Conecteaza-te cu noi

Actual

Aviz de forta majora! Vizate, firmele constantene!

Published

on

Avand in vedere avertizarile meteorologice si codurile instituite pe raza judetului Constanta, din perioada 06.01.2017 si pana in prezent, precum si fenomenele meteorologice extreme ce au afectat activitatea multor agenti economici, le reamintim firmelor constanene ca exista posibilitatea solicitarii unui aviz de forta majora, menit sa exonereze de raspundere contractuala partea care invoca evenimentul de forta majora si care nu si-a indeplinit sau nu-si poate indeplini, total sau partial, obligatiile asumate prin contract, fata de partenerul contractual.
Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta are atributia exclusiva de a aviza cazurile de forta majora, in raza judetului Constanta. Pana la acest moment s-au inregistrat numeroase solicitari, primite din partea agentilor economici. Deosebit de important este ca agentii economici, afectati de evenimentul de forta majora, sa notifice partenerilor contractuali, existenta fortei majore, ce impiedica executarea totala sau partiala a obligatiilor contractuale, in termenul stipulat in contract sau, in absenta unei astfel de prevederi, intr-un termen rezonabil de la declansarea fortei majore, urmand ca ulterior sa prezinte avizul de forta majora eliberat de CCINA Constanta. Pentru consultanta in ceea ce priveste documentatia necesara, puteti contacta Directia Juridica si Arbitraj, din cadrul CCINA Constanta, e-mail: ruxandra.serescu@ccina.ro; tel.:0241 -619854, 0241-613905.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions