțiunea cu administrația locală.

„Din 17 iunie 2021, Primăria Constanța se conectează cu locuitorii municipiului prin platforma PMC Online pentru Cereri. Pentru început, au fost configurate o serie de tipuri de cereri, urmând ca în curând să fie configurate și disponibile și alte tipuri de cereri online.

Accesați https://cereri.primaria-constanta.ro/, creați-vă cont de utilizator sau utilizați contul deja creat pe sesizări online și puteți depune cereri online pe diverse domenii/categorii. Puteți atașa documente scanate.

După ce ați trimis cererea, veți primi un număr de ordine/așteptare de pe platformă pentru solicitarea dumneavoastră, care va fi analizată de un funcționar, iar după validarea acesteia veți primi numărul oficial de înregistrare al cererii în cadrul instituției. Din acest moment, veți putea urmări oricând prin platforma de cereri online stadiul soluționării cererii dumneavoastră. Veți fi notificați printr-un email la înregistrarea și la rezolvarea acesteia și veți putea descărca răspunsul formulat de inspectorii din cadrul instituției.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP Constanța scoate la licitație mai multe autoturisme

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa, cu sediul în Constanța, B-dul Tomis nr. 101, organizează licitație publică cu plic închis, în vederea vânzării următoarelor autoturisme:

1.         Skoda Superb, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 316.573, preț pornire licitație 1.300 EURO, fără TVA.

2.         Skoda 1U/Octavia, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 210.403, preț pornire licitație 1.200 EURO, fără TVA.

3.         Skoda 1U/Octavia, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 256.976, preț pornire licitație 1.000 EURO, fără TVA.

Documentația pentru licitație poate fi achizitionată începând cu data publicării anunțului până la data de 28.06.2021, ora 14:00, de la sediul Regiei – Registratură (etaj 1).

Oferta va fi depusă conform caietului de sarcini, la sediul RAEDPP Constanța, Registratură (etaj 1), până la data de 28.06.2021, ora 14:00, pentru licitația care va avea loc în data de 29.06.2021, ora 10:00.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0721.266.439.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

ATENȚIE, șoferi! Plata parcării în Constanța intră în vigoare de vineri, 18 iunie!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că tarifarea locurilor de parcare din municipiul Constanța se va realiza din 18 iunie. În prima etapă, până la o nouă comunicare, plata parcării se va putea realiza numai pentru Zona 0. Noua versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking va fi disponibilă începând de vineri, 18.06.2021, spune Primăria.

„Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului. Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Noua versiune a aplicației propune o interfață eficientă și ușor de utilizat pentru a plăti timpul de parcare. Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, pentru a evita situația neplăcută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare, veți fi notificat înainte de expirarea timpului de parcare. Notificarea poate fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute. Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru rețelele Digi și Telekom. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Tarifele pentru plata parcării se vor achita în zonele în care sunt amplasate panouri informative.

Ca metode alternative de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ și cu numerar prin tichete răzuibile. În curând, vor fi achiziționate parcometre stradale.

Tichetele răzuibile vor fi comercializate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locații:

– sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr. 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;

– parcul de ridicări auto- strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;

– parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța- strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.

– punctele de vânzare CT BUS.

Instituțiile publice și de interes public, precum și persoanele juridice și persoanele fizice autorizate care își desfășoară activitatea comercială sau profesională în zonele 0, 1 și 2, pot solicita eliberarea unui abonament de parcare. Solicitările se trimit pe adresa de e-mail: secretariat@conforturban-ct.ro

Detalii referitoare la modalitățile de plată a parcării sunt disponibile pe site-ul SC Confort Urban SRL, accesând următorul link:  https://conforturban-ct.ro/DOCUMENTE/PARCARI/Modalitati%20de%20plata%20parcari.pdf“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: