Connect with us

Administratie

#avețiîncredere! Chițac și ai lui se țin de cuvânt: SC Termoficare Constanța a majorat prețul gigacaloriei la… 1.641 de lei!

Publicat

la

Bomba aruncată de primarul Vergil Chițac în urmă cu câteva zile a explodat în ședința Consiliului de Administrație al SC Termoficare Constanței SRL. CA-ul societății de termoficare a orașului a decis majorarea prețului gigacaloriei 1.641 de lei. Sursele noastre spun că majorarea prețului gigacaloriei vine ca urmare a unei decizii a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, care a aprobat prețul de 484,53 de lei /MWh (1.641 de lei/gigacaloria), exclusiv TVA, pentru energia termică livrată în SACET sub formă de apă fierbinte în perioada noiembrie – decembrie 2021 și în semestrul I al anului 2022 din centrala CET Palas aparținând Societății Electrocentrale SA. Potrivit deciziei ANRE, Electrocentrale SA comunică prezenta informare către operatorii economici/autoritățile locale implicați/implicate, în termen de cinci zile lucrătoare de la data primii acesteia.

Ca urmare a acestui lucru, CA al Termoficare Constanța SRL, a cărei unic acționar este Consiliul Local Constanța, a fost nevoită să majoreze noul preț al gigacaloriei – 1.641 de lei.

Inevitabil, primarul Vergil Chițac va supune aprobării noul tarif și în Consiliul Local Constanța. Sursele noastre din CLM spun că este aproape imposibil ca Primăria să mai poată mențină prețul de 250 de lei/gigacalorie pentru populație. Astfel că, prețul gigacaloriei ar putea sări în aer și pentru populația care se încălzește în sistem centralizat. Amintim că, recent, Primăria, prin Consiliul Local, a majorat prețul gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei.

Citește:

Constănțeni, Chițac vă pregătește o nouă „surpriză“: prețul gigacaloriei ar putea ajunge la 1.634 de lei

Comments

comments

Administratie

Împrejmuirea terenurilor de joacă din Constanța cu gard metalic, o afacere de peste 5,5 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care caută o firmă care să împrejmuiască locurile de joacă din municipiu. Împrejmuirea se va face cu plasă metalică. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 5.650.688 de lei cu TVA

„Achiziție gard de împrejmuire la locurile de joacă din municipiul Constanța Autoritatea contractantă intenționează să atribuie un contract de furnizare, privind achiziție și montare împrejmuire din panouri de gard zincat bordurat (cantitatea maxima 4.108 ml). Termenul limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informații suplimentare în legatură cu documentația de atribuire este de 20 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 3 martie, ora 15.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască peste 7 milioane de lei pentru achiziția de măști, dezinfectanți și mănuși menajere

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care vrea să achiziționeze dispozitive medicale pentru 92 unități de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli și licee) din municipiul Constanța. Achiziția a fost împărțită în patru loturi: Lot 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți, Lot 2- Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș, Lot 3- Covoraș dezinfectant, Lot 4- Mănuşi menajere.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6.208.806 fără TVA sau 7.388.479 cu TVA.

Pentru lotul 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți -valoarea achiziției se ridică la 1.013.100 de lei cu TVA

Pentru lotul 2 – Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș) – valoarea investiției este de 6.215.659 de lei.

Pentru lotul 3 – Covoraș dezinfectant – valoarea investiției este de 22.814 de lei.

Pentru lotul 4 – Mănuși menajere – valoarea investiției este de 136.903 de lei.

Achiziția materialelor sanitare se va face prin Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), Obiectivul specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, investiția realizată contribuind la consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța, agenție de turism pentru vicele Ionuț Rusu. Cu ce se aleg constănțenii?

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței, liberalul Ionuț Rusu, îl concurează cu succes pe președintele Klaus Iohannis. Asta deoarece, vicele Rusu pare pus pe plimbări în afara țării. Anul trecut, Rusu a vizitat preț de câteva zile orașul Fort Lauderdale (Florida, SUA), apoi la scurt timp a dat o fugă și în Turcia, unde a participat la Summit-ul orașelor balcanice. Acum, același viceprimar se pregătește să plece în Franța. Concret, în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie este propus un „proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării la Brest, Franța, a delegației municipiului și Consiliului local Constanța pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar și aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări.“ Este vorba de deplasarea viceprimarului Ionuț Rusu și a unui consilier local, care va fi stabilit în ședința CLM din 31 ianuarie.

În referatul de aprobare al proiectului este prevăzut faptul că în perioada 9 – 11 februarie, în localitatea Brest din Franța va avea loc evenimentul „One Ocean Summit“, organizat sub egida președinției franceze a Uniunii Europene.

Orașele Constanța și Brest sunt înfrățite din 1993.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: