Connect with us

Administratie

Avocatul Mirela Doicescu: „Decizia de suspendare a regulamentului pentru Peninsulă trebuie pusă în executare și barierele trebuie ridicate chiar de azi“

Published

on

Administrația Chițac a primit o lovitură din partea instanței. Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost SUSPENDAT. Astfel, locuitorii câștigă o primă bătălie cu primarul Chițac, care s-a încăpățânat să impună un regulament care a adus multe inechități.

„Solutia pe scurt: HOT. Admite cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Local Constanţa nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa, formulată de catre reclamanţii PAROHIA „SFÂNTUL ANTON DE PADOVA”, BELCIN ADRIAN, BELCIN MĂDĂLINA FELICIA, STAETU STELIAN, STAETU ELENA, BOLOHAN MIHAI, BOLOHAN DANIELA ANILORI, IORDĂCHESCU SILVIU DRAGOŞ, IORDĂCHESCU ADRIAN, CRĂCIUN GHEORGHE, GHIŢOI DANIELA, ANGHELINA RADU-CODRUŢ, VALSAMOS OVIDIU, VALSAMOS ATANASE TEOHARI, VALSAMOS LIDIA, CAP-BUN FĂNEL, CAP-BUN MARINA, STAMATESCU MIHAELA, STAMATESCU DENIS-GABRIEL, STAETU MIHAELA ALINA, TILICI SERGIU CONSTANTIN, TILICI ANDREEA GEORGIANA, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA. Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de catre intervenienţii PAROHIA “SFÂNTUL NICOLAE VECHI”, GHEORGHE DUMITRU, GHEORGHE DANIELA, TIPA VASILE, TIPA FELICIA AURORA, ROTARU VASILE DAN, ROTARU ELENA, DUMITRANA ROMULUS, DUMITRANA LAURA, MUNTEANU MICHAEL COSTIN, STRĂINU CONSTANTIN, MIHAI LUCIAN, PETCU LOUISA MIHAELA, PETCU SILVIU, VIŞAN ROXANA-CRISTINA, VIŞINOAIA MARIUS şi VIŞINOAIA ALEXANDRA-MIHAELA. Dispune suspendarea Hotărârii Consiliului Local Constanţa nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa, până la soluţionarea fondului cauzei. Obligă pârâtul CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA la plata către intervenientul MIHAI LUCIAN a cheltuielilor de judecată în sumă de 1000 lei (onorariu avocat). Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în data de 15.12.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre    15.12.2021“, notează Instanța.

Reclamanții au fost reprezentanți în instanță de avocatul Mirela Doicescu.

„Astăzi s-a pronunțat Tribunalul Constanța, secția Contencios Administrativ, și a admis cererea de suspendare formulată de persoanele fizice rezidente ale Zonei Peninsulare și de cele două parohii, Sfântul Anton și Sfântul Nicolae. Ca urmare, deși hotărârea este susceptibilă de cale de atac, chiar de astăzi trebuie pusă în executare și barierele trebuie ridicate. Așa că, este o veste deosebit de bună pentru rezidenții Zonei Peninsulare care vor putea petrece Crăciunul în familie, vor putea să își aducă toate cele necesare și să fie oarecum liniștiți. Spun asta pentru că Primăria Constanța a pregătit, așa cum au spus consilierii USR, fără a ține seama de părerile celor de la USR și PNL, un proiect de hotărâre de modificare a hotărârii atacate, iar acest proiect a intrat în dezbatere publică, motiv pentru care timp de 10 zile, rezidenții și toți cei interesați trebuie să formuleze propuneri cu privire la proiectul de modificare. Deja pe grupul de Facebook, Zona Peninsulară, s-a postat un document în care rezidenții în pot trece propunerile de modificare precum și o invitație la dezbatere publică adresată autorităților locale. Până în ajunul Crăciunului, toți cei interesați vor trimite aceste cereri către Primărie. Dar să nu uităm totuși că astăzi trebuie să ne bucurăm: avem o suspendare, chiar și nedefinitivă încă“, a declarat avocatul Mirela Doicescu pentru Ordinea.ro.

Citește și:

Regulamentul de acces în Peninsulă al primarului Chițac va fi ATACAT în INSTANȚĂ de mai mulți cetățeni și două parohii

Comments

comments