Conecteaza-te cu noi

Actual

Avertisment din partea specialiștilor! România arde gaz într-un ritm alert

Published

on

Deși iarna nu a pus probleme prea mari în România, cu excepția ultimelor zile, depozitele de gaze ale României se golesc mai repede decât se așteptau specialiștii. Concret, Asociația Energia Inteligentă Depozitele de gaze din România mai dețin 68,3% din capacitatea lor de înmagazinare. O cantitate mult mai mică decât media europeană de 74,8%.

„România are cea mai rapidă rată de golire a depozitelor de înmagazinare din UE în această iarnă (Ungaria are o viteză mai mare de golire a depozitelor comerciale, dar Ungaria este singura țară din UE care are un depozit de înmagazinare strategic din care nu se extrag gaze de cât în condiții excepționale).“, notează sursa citată.

Gradul de umplere a depozitelor de faze naturale era, în România, de 74,5% la data de 13 ianuarie potrivit statisticilor Gas Infrastructure Europe (GIE), organismul european relevant. Era al treilea cel mai mic grad de umplere din statele relevante, după cel din Slovacia (73,2%), și Ungaria (65,7%) în condițiile în care media de umplere a depozitelor la nivelul UE era de 81,88%. România, care avea și ea înmagazinate la începutul lui noiembrie anul trecut gaze la aproape 98% din capacitatea de stocare, a ajuns la sub 75%, cu 24,4 TWh înmagazinați, echivalentul a aproximativ 2,3 miliarde de metri cubi.

„Practic noi am plecat de la același nivel ca întreaga Europa, dar am ales o politică de a consuma gazele din depozit, chiar dacă iarna nu a fost una foarte grea dintr-un considerent comercial. Gazele din depozit sunt scumpe la ora asta. Opțiunea furnizorilor a fost să extragă aceste gaze naturale, să le vândă. În principiu, gazele s-au vândut în România. Nu pot să exclud dacă n-au fost și exporturi, dar în principiu gazele s-au vândut în România”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă, la Realitatea PLUS.

Advertisement

Surse: realitatea.net

http://asociatiaenergiainteligenta.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions