Connect with us

Administratie

#avețiîncredere! Chițac și ai lui se țin de cuvânt: SC Termoficare Constanța a majorat prețul gigacaloriei la… 1.641 de lei!

Publicat

la

Bomba aruncată de primarul Vergil Chițac în urmă cu câteva zile a explodat în ședința Consiliului de Administrație al SC Termoficare Constanței SRL. CA-ul societății de termoficare a orașului a decis majorarea prețului gigacaloriei 1.641 de lei. Sursele noastre spun că majorarea prețului gigacaloriei vine ca urmare a unei decizii a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, care a aprobat prețul de 484,53 de lei /MWh (1.641 de lei/gigacaloria), exclusiv TVA, pentru energia termică livrată în SACET sub formă de apă fierbinte în perioada noiembrie – decembrie 2021 și în semestrul I al anului 2022 din centrala CET Palas aparținând Societății Electrocentrale SA. Potrivit deciziei ANRE, Electrocentrale SA comunică prezenta informare către operatorii economici/autoritățile locale implicați/implicate, în termen de cinci zile lucrătoare de la data primii acesteia.

Ca urmare a acestui lucru, CA al Termoficare Constanța SRL, a cărei unic acționar este Consiliul Local Constanța, a fost nevoită să majoreze noul preț al gigacaloriei – 1.641 de lei.

Inevitabil, primarul Vergil Chițac va supune aprobării noul tarif și în Consiliul Local Constanța. Sursele noastre din CLM spun că este aproape imposibil ca Primăria să mai poată mențină prețul de 250 de lei/gigacalorie pentru populație. Astfel că, prețul gigacaloriei ar putea sări în aer și pentru populația care se încălzește în sistem centralizat. Amintim că, recent, Primăria, prin Consiliul Local, a majorat prețul gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei.

Citește:

Constănțeni, Chițac vă pregătește o nouă „surpriză“: prețul gigacaloriei ar putea ajunge la 1.634 de lei

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: