Conecteaza-te cu noi
SEAS

Energie&Mediu

Avarie la Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă

Published

on

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la rețea ieri după-amiază, din cauza unei disfuncționalități la partea clasică.

Iată anunțul Nuclearelectrica:

„Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dupa-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasica a unităţii, fără impact pe partea nucleară. Specialistii CNE Cernavoda investigheaza cauza care a condus la deconectarea automata a Unitatii 1 de la SEN. Deconectarea automata a Unitatii 1 s-a produs in conditii de siguranta, toate sistemele unitatii functionand si raspunzand conform proiectului in astfel de situatii. In perioada urmatoare se vor efectua lucrari de remediere in conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavoda, aplicabile in aceste situatii. Deconectarea automata a Unitatii 1 precum si lucrarile de remediere nu au impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului unitatii, populatiei si mediului inconjurator”.

Potrivit graficului actual asumat de companie, Unitatea 1 va fi repornită poimâine, pe 10 august, la ora 12.00

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions